این اعتصاب، بازار فناوری جهان را به هم میریزد؟
پس از عدم توافق بر سر میزان دستمزد میان اتحادیه کارگران سامسونگ و این غول فناوری کره جنوبی، شکل گیری اعتصابهای سراسری کارگران این شرکت بیش از پیش تقویت شده که این امر میتواند بازار محصولات فناوری را متأثر کند.
فرارو: پس از ماهها مذاکره بی نتیجه میان نمایندگان اتحادیه کارگران سامسونگ با این شرکت بر سر دستمزد و مزایا، این اتحادیه اعلام کرده است که آماده است اعتصابات سراسری کارگران را برای دستیابی به اهداف خود در پیش بگیرد. این موضوع میتواند اوضاع آشفته کنونی در زنجیره تأمین محصولات فناورانه از جمله تراشههای نیمه هادی را بیش از پیش دگرگون سازد.
سامسونگ الکترونیکس ممکن است با اولین اعتصاب کارگری خود در ۵۰ سال گذشته مواجه شود، زیرا مذاکرات دستمزد با اتحادیههای کارگری به نتیجه نرسید. پس از ماهها مذاکرات پیاپی، نمایندگان اتحادیه کارگری برای داوری به کمیسیون ملی روابط کار کره، که یک آژانس دولتی زیر نظر وزارت کار است، شکایت کردند. این اقدام به سامسونگ ۱۰ روز فرصت میدهد تا به توافق دست یابد، که در غیر اینصورت شاهد اعتصاب و توقف فعالیت در بسیاری از شرکتهای سامسونگ، از جمله شرکتهای تولید کننده تراشههای نیمه هادی و الکترونیکی، خواهد بود.
به گزارش koreaherald، اتحادیه ملی کارگری سامسونگ الکترونیک NSELU در بیانیهای اعلام کرد: «اگرچه (اتحادیه) ۱۵ دور مذاکره با سامسونگ را پشت سر گذاشته است، اما مدیریت بهطور یکجانبه پیشرفت در مذاکرات را به شیوهای فریبکارانه به تعویق انداخته است».
این اتحادیه که در حال حاضر ۴۵۰۰ عضو فعال سازمانی دارد، مذاکرات خود را از ماه اکتبر سال گذشته میلادی با سامسونگ آغاز کرده است. آنها برای اولین بار در این مذاکرات، علاوه بر درخواستهای مربوط به افزایش دستمزد، موضوعاتی همچون فوق العاده ویژه COVID-۱۹ و غرامتهای مربوط به ابتلا به این بیماری و گزینههای مرخصی ویژه را مطرح کردند، که باعث شد این اتحادیه بیش از پیش بر سر زبانها بیفتد.
سامسونگ در پیشنویس توافقنامهای در ماه مارس، افزایش دستمزد را تا ۷.۵ درصد، از جمله افزایش ۴.۵ درصدی حقوق پایه را پیشنهاد کرده بود، اما درخواست این شرکت از سوی اتحادیههای کارگری با جدیت تمام رد شد. نمایندگان NSELU در این خصوص افزودند: «ما اکنون شکایتی را به کمیسیون ملی روابط کار کره NLRC ارائه داده ایم تا در این خصوص داوری کند. مسیر آینده ما به تمایل سامسونگ برای مذاکره بستگی دارد، اما چنانچه این شرکت نخواهد به خواستههای ما تن دهد، باید اعتصابات گسترده را به تن بخرد».
موضوع کمبود جهانی تراشههای نیمه هادی به ویژه از زمان شیوع گسترده کووید ۱۹ بر سر زبانها افتاد. به واسطه هوشمند شدن دستگاههای مختلف در زندگی ما و نیاز روزافزون به تراشههای پردازشی، تقاضا برای این قطعه الکترونیکی حیاتی روز به روز در حال افزایش است، اما شیوع گسترده کووید ۱۹ و اعمال محدودیتهای اجتماعی سبب شد تا این کمبود، بیش از پیش به صنعت محصولات هوشمند لطمه بزند. این مشکل به حدی جدی شد که برخی از تولید کنندگان مطرح این محصولات هوشمند، یا عرضه محصولات خود را به تعویق انداختند یا به طور کلی از خط تولید خود حذف کردند.
به عنوان مثال سامسونگ اعلام کرده که امسال هیچ گوشی جدیدی از سری گلکسی نوت را معرفی نخواهد کرد. به گزارش رویترز، سخنگوی فورد موتور (F.N) نیز روز جمعه به این خبرگزاری گفت که قصد دارد تولید ۸ کارخانه خود در ایالات متحده، مکزیک و کانادا را در طول هفته آینده به دلیل محدودیتهای عرضه تراشه متوقف یا تولیدات آنان را به شدت کاهش دهد. بیزینس اینسایدر نیز گزارش میدهد که تنها در سال ۲۰۲۱، خودروسازن جهان به دلیل مشکلات ناشی از کمبود تراشه، بیش از ۲۱۰ میلیارد دلار زیان را متحمل شده اند.
در این میان، پیش بینیها نیز حاکی از آن است که این کمبود جهانی حتی با بازگشت به شرایط عادی قبل از کووید ۱۹ نیز برطرف نخواهد شد و میزان تولید این تراشه حداقل تا دو سال آینده نیز کمتر از میزان تقاضا خواهد بود. اگرچه در این میان فعالان حوزه خودرو کمی خوش بین به نظر میرسند و سخن از پایان این بحران در اواخر سال ۲۰۲۲ میرانند، اما رویتزر گزارش میدهد که تولید کنندگان این تراشه از جمله خود سامسونگ، باور دارند که برای رفع این بحران مدت زمان بیشتری باید منتظر بود.
شرکت صنایع نیمههادی تایوان (TSMC) و بخش ریختهگری سامسونگ، در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگان تراشههای نیمه هادی در جهان هستند و اغلب شرکتها برای تولید تراشههایشان از بازوی تولیدی دو شرکت یادشده بهره میگیرند. درحالحاضر، سهم بازار سامسونگ در تجارت تولید تراشه، ۱۷ درصد است و دومین تولیدکننده بزرگ نیمههادیها در دنیا نیز محسوب میشود. این شرکت همچنین افقی را برای سه برابر کردن میزان تولید تراشههای خود تا سال ۲۰۲۶ ترسیم کرده است که میتواند این شرکت را به رقیب تایوانی خود نزدیک کند. این شرکت همچنین یک سرمایه گذاری ۱۱۵ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۳۰ در نظر گرفته است که بر اساس آن، سامسونگ به بزرگترین تولید کننده تراشههای جهان بدل شود.
اما اکنون این برنامه ریزیها با تهدید اتحادیه کارگران این شرکت، در معرض تهدید قرار گرفته است. اعتصاب سراسری کارگران این شرکت میتواند بسیاری از شرکتهای تولید کننده این تراشهها و صنایع وابسته در کره را تعطیل کند که نتیجه آن چیزی جز کاهش تولید و در نتیجه عرضه این تراشه نیست. اگرچه بسیاری از کارخانههای سامسونگ در خارج از این کشور قرار دارد، اما هنوز بسیار از صنایع وابسته حساس در خود این کشور مستقر هستند و اختلال در کار آنها به معنای اختلال در تمام خطوط تولید خواهد بود. این موضوع با در نظر گرفتن سهم ۱۷ درصدی سامسونگ از بازار تراشههای نیمه هادی، میتواند اختلال قابل توجهی در بسیاری از صنایع محصولات هوشمند در جهان ایجاد کند.
از طرف دیگر، باید توجه داشت که این اتحادیه تنها متشکل از کارگران بخش تولید تراشههای نیمه هادی نیست بلکه بسیاری از حوزههای دیگر صنایع فناوری این شرکت را نیز شامل میشود؛ بنابراین در صورت اعتصاب سراسری کارگران سامسونگ احتمالا زنجیره تأمین این شرکت در سراسر جهان مختل خواهد و بسیاری از محصولات فناورانه و هوشمند که با همکاری این شرکت تولید میشوند و یا از قطعات ساخت این شرکت استفاده میکنند نیز دچار اختلال در عرضه خواهند شد.
تبدیل شدن سامسونگ به عنوان یک غول فناوری در جهان، اگرچه سبب شده است تا صنعت فناوری بدان محتاج شود، اما این موضوع به نظر میرسد که همچون تیغ دو لبه نیز میتواند عمل کند. بی شک سامسونگ نمیتواند در آشفته بازار فعلی صنعت محصولات هوشمند که در پی کمبود تراشه ایجاد شده است، بیش از این هزینه بدهد. به نظر میرسد این غول فناوری کره جنوبی سرانجام چارهای بجز بازگشتن به درون چراغ جادوی خود نداشته باشد که اکنون در دستان اتحادیه کارگران این شرکت است.
ارسال نظر