زندگی عجیب ۳۰۰انسان با ۲۱هزار درخت در میلان
معمار و طراح ایتالیایی برای جلوگیری از آلودگی بیشتر هوا و برای جلوگیری از آلودگی صوتی ایجاد شده توسط ترافیک، ساختمانهایی طراحی کرده که سراسر آن پوشیده از گیاهان و درختان مختلف است.
تجارت نیوز: با افزایش روزافزون آلودگیهای زیستمحیطی و آب و هوایی افراد مختلف در مشاغل مختلف به فکر بهرهمندی از ایدههای سبز در زمینه فعالیت خود هستند. در این راستا یک معمار ایتالیایی دست به ابتکار زده و یک ایده سبز را وارد حرفه خود کرده است.
به گزارش یورونیوز، یک معمار ایتالیایی به نام Stefano Boeri، در پی علاقه خود به طبیعت و با الگوبرداری از آن اولین جنگل عمودی جهان را طراحی کرد. این تنها پروژه سبزی نیست که آقای Boeri در آن دست داشته است. این معمار مطرح در سطح بینالمللی پیش از این نیز پروژههایی از این دست را طراحی و عملیاتی کرده است.
ساخت یک جنگل در آسمان!
Bosco Verticale نام یک ساختمان مسکونی دوقلو است که در منطقه Porta Nuova میلان واقع شده است که خانه بیش از ۲۱ هزار درخت و درختچه و انواع گیاهان چند ساله است و در این خانهها ۳۰۰ نفر زندگی میکنند. پوشش گیاهی این منطقه سالانه به طور متوسط ۴۴ هزار پوند کربن تولید میکند درحالی که آلودگی صوتی ناشی از ترافیک سطح خیابان را کاهش میدهد.
این دو ساختمان کاملا خودکفا هستند و با استفاده از پنلهای خورشیدی از انرژیهای تجدیدپذیر و آب پسماند تصفیه شده برای حفاظت از حیات گیاهی ساختمان استفاده میکنند.
اما زندگی در این ساختمانهای مشهور چگونه است؟
Boeri که از زمان افتتاح این مجتمع در سال ۲۰۱۴ از بازخوردهای ساکنان استقبال کرده است میگوید: «مردم این مجتمع را بسیار دوست دارند. تصور دیدن افق شهر میلان از میان برگهای درختی که ریشههای آن سه طبقه پایینتر از شماست قطعا تجربهای ناب خواهد بود».
میلان از یک شهر کسلکننده به یک کلان شهر سبز تبدیل شده است. میلان در دهه ۷۰ و ۸۰ کم و بیش یک شهر خاکستری و صنعتی درنظر گرفته میشد. بنابرین وجود این حجم از گیاهان واقعا شگفتانگیز است. این ساختمانها محل ۴۰۰ واحد آپارتمان و یک ساختمان اداری ۱۱ طبقهای هستند. بعد از پایان ساخت این پروژه، این طرح برنده جایزه بینالمللی ساختمان بلند سال ۲۰۱۴ و بهترین ساختمان بلند در سراسر جهان در سال ۲۰۱۵ شد. اکنون آنها الهامبخش نسل جدیدی از پروژههای احیای جنگلهای شهری در سراسر جهان شدهاند. به عنوان مثال میتوان به پارک مرکزی Jean Nouvel's One در سیدنی، برج باغ Vincent Callebaut's Agora در تایپه و مجموعه Diller Scofidio & Renfro's hybrid landscape complex Zaryadye Park در مسکو اشاره کرد.
Boeri با اشاره به مزایای زیستمحیطی گنجاندن طبیعت در پروژههای معماری میگوید: «من سعی میکنم جنگلهای شهری را ترویج کنم زیرا این چیزی است که ما به آن نیاز داریم».
او افزود: «ما باید تعداد درختان را در همه جا تکثیر کنیم و دلایل آن بسیار واضح است. این یک راه سریعتر، ارزانتر و فراگیرتر به منظور تلاش برای از بین بردن گرمایش جهانی است».
احیای جنگل های شهری باید در دسترس همه باشد
Boeri که اخیرا پروژه برج مسکونی سازمانی را که به صورت جنگل عمودی Trudo در Eindhoven هلند است را به پایان رسانده، گفته است: «ساختمانهایی با این فرمت اکنون یکی از اولویتهای سیاستگذاریهای عمومی در شهرهای بزرگ هستند». این پروژه این فرصت را به Boeri داد تا هدف خود در ساخت جنگلهای شهری برای همه را قابل دسترس کند. او میگوید: «همه واحدها اجارهای است، یا اساساً برای دانشجویان، زوجهای جوان، محققان جوان است. مهم است که این ساختمان برای همه مقرون به صرفه باشد.»
این ساختمان شامل ۱۲۵ آپارتمان کوچک است که برای خانوارهای کم درآمد در نظر گرفته شده است و با نمای بیش از پنج هزار درختچه، گیاه و درخت احاطه شده است. Boeri که عشقش به درختان مثل همیشه قوی است، میافزاید: پروژههایی مانند این پروژه «به طبیعت اجازه میدهد فضاهایی را پیدا کند که بتواند اشکالی از تنوع زیستی را نمایش دهد. درختان بسیار سخاوتمند هستند. آنها به انسان کمک میکنند از خود در برابر نور بیش از حد خورشید محافظت کنند. آنها به مردم کمک میکنند تا بهتر نفس بکشند، زیرا هوا را تمیز میکنند و گرد و غبار آلودگی شهری را جذب میکنند. آنها اکسیژن تولید میکنند و CO۲ جذب میکنند».اما به طور کلی، من فکر میکنم آنچه آنها به ما میدهند بسیار بیشتر از آن است که ما به آنها میدهیم.
ارسال نظر