ایران سومین کشور پناهنده پذیر جهان
نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفت: درحال حاضر ۵۱ میلیون و ۲۰۰ هزار پناهنده در جهان وجود دارد که کشور ایران پس از لبنان و پاکستان سومین کشوری است که دارای بیشترین پناهنده است.
«سیوانکا جاناپالا» که باتفاق عزیز کاظمی مدیرکل اموراتباع و مهاجرین خارجی در نشستی خبری شرکت کرده بود گفت: نرخ باسوادی پناهندگان افغان در ایران ۵۴ درصد رشد داشته است که این رقم چشمگیری است.
وی ضمن تشکر و قدردانی از دستاوردهای بزرگ ایران در حمایت از پناهندگان افزود:درسال ۵۸ نرخ باسوادی پناهندگان افغانی ۶ درصد بود اما اینک این رقم در سال ۹۲ به بیش از ۶۰ درصد رسیده است.
نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ضمن تشکر و قدردانی از نمایندگان دولت ایران جهت میزبانی و در اختیار گذاشتن تجربیات مفید گفت: برای جشن گرفتن روز پناهنده به ایران نیامده ام بلکه آمده ام تا در کنار دوستان دولت ایران کاری برای پناهنده ها انجام دهیم.
وی با اشاره به همکاری سی ساله مشترک با ایران گفت: این همکاری ها همواره در زمینه های مختلف حمایتی از پناهجویان بوده است و همچنان نیز استمرار دارد.
سیوانکا جاناپالا در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر این که آیا کمک ها و همکاری های سازمان ملل با ایران در زمینه مالی است و این کمک ها تا چه میزان انجام خواهد شد گفت: کمک های ما ابعاد مختلفی دارد که هم در زمینه مالی، هم مشاوره و هم در بخش فنی و اجرایی است.
وی ادامه داد: مهم ترین شریک اجرایی ما در بحث امور پناهندگان و اتباع دولت ایران است.
جاناپالاهمچنین گفت:علاوه براین با تعداد زیادی سازمان های مردم نهاد، نهادها و دستگاه های دیگر در ایران مشارکت و همکاری داریم.
وی اعلام کرد:درحال حاضر ۵۱ میلیون و ۲۰۰ هزار پناهنده در جهان وجود دارد که کشور ایران پس از لبنان و پاکستان سومین کشوری است که دارای بیشترین پناهنده است.
وی با بیان این که عنوان پناهنده در ایران درست عنوان نشده است گفت: در جلسه بین المللی که هفته گذشته در ژنو داشتم به اهمیت موضوع پناهندگی در جمهوری اسلامی تاکید کردم.
نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: سال ۲۰۱۴ سالی است که ایران در اوج سخاوتمندی میزبان تعداد زیادی از افغان ها بوده است.
سیوانکا جاناپالا در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر این که سازمان ملل در برخورد با بیماری های ناقل و مسری پناهندگان عراقی و افغانی چه برخوردی می کند گفت: امور اتباع سازمان ملل با وزارت بهداشت همکاری تنگاتنگی دارد و دولت ایران از نظام پزشکی خوبی برخوردار است و البته در این زمینه کمیساریا در چارچوب قوانین ملی عمل می کند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که با توجه به تحریم های ایران آیا کمک های مالی سازمان ملل به ایران دچار مشکل نشده است؟ گفت: در حال حاضر شرایط اقتصادی بهتر شده اما همچنان شرایط اقتصادی جهانی در عرصه بین الملل دچار مشکلاتی است.
وی درباره جرایم اتباع و پناهنده ها در ایران گفت: انسان ها هم کار زشت و هم کار زیبا انجام می دهند اما هر کسی در هر حوزه و از هر کشوری اگر مرتکب جرمی شود باید طبق قوانین سازمان ملل با وی برخورد شود.
نظر کاربران
آره دیگه آدم های آواره و بیسواد و قاتل وقاچاقچی مهاجران ما هستند .ودر مقابل نوابغ تحصیل کرده و افراد موفق از نظر اقتصادی رو صادر میکنیم اون طرف آب .....