نحوه محاسبه بازخرید مرخصی کارگران
مرخصی سالیانه کارگران ۳۰ روز است، اینکه در برخی منابع ۲۶ روز ذکر شده اشتباه است. وقتی در پایان سال با کارگران تسویه حساب می شود، اگر کارگر مانده مرخصی داشته باشد، مبلغ آن باید به نرخ «آخرین حقوق» محاسبه و پرداخت شود.
عصر ایران: کارشناس روابط کار اظهار کرد: طبق قانون کار کارگران برای بازخرید مرخصی، در سال بیشتر از ۹ روز را نمی توانند ذخیره و به سال بعد منتقل کنند.
«مریم زنده دل» گفت: اگر مازاد بر ۹ روز استفاده نشود، طبق قانون حذف می شود. به این ترتیب شرکت هایی برای اینکه کارگران را تشویق کنند تا کمتر به مرخصی بروند، به آنها اعلام می کنند اگر به مرخصی نروید، پول تمام روزها را به شما پرداخت می کنیم که در واقع این موضوع طبق قرارداد (بین کارگر و کارفرما) مشخص می شود.
زنده دل ادامه داد: اگر طبق قرارداد یا عرف داخلی شرکت همچین توافقی صورت نگیرد، پس همان قانون یعنی سالی 9 روز ذخیره حاکم است. بنابراین وقتی در پایان سال با کارگران تسویه حساب می شود، اگر کارگر مانده مرخصی از سال های گذشته نیز داشته باشد، مبلغ آن باید به نرخ «آخرین حقوق» محاسبه و پرداخت شود.
کارشناس روابط کار عنوان کرد: معمولا کارفرمایان خیلی سخت با مرخصی کارگران موافقت می کنند و ضمن اینکه برخی شرکت ها پول بازخرید و حتی مرخصی به پرسنل خود نمی دهند که در واقع این موضوع خلاف قانون است.
تمام مزایا در بازخرید مرخصی محاسبه می شود.
یکی دیگر از کارشناسان روابط کار با اشاره به اینکه مرخصی سالیانه کارگران ۳۰ روز است، گفت: اینکه در برخی منابع ۲۶ روز ذکر شده اشتباه است. بنابراین وقتی قطع همکاری صورت می گیرد، کارگران می توانند مانده مرخصی خود را بازخرید کنند.
«آرمین خوشوقتی» در خصوص اینکه کارگران ۹ روز از مرخصی را می توانند به سال بعد انتقال دهند، افزود: برای سال آخر اگر کارگر ۳۰ روز طلب داشته باشد، باید کل آن پرداخت شود.
خوشوقتی بیان اینکه بازخرید مرخصی تنها بر اساس پایه حقوق محاسبه نمی شود، بیان کرد: بازخرید مرخصی بر مبنای حقوق و مزایا است، اینکه اغلب کارفرمایان تنها بر اساس حقوق پرداخت می کنند، اشتباه است، در واقع تمام مزایا اعم از مزایای به تبع شغل و شاغل در بازخرید مرخصی کارگران محاسبه می شود.
ارسال نظر