دارویی که درمان چاقی را متحول خواهد کرد؟
تایید شدن داروی «سماگلوتاید» به شکل یک داروی تزریقی هفتگی برای درمان چاقی در سال ۲۰۲۱ به عقیده برخی از کارشناسان درمان چاقی را متحول خواهد کرد.
همشهری آنلاین: تایید شدن داروی «سماگلوتاید» به شکل یک داروی تزریقی هفتگی برای درمان چاقی در سال ۲۰۲۱ به عقیده برخی از کارشناسان درمان چاقی را متحول خواهد کرد.
به نقل از بیزنس اینسایدر این دارو که در ابتدا برای درمان دیابت نوع ۲ ساخته شد، نخستین دارویی است که از سال ۲۰۱۴ به بعد بوسیله سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان چاقی تایید میشود.
این دارو که با نام تجاری Wegovoy بوسیله شرکت «نوو نوردیسک» به بازار فرستاده شد، یک داروی تزریقی است که هفتهای یکبار مصرف میشود.
این دارو برای افرادی که «شاخص توده بدنی»شان ۳۰ یا بیشتر است یا شاخص توده بدنیشان ۲۷ یا بالاتر است و بیماریهای مرتبطی مانند دیابت دارند× تجویز میشود.
سماگلوتاید به طور گستردهای مورد استقبال قرار گرفت و تقاضای بالا برای آن در طول چند ماه باعث کمبود آن در بازار شد.
با اینکه هنوز پرسشهایی درباره اثرات درازمدت این دارو باقی مانده است، اما ارائه شدن آن باعث تغییر نگرش کارشناسان و مردم درباره کاهش وزن شد.
سماگلوتاید، جزء ردهای از داروها به نام «آگونیستهای گیرنده پپتید شبهگلوکاگون-۱ است و باعث افزایش تولید هورمون انسولین، هورمون پایینآورنده قنده خون و مهار گلوکاگون، هورمون بالابرنده قند خون میشود. این دارو همچنین اشتها را کاهش میدهد و روند گوارش در معده را کند میکند. این دارو با این اثرات باعث کاهش چربی بدن میشود.
پژوهشهایی که در ابتدای سال ۲۰۲۱ منتشر شد، نشان داد که افرادی که این دارو را مصرف کرده بودند، در طول ۶۸ هفته ۱۵ تا ۲۰ درصد وزن بدنشان را کم کردند، در حالیکه در گروهی که به آنها دارونما داده شده بود، این میزان ۲.۴ درصد بود.
البته افراد برای اینکه وزنشان را پایین نگهدارند، باید به مصرف سماگلوتاید ادامه دهند.
در یک بررسی دیگر، افرادی که سماگلوتاید مصرف کرده بودند، در طول ۲۰ هفته ۱۰ درصد وزن بدنشانا را کم کردند، اما افرادی که مصرف دارو را قطع کرده بودند در طول هفتههای پس از قطع درمان دوباره وزنشان را به دست آوردند. افرادی گروه دریافتکده دارو که مصرف آن را ادامه داده بودند، ۸ درصد دیگر از وزن بدنشان را کم کردند.
انتشار نتایج این بررسیها به جاروجنجال رسانهای بسیاری منتهی شد و اظهار نظر مارک آندرسن، کارآفرین مشهر آمریکایی که آن را «داروی معجزهآسا» برای مهار اشتها نامید، توجههای زیادی را به خود جلب کرد.
بالارفتن بیسابقه تقاضا برای این دارو باعث شد که نوو نوردیسک در اواخر سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که ظرفیت تولیدش برای پاسخ دادن به نیازهای بازار کافی نیست و کمبود این دارو تا نیمه دوم سال ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت.
البته همه افراد تحت تاثیر شهرت زودرس این دارو قرار نگرفتند. برخی از کارشناسان بهداشتی درباره اثرات درازمدت این دارو این دارو یا اثرات جانبی احتمالی آینده آن هشدار دادند.
ارسال نظر