جشن فضانوردان چینی در فضا
به گفته آژانس فضایی سرنشین دار چین، فضانوردان چینی ساکن ایستگاه فضایی تیانگونگ در اول ژانویه میزبان یک تماس ویدیویی زنده خواهند بود و طی آن با دانشجویان جوان در پکن و مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو صحبت خواهند کرد.
ایسنا: به گفته آژانس فضایی سرنشین دار چین، فضانوردان چینی ساکن ایستگاه فضایی تیانگونگ در اول ژانویه میزبان یک تماس ویدیویی زنده خواهند بود و طی آن با دانشجویان جوان در پکن و مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو صحبت خواهند کرد.
به نقل از چاینادیلی، هم اکنون سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ چین در این ایستگاه فضایی حضور دارند. دو فضانورد مرد به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳هستند. این سه فضانورد سال نو را در فضا جشن خواهند گرفت و اولین فضانوردان چینی خواهند بود که این کار را انجام میدهند. این رویداد توسط گروه رسانهای چین به صورت زنده پخش خواهد شد.
دانشجویان دعوت شده در این رویداد فرصتی بی نظیر برای تعامل با فضانوردان خواهند داشت چرا که خدمه تجربیات خود از کار و زندگی در ایستگاه فضایی را با آنها به اشتراک خواهند گذاشت.
در ۱۶ اکتبر سال ۲۰۲۱، فضاپیمای "شنژو-۱۳" سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲اف" ۱۵ اکتبر از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد.
"شنژو-۱۳" هشت ساعت پس از پرتاب به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام "تیانه"(Tianhe) متصل شد. آنها قرار است شش ماه در ایستگاه فضایی چین بمانند و طولانیترین ماموریت فضایی کشور را انجام دهند. شنژو- ۱۳ آخرین ماموریت سال گذشته میلادی برای ساخت ایستگاه فضایی بود. ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار میرود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد. چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند. از آن زمان، آنها دو پیادهروی فضایی انجام دادهاند و قرار است شش ماه در ایستگاه کار کنند که این عملیات طولانیترین ماموریت فضایی چین خواهد بود.
در اوایل دسامبر سال ۲۰۲۱، این سه فضانورد یک سخنرانی علمی زنده یک ساعته از ایستگاه فضایی برای دهها میلیون تماشاگر روی زمین برگزار کردند. فضانوردان طی این سخنرانی به بینندگان نشان دادند که چگونه در ایستگاه فضایی زندگی و کار میکنند و در ادامه نیز آزمایشهای علمی انجام میدهند تا به دانش آموزان/ دانشجویان نشان دهند که چگونه گرانش در فضا به صورت متفاوت عمل میکنند. گروههایی از دانشجویان در پکن، نانینگ در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ و ونچوان در استان سیچوان و همچنین مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو در این سخنرانی و ارتباط ویدئویی شرکت کردند. آژانس فضایی سرنشیندار چین اعلام کرد که این سخنرانی به منظور آغاز "کلاس تیانگونگ"(Tiangong Class) که اولین مجموعه سخنرانیهای فرازمینی چین برای ترویج علم فضایی است، صورت گرفته است.
هفته گذشته نیز دو فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" یک پیادهروی فضایی شش ساعته را برای نصب تجهیزاتی خارج از ماژول ایستگاه فضایی تیانه چین، انجام دادند. "وانگ یاپینگ" سومین عضو ماموریت شنژو-۱۳ نیز از درون "تیانه" آنها را همراهی میکرد و بازوی رباتیک بزرگ ماژول را کنترل میکرد. این دو، طی این پیاده روی فضایی سومین دوربین پانوراما خارج از "تیانه" را جابجا کردند و بالاتر بردند، چندین آزمایش بر روی تجهیزات انجام دادند و آمادهسازیهایی برای ماموریتها آینده به انجام رساندند.
ارسال نظر