۱۱۸۲۰۲۵
۲۳ نظر
۵۱۵۲
۲۳ نظر
۵۱۵۲
پ

راز مومیایی فرعون مشهور مصر کشف شد

پژوهشگران پوشش مومیایی آمنهوتپ یکم، فرعون مشهور مصری را به‌صورت دیجیتالی باز کردند و آنچه درونش بود، آشکار کردند.

زومیت: پژوهشگران پوشش مومیایی آمنهوتپ یکم، فرعون مشهور مصری را به‌صورت دیجیتالی باز کردند و آنچه درونش بود، آشکار کردند.

مومیایی فرعون مصر باستان، آمنهوتپ یکم، چنان با ظرافت و دقت پوشیده و با حلقه‌های گل تزیین و با ماسک صورت واقعی‌نما دفن شده بود که دانشمندان برای بازکردن بقایای آن مردد بودند. حدود سه‌هزار سال پس از دفن آمنهوتپ، گروهی از پژوهشگران از سی‌تی‌اسکن برای باز‌کردن دیجیتالی بدن او استفاده و به‌طور مجازی لایه‌های بسیار را بررسی کردند تا آشکار کنند که ظاهرش چگونه بود که البته به‌نظر می‌رسد شبیه پدرش بود.

راز مومیایی فرعون مشهور مصر کشف شد

پژوهشگران دریافتند این فرعون که از حدود ۱۵۲۵ قبل از میلاد تا ۱۵۰۴ قبل از میلاد حکومت می‌کرد، هنگام مرگ ۳۵ سال داشت و قدش ۱۶۹ سانتی‌متر بود. همچنین، ختنه شده بود و دندان‌های سالمی داشت. سحر سلیم، یکی از نویسندگان مطالعه و استاد رادیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه قاهره گفت: «زیر نوارهای پیچانده‌شده ۳۰ حرز (طلسم) و کمربند طلای منحصر‌به‌فردی با مهره‌های طلا وجود داشت.»

مطالعه جدید ۲۸ دسامبر در مجله‌ی Frontiers in Medicine منتشر شد. به‌گفته‌ی زاهی حواس، وزیر پیشین باستان‌شناسی و یکی از نویسندگان مطالعه جدید، کمربند ممکن است معنایی جادویی داشته باشد و هرکدام از حرزها عملکردی برای کمک به پادشاه متوفی در زندگی پس از مرگ داشتند. سلیم در ایمیلی به لایوساینس گفت:

مومیایی آمنهوتپ یکم قطعه‌جواهری به نام کمربند دارد. مصریان باستان چنین جواهراتی را دور کمر خود می‌بستند. برخی از این کمربندها مانند این نمونه، حرزهای صدفی درکنار خود دارد.

ماسک صورت مومیایی آمنهوتپ یکم

راز مومیایی فرعون مشهور مصر کشف شد

جمجمه‌ی فرعون نشان داد دندان‌های او هنگام مرگ وضعیت مناسبی داشتند

راز مومیایی فرعون مشهور مصر کشف شد

وقتی پژوهشگران زیر پوشش مومیایی فرعون را بررسی کردند، جمجمه و اسکلت جمع‌شده‌ی او را دیدند.

راز مومیایی فرعون مشهور مصر کشف شد

مومیایی سلطنتی آمنهوتپ یکم، دومین فرعون سلسه‌ی هجدهم مصر، در آوریل ۲۰۰۶ در موزه‌ی قاهره در مصر

راز مومیایی فرعون مشهور مصر کشف شد

مصر در زمان سلطنت آمنهوتپ یکم در طول سلسله‌ی هجدهم، تا سودان شمالی گسترش پیدا کرد. این فرعون برنامه ساختمانی را آغاز کرد و معابد زیادی را ساخت یا گسترش داد. کسی نمی‌داند آمنهوتپ یکم چگونه مُرد یا ابتدا کجا دفن شد.

گروهی از پژوهشگران به سرپرستی گستون مسپرو، مصرشناس فرانسوی، مومیایی آمنهوتپ را در سال ۱۸۸۱ همراه با چند مومیایی دیگر در مقبره‌ای در ساخل غربی تبس (اقصر امروزی) پیدا کردند. مومیایی او در دوران سلسله‌ی بیست‌ویکم (حدود ۱۰۷۰ قبل از میلاد تا ۹۴۵ قبل از میلاد) پس از غارت‌شدن در دوران باستان، در این مقبره قرار داده شد. سارقان به بدن فرعون آسیب رسانده‌ بودند. سلیم و حواس در مقاله‌شان نوشتند:

تصاویر حاصل از سی‌تی‌اسکن میزان آسیب وارده به مومیایی آمنهوتپ یکم را نشان می‌دهد که شامل شکستگی‌ها و بریدگی‌های گردن و شکاف بزرگی در دیواره‌ی قدامی شکم و تکه‌تکه‌شدن اندام‌ها، ازجمله دست و پای راست است.

کاهنان اندام‌های جداشده مومیایی را در جای خود گذاشته بودند و برای حفظ قسمت‌های مختلف بدن مومیایی درکنار‌هم، از رزین استفاده کرده و سپس بخش‌هایی از مومیایی را با باندهای تازه پوشانده بودند. سلیم گفت:

نشان دادیم که حداقل برای آمنهوتپ یکم، کاهنان سلسله‌ی بیست‌ویکم با دقت و مراقبت آسیب‌های ناشی از حمله‌ی غارتگران مقبره را ترمیم کرده و شکوه سابق مومیایی را به او بازگردانده و جواهرات و طلسم‌های باشکوه او را سر جایش قرار داده بودند.

علت مرگ آمنهوتپ یکم مشخص نیست؛ اما سلیم گفت: «زخم یا آسیبی که علت مرگ را نشان دهد، پیدا نکردیم.» اسکن‌ها نشان می‌دهند که ظاهر این فرعون هنگام زندگی چگونه بود. سلیم گفت:

به‌نظر می‌رسد که آمنهوتپ یکم ازنظر ظاهری شبیه پدرش، اهمسه یکم، بوده است: او چانه‌ای باریک و بینی کوچک، موهای مجعد و دندان‌های بالایی کمی برجسته‌ای داشت.

بیشتر مومیایی‌های فراعنه ازنظر فیزیکی باز یا با استفاده از سی‌تی‌اسکن مطالعه شده‌ بودند؛ ولی آمنهوتپ یکم یکی از معدود مومیایی‌های سلطنتی بود که دقیقا بررسی نشده بود. به‌گفته‌ی سلیم، این واقعیت که مومیایی آمنهوتپ یکم هرگز در دوران مدرن باز نشده بود، فرصتی منحصر‌به‌فرد برای ما مهیا کرد: نه‌تنها برای مطالعه‌ی چگونگی مومیایی‌شدن و دفن او، بلکه مشاهده‌ی این موضوع که چگونه قرن‌ها پس از مرگش کاهنان اعظم آمون ترمیم و دوباره دفنش کردند.

لایوساینس با پژوهشگراندیگر نیز تماس گرفت. آیدان دادسون، استاد مصرشناس دانشگاه بریستول در بریتانیا گفت: «خیلی جالب است؛ اما مطمئن نیستم موضوع شوکه‌کننده‌ای وجود داشته باشد.» دادسون با به این موضوع اشاره کرد مومیایی‌های سلطنتی دیگر هم شاید کمربندهای مشابهی داشته‌اند که بعدا به‌سرقت رفته است. وی بیان کرد: «کمربند طلایی ممکن است نمونه‌ی مشابه مستقیمی نداشته باشد؛ ولیباید به این موضوع توجه کرد که تقریبا همه‌ی مومیایی‌های سلطنتی دیگر کاملا غارت شده بودند.»

کارا کونی، استاد مصرشناسی در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس، گفت ممکن است کاهنان سلسله‌ی بیست‌ویکم کمربند طلایی را روی آمنهوتپ یکم قرار داده باشند. کاهنان اعظم آمون که عملا بخش‌هایی از مصر را در دوران سلسله‌ی بیست‌ویکم کنترل می‌کردند، او را به‌عنوان یکی از اجداد می‌دانستند و ممکن است با قرار‌دادن کمربند روی بدن این فرعون، علاقه‌ی خود را به او نشان داده باشند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علیرضا

    دمتون گرم.خیلی جالب بود.خیلی دوست داشتم ببینم فرعون چه شکلی بوده

    پاسخ ها

    • حسین

      آره تمام مشکلاتمون حل شد

    • بهزاد

      خوش بحالت که به آرزوت رسیدی.بیلَخره

    • بدون نام

      بهزاد بلاخره درسته:

    • بدون نام

      عالی بود واقعا

  • بدون نام

    این نشانده رد تئوری داروین در مورد تکامل انسان میدهد خیلی خیلی پیشرفته بودن که در چندین هزار سال قبل چه هوشی داشتند

  • بدون نام

    ار مادر ش ننوشتین

  • بدون نام

    حالا هر شکلی بوده . مث شکل های دیگه .‌

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چقد بی ذوق! این یه مسئله تاریخیه و دونستن تاریخ خیلی مهمه

    • محمد

      بی ذوق

  • بدون نام

    بااین نمایی که از فرعون دیدم صورتش شبیه زن بوده است ،ابروهای کشیده صورتی شبیه یک زن زیبا را مجسم می کرد

    پاسخ ها

    • زن ابرو کوتاه

      یعنی زنها کلا ابروهاشون کشیده ست؟ چرند نگید نمیشه؟

  • محمد

    عالی بود

  • بی نام

    اینها به چه حقی مرده ها رو نبش قبر و کالبد شکافی میکنند!!؟؟ چرا با اجداد خودشون این کار رو نمیکنن؟ چرا نمیذارن یکی به آثار باستانی خودشون نزدیک بشه. خاک بر سر مصر که اجازه میدن میراثشون توسط این غربیهای دزد ویران و غارت بشه.

  • بدون نام

    دنیا به دنبال اینه که از تاریخ چیزهای جدیدی کشف کنه اونوقت مسئولین مملکت بدنبال دفن تاریخ هستند تا نفهمیم چه پیشینه ای داشتیم

  • بدون نام

    خوشابحال همگی که این همه مومیایی رامی بینید وکشف میکنیدایکاش یک برمیشتیم به دوران پادشاهی که نمیشه ایکاش

  • بدون نام

    مرسی خیلی جلب و خواندنی بود

  • مهدی

    خدارو شکر این مشکلمون هم حل شد

  • اتفاقات ۱۴۰۰

    گزارش خوبی بود من علاقمند به تاریخ هستم ولذت بردم.

  • بدون نام

    بسیار عالی، ممنون

  • خوشا شیراز

    تاریخ میخواد چیزی بگه اونم اینکه دنیا جای ریاست و ثروت و تجمل نیست بعد دو روز باید بذاری بری. اما عبرت پذیران اندک اند

  • بدون نام

    تو.ایران.حجاب.کشف.میشه

  • شبـگــرد

    بسیار جالب بود . البته این ماسک روی صورت مومیایی شده فرعون هست . از صورت اصلی،فقط جمجمه مونده .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج