۱۱۷۸۷۴۹
۱ نظر
۵۰۱۹
۱ نظر
۵۰۱۹
پ

اولین هزارپای واقعیِ جهان کشف شد

دانشمندان در کشف جالب توجهی موفق به شناسایی حشره‌ای در استرالیا شدند که به معنای واقعی بیش از هزارپا دارد.

فرارو: دانشمندان زیست شناس موفق شدند در منطقه غربی استرالیا حشره‌ای را شناسایی کنند که به معنای واقعی کلمه بیش از هزار پا دارد و بدین ترتیب می‌توان گفت اولین هزارپای واقعی نیز کشف شد.

این گونه که اولین هزارپا "واقعی" است، ۱۳۰۶ پا دارد و تا عمق ۶۰ متری زیر زمین در یک منطقه معدنی در منطقه گلدفیلد شرقی در استرالیای غربی پیدا شد. محققان این گونه جدید Eumillipes persephone را با اشاره به الهه یونانی جهان اموات، Persephone، نامگذاری کرده اند. این حشره رکورد قبلی Illacme plenipes را شکست که در مرکز کالیفرنیا یافت می‌شود و تا ۷۵۰ پا دارد.

تیمی از محققان این هزارپا را در حین انجام ارزیابی اثرات زیست محیطی زیرزمینی کشف کردند. دکتر برونو بوزاتو، زیست شناس محیط زیست بنلونژیا، این یافته را «یک خوشانسی» توصیف کرد. بوزاتو گفت: «این حیوانات بسیار منحصر به فرد هستند؛ بنابراین به محض اینکه متوجه شدم که چقدر دراز هستند، گفتم این موجودات باید چیزی کاملاً متفاوت باشند.»

اولین هزارپای واقعیِ جهان کشف شد

این گونه دارای بدنی بلند و نخ مانند است که تا ۳۳۰ قسمت را شامل می‌شود، با پا‌های کوتاه و سر مخروطی شکل. همچنین مانند سایر حیواناتی که در تاریکی دائمی زندگی می‌کنند، کور و رنگ پریده است. دکتر خوانیتا رودریگز، همکار تحقیقاتی و متخصص حشرات CSIRO، گفت که گونه جدید احتمالاً طول خود را برای سهولت حرکت در زیر زمین تکامل داده است. او گفت: «هرچه طول حشره بیشتر باشد، قدرت بیشتری برای حرکت به جلو خواهد داشت.» وی افزود که بیش از ۳۰۰ بخش بدن هزارپا همچنین نیروی بیشتری برای حرکت در مناطق صخره‌ای مانند شکاف‌های کوچک به آن می‌دهد.

با این حال، اطلاعات کمی در مورد این گونه‌های جدید وجود دارد. تجزیه و تحلیل ژنتیکی نشان داد که در حالی که Eumillipes persephone شباهت‌های فیزیکی زیادی با دارنده رکورد پا‌های قبلی در کالیفرنیا دارد، این دو گونه هزارپا در فاصله بسیار دور از هم زندگی می‌کنند. رودریگز گفت که بیش از ۲۰۰۰ گونه شناخته شده هزارپا در استرالیا وجود دارد و افزود که تعداد واقعی گونه‌ها ممکن است به ۴۰۰۰ برسد. رودریگز گفت، در مقایسه، هزارپا پرتغالی که یک گونه مهاجم رایج در استرالیا که معمولاً پس از باران شدید به تعداد زیاد دیده می‌شود، بدنی ۲۵ بخشی دارد. در مجموع، این تیم هشت هزارپا Eumillipes persephone را در سه سوراخ در اعماق بین ۱۵ تا ۶۰ متری پیدا کردند. رودریگز گفت که کشف این گونه جدید در زیر زمین شگفت آور است. او گفت اگرچه برخی از هزارپا‌ها در غار‌ها زندگی می‌کنند، اما بسیاری از آن‌ها ساکن سطح هستند و مواد آلی مانند بستر برگ را تجزیه می‌کنند.

اولین هزارپای واقعیِ جهان کشف شد

بوزاتو گفت: «تعداد کمی از مردم متوجه هستند که نسبت بزرگی از تنوع زیستی استرالیا که هنوز شناسایی نشده است.» رودریگز و همکارانش در CSIRO همچنین در حال مطالعه مواد شیمیایی تولید شده توسط هزارپا‌های استرالیایی هستند. وی در این خصوص گفت ما در حال آزمایش آن‌ها هستیم تا ببینیم آیا آن‌ها پتانسیل ضد میکروبی بودن در برابر پاتوژن‌هایی که مقاومت ضد میکروبی زیادی دارند، دارند یا خیر. لازم به ذکر است که تحقیق در مورد هزارپا جدید در مجله معتبر Scientific Reports منتشر شده است.

اولین هزارپای واقعیِ جهان کشف شد

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چند.جفت.کفش.میخواد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج