چرا مردم از قصاص «آرمان» خوشحال شدند؟
عبدالصمد خرمشاهی وکیل مشهور که نامش در پروندههای جنایی زیاد شنیده میشود در یادداشتی چرایی شاید مردم از اجرای حکم قصاص آرمان عبدالعالی را بررسی کرده.
روزنامه اعتماد: عبدالصمد خرمشاهی وکیل مشهور که نامش در پروندههای جنایی زیاد شنیده میشود در یادداشتی چرایی شاید مردم از اجرای حکم قصاص آرمان عبدالعالی را بررسی کرده.
او نوشت:
* پرونده آرمان عبدالعالی با اجرای حکم قصاص بسته شد. فقط مسالهای که در این میان ذهن مرا به خود درگیر کرده، این است که روحیه خشن و انتقامجو در بین افراد جامعه زیاد شده است تا حدی که بسیاری از مردم در جامعه بعد از اجرای حکم قصاص آرمان ابراز خوشحالی کردند.
* این موضوع جالب نیست و قابل تامل است. باید ریشهیابی شود که چرا در یک جامعه برخی افراد اینقدر روحشان تمایل به خشونت دارد.
* آستانه صبر و تحمل بسیاری از مردم پایین آمده است و نمیتوانند با همدیگر در یک جامعه مدارا کنند. خصیصههایی مانند بخشش، گذشت و مهربانی در میان افراد جامعه کمرنگ شده است و جای آن را خشونت و انتقام گرفته. خشونت در جامعه نیز معلول واقعیتهایی است که در آن جامعه وجود دارد. اما سوال اینجاست که چرا افراد جامعه باید تمایل به خشونت و اجرای خشونت داشته باشند.
* بعد از اینکه صدور اجرای حکم قصاص آرمان عبدالعالی در پروندهاش قطعی شد و او به قرنطینه برده شد، قوه قضاییه دیگر نقشی نداشت و تمام اختیار تصمیمگیری در راستای اجرای حکم و اجرا نکردن حکم به عهده اولیای دم بود. اینکه آرمان چندین بار به انفرادی منتقل میشد خودش مجازات مضاعف به حساب میآمد و فشارهای روحی زیادی در آن لحظه به او وارد میشده است.خواسته یا ناخواسته، طبیعتا شکنجه روحی به او اعمال میشده است.
* حتی اگر بگوییم این موضوع به دلیل تلاش نجات جان او و ایجاد فرصت برای تصمیمگیری به اولیای دم بوده، ولی او تحت شکنجه روحی قرار میگرفته است. امیدواریم در سایر پروندههای قصاص این مساله تکرار نشود، چون تحمل آن بسیار سخت است.
* قصاص باید توسط اولیای دم اجرا شود و این قانون برگرفته از مجازات فقه اسلام است اما در این میان باید فرهنگ مدارا، بخشش و گذشت در جامعه گسترش پیدا کند و این عملی نخواهد شد تا زمانی که بسیاری از معضلاتی که در جامعه وجود دارد، رفع شود. فرهنگ مردم را هم نمیتوان با خواهش و تمنا، نصیحت و موعظه درست کرد.
* فرهنگ مردم نیاز به آموزش دارد و رسانهها نیز در این میان نقش اساسی را ایفا خواهند کرد. در این میان مشکلات معیشتی مردم و ناامیدی باید کمرنگ و امید به زندگی و رفاه در جامعه بیشتر شود. درست این است که فرهنگ مردم در جامعه به سمت مدارا با یکدیگر، بخشش و گذشت حرکت کند.
نظر کاربران
من که ناراحت شدم خیلی
موافقم با صحبت های ایشون
از بس فشار اقتصادی رو مردم هست
من خوشحال نشدم
راحت شد انگار میآمد بیرون واز این گرانی و نابسامانی میمرد
واقعا کسی از اعدام خوشحال شده؟!
من که تااین خبر رو خوندم آه از ته وجودم بلند شد بخدا
نه من ناراحت شدم
هیچ هم خوشحال نشدیم ،که جان یک نفر دیگر هم گرفته شد.باید علل های این چنین مواردی در کشور بررسی بشه.
من خوشحال نشودم
اقای وکیل واقعا براد متاسفم...
خدا رحمتش کنه و صبر بده خانواده محترمش
والله که من خوشحال نشدم، چطور میشه از مرگ کسی خوشحال شد البته فرق داره بین قاتل جانی تا کسی که از سر عصبانیت و در سن کم دچار عمل خطا یا قتل میشه
اصلا هم خوشحال نشدیم اتفاقا خیلی هم ناراحتیم گذشت کجا رفته تازه ارمان به تنهیی گنا هکا نبود
چون قاتل بود
چون بچه رو کشته بعد میگه که نمیدونم جسدش کجاست
حکم خدا اجرا شد
کسی خوشحال نیست
ما که خوشحال نشدیم
هیچکس از مرگ کسی خوشحال نخواهد شد
نمیدونم چرا یه حس بهم میگه ممکنه غزاله زنده باشه
کسی از اعدام خوشحال نشد همانطور از مرگ غزاله هرگز کشی خوشحال نبود
نه بخدا من خیلی ناراحت شدم کاش رصایت میدادن
هرکس قاتل باشه باید خقشه اعدام باشه
من یکی که خوشحال نشدم...
من مخالف اعدام هستم اما بدون اعدام هم جامعه ارامش ندارد انسانهای حیوان سفت وشرور هم زیاد است اگر ترس نباشد فقط زندان باشد امنیت از دست میرود
پاسخ ها
صفت نه شفت!, اول دیکته تمرین کن و بعد نظر بده
بنا به حکم خداوند در قرآن کریم کتاب مسلمانان جهان حق به حقدار رسید
چون یه دختر جوون بی گناه را کشته بود
خون رو که با خون نباید شست...
هیچ کس خوشحال نشد اعدام یه چیز اشتباه هست..
آهنگ سال 2000داریوش راگوش کنید
هزارآفرین به پیش بینی شاعراین آهنگ
من خیلی ناراحت شدم طوری که دارم دق میکنم
اصلاا خوشجال نشدم با اعدام آرمان خیلی خیلی بهم ریختم بابت این موضوع خدا رحمتش کنه خدا صبر بده به خانواده ارمان عزیز
شما وکیلی یا جامعه شناس لطفا در رابطه با کار خودت اظهار نظر کن