درخواست سیستانی ها درباره «هامون»
جمع کثیری از مردم سیستان و ساکنان حاشیه تالاب بینالمللی هامون باری دیگر با تجمع در حاشیه این دریاچه خواستار توجه مجامع بین المللی به منظور حمایت ازاین تالاب و توجه به حق آبه هامون شدند.
در این تمجع که روز گذشته در منطقه کوه خواجه با حضور صدها فعال زیست محیطی، تشکلهای مردم نهاد و با حضور حلیمه عالی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی برگزارشد شرکت کنندگان بر توجه دولت و به ویژه جوامع بینالمللی در خصوص دیپلماسی فعال در راستای کمک به بقای حیات در هامون خواستار تدبیر ویژه شدند.
ورودی آب به تالاب کاهش یافته است
مدیر کل حفاظت از محیط زیست سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم اظهار داشت: متاسفانه میزان ورودی آب به تالاب هامون در حال حاضر از طرف کشور افغانستان به کمترین میزان خود رسیده است.
خسرو افسری بیان داشت: برای پرشدن کل تالاب به ۱۲میلیارد مترمکعب آب نیاز است که در حال حاضر تنها یک میلیار د معکب آب وارد این تالاب شده است و لذا با توجه به وسعت تالاب می توان گفت ۹۰ درصد تالاب خشک است.
وی افزود: ۴۰۰ هزارهکتار از تالاب بینالمللی هامون داخل مرزهای ایران است و برای زنده شدن با عمق دو متر باید دستکم هشت میلیارد مترمکعب دیگر وارد این تالاب شود.
وی بیان داشت: هامون از سه بخش مجزا، هامون پوزک، هامون صابری و هامون هیرمند تشکیل شده است که هامون پوزک بخش عمده و اصلیاش در خاک افغانستان قرار گرفته است.
افسری با بیان اینکه ۵۰ هزارهکتار از این مناطق جزو تالابهای بینالمللی رامسر به ثبت رسیده است ادامه داد: در طی دو سال گذشته اعتبارت خوبی به منظور احیای تالاب و حفاظت از آن اختصاص یافت که در همین راستا نسبت به اجرای حفر کانال برای هدایت آب به اطراف کوه خواجه به عنوان طرح پایلوت به منظور احیای بخشی از تالاب در این منطقه هزینه شد.
وی تاکید کرد در صورتی که کشور افغانستان تامین حق آبه ایران را در دستور کار خود قرار ندهد همین میزان اندک آب وارد شده در تالاب هامون با توجه به آغاز باد های ۱۲۰ روزه تا ماه های آینده خشک خواهد شد.
ارسال نظر