برنامهریزی برای کوبیدن فضاپیما به یک سیارک
ناسا قصد دارد بهزودی برای آزمایش تغییر مسیر یک سیارک، فضاپیمای خود را به آن بکوبد تا آن را به مدارجدیدی منتقل کند
روزنامه همشهری: ناسا مأموریتی را بهزودی آغاز میکند که میتواند تحول بزرگی در اکتشافات فضایی بهوجود آورد. به گزارش وبسایت اسپیس، ناسا برای زدن یک سیارک و فرستادن آن به مدار جدید که نوعی آزمایش برای روزهای مبادا محسوب میشود، ماموریتی را در روز دوم آذرماه شروع میکند. در عین حال کارشناسان میگویند که هیچ احتمالی وجود ندارد که این ماموریت، کره زمین را تهدید کند.
ماموریت آزمایش تغییر جهت دوگانه سیارک ناسا موسوم به دارت (DART)، در واقع آزمایشی است که اگر روزی یک سیارک نسبتا بزرگ در مسیر برخورد با زمین قرار بگیرد، چه کار باید کرد. در این ماموریت تلاش خواهد شد تا با هدف قرار دادن یک قمر صخرهمانند، مدار آن را تغییر داد. DART از پایگاه فضایی واندنبرگ در کالیفرنیا با موشک فالکون9اسپیسایکس پرتاب خواهد شد و اگر همهچیز خوب پیش برود، در اواخر سال2022با هدف خود برخورد خواهد کرد. «امی ماینزر»، ستارهشناس و کاوشگر ناسا میگوید، حتی اگر آزمایش طبق برنامه خود پیش نرود، دارت (DART) به هیچ وجه با زمین برخورد نخواهد داشت.
قرار است دارت با سرعت خیرهکننده 23هزار و 760کیلومتر بر ساعت به قمر دیمورفوس ضربه بزند. طبق گفته ناسا، این برخورد باعث میشود که سرعت مداری این قمر به میزان کسری از درصد تغییر کند. این جابهجایی جزئی باید برای تغییر دوره مداری آن برای چندین دقیقه کافی باشد. بهگفته ناسا، تغییر در مدار دیمورفوس که به دور دیدیموس میگردد، توسط تلسکوپهای روی زمین مشاهده و اندازهگیری میشود تا مشخص شود که آیا این ماموریت موفقیتآمیز بوده است یا خیر.
با این حال، ماینزر اضافه کرد که «وقتی به اندازههای کوچکتری از تأثیرات میرسیم، مواردی که قادر به ایجاد مشکلات لزوماً جهانی نیستند، اما آسیبهای شدید منطقهای میزنند، تعداد بسیاری را تشکیل میدهند و اینها بهطور بالقوه رویدادهای مکررتری هستند.» او تصریح کرد که وقتی میگوید «مکرر»، از بازههای زمانی نجومی صحبت میکند، بنابراین مکرر میتواند بهمعنای صدها هزار سال یا حتی بیشتر باشد.
ارسال نظر