۱۱۶۹۳۵۵
۱۲ نظر
۵۰۲۲
۱۲ نظر
۵۰۲۲
پ

مجلس با فوریت حذف ارز ۴۲۰۰تومانی مخالفت کرد

نمایندگان مجلس در جلسه امروز با درخواست دولت برای دو فوریت لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» مخالفت کردند.

ایلنا: نمایندگان مجلس در جلسه امروز با درخواست دولت برای دو فوریت لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» مخالفت کردند.

در صورت تصویب نهایی لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» ارز ۴۲۰۰ حذف می‌شد و دولت در قالب کارت اعتباری از اقشار آسیب پذیر برای خرید کالاهای اساسی حمایت می‌کرد.

در جلسه صحن علنی امروز (۲۳ آبان) مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس با فوریت برای لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی ، نهاده‌های دامی ، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» مخالفت کردند.

«نه» مجلس به تقاضای دولت درباره ارز ۴۲۰۰تومانی

مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بوجه در ابتدای بررسی این لایحه با ارائه گزارشی خواستار موافقت نمایندگان با دو فوریت این لایحه شد. پس از میرکاظمی، محمدحسین فرهنگی و شمس الدین حسینی به عنوان مخالف و محمدتقی نقدعلی و محسن زنگنه به عنوان موافق دوفوریت این لایحه دلایل و نظرات خود را بیان کردند.

مهمترین استدلال مخالفان پیرامون این لایحه شامل این بود که اکنون ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و نهاده های دامی اختصاص می یابد اما مردم در بازار آن ها را با نرخ دلار آزاد خریداری می کنند و هیچ نظارتی بر این مساله نیست؛ از سوی دیگر دولت این اختیاری که اکنون در قالب لایحه درخواست را پیشاپیش در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در اختیار و نیازی به این اجازه نیست.

در مقابل موافقان این لایحه، احترام به قوه نظارتی مجلس و لزوم همکاری مجلس با دولت برای رفع مشکلات معیشتی با توجه به انتظارات مردم را دو علت موافقت با فوریت این لایحه اعلام کردند.

پس از پایان صحبت های موافقان و مخالفان این لایحه با حضور ۲۴۹ نماینده به رأی گذاشته شد که از با کسب ۹۹ رأی موافق، ۱۲۷ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از میان ۲۳۳ رأی دوفوریت آن رد شد. همچنین دولت بلافاصله درخواست یک فوریت این لایحه را مطرح کرد که این درخواست نیز با ۱۰۲ رأی موافق، ۱۱۹ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از ۲۳۱ رأی رد شد تا بر این اساس با اعلام محمدباقر قالیباف لایحه به صورت عادی اعلام وصول شود.

«نه» مجلس به تقاضای دولت درباره ارز ۴۲۰۰تومانی

متن کامل لایحه حذف ارز ۴۲۰۰تومانی

حه حذف ارز ترجیحی یا همان لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» با قید دو فوریت در دستور مجلس قرار گرفته است.

هفته گذشته ابراهیم رییس جمهوری در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رییس مجلس لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» را با قید دو فوریت تقدیم مجلس کرد و امروز این لایحه در دستور قرار گرفت؛ متن این لایحه به شرح زیر است:

مقدمه توجیهی:

با عنایت به تاثیرپذیری روند تامین و قیمت کالاهای اساسی از افزایش قیمت‌های جهانی و تغییرات اقلیمی و با هدف فراهم آوردن امکان تامین کافی کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر از طریق پرداخت یارانه، لایحه زیر برای انجام تشریفات قانونی تقدیم می‌شود.

عنوان لایحه:

تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر

ماده ۱- به‌منظور جبران آثار منفی ناشی از افزایش قیمت جهانی نهاده‌های دامی و کشاورزی وارداتی و بروز خشکسالی در سال جاری و جهت اطمینان از تامین کافی کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی، سقف اعتبار موضوع جزء ۳ بند «ب» تبصره یک ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور به ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار افزایش می‌یابد.

ماده ۲- به دولت اجازه داده می‌شود در صورت تغییر نرخ ارز نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی، از محل درآمدهای حاصل از تغییر نرخ کالاهایی که با ارز ترجیحی تامین می‌شود، تا مبلغ دویست و هفتاد هزار ریال به حساب خاص سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کشور کشور واریز نماید. این مبلغ تا پایان سال صرف پرداخت یارانه به افراد مشمول قانون الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی مصوب ۱۳۹۹ خواهد شد.

تبصره- به دولت اجازه داده می‌شود در صورتی که منابع حاصل از این ماده واحده برای پرداخت یارانه کفایت ننماید، مابه‌التفاوت را تا سقف ۲۷۰ هزار میلیارد ریال محل جابه‌جایی ردیف‌های جدول تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور تامین و پرداخت نماید.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    موندن توش نمیدونن اصلا چکار کنند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هیچ برنامه ای ندارن خدا به هممون رحم کنه

    • بدون نام

      وقتی مجلس از یک جناح باشد نتیجه اش از این بهتر نمیشود

  • بدون نام

    آخر باهم نابود میشین

  • بدون نام

    بهتر که رد کردن والا این ارز ۴۲۰۰ رو به محرومان نمیدن

  • بدون نام

    منابع آزاد شده را صرف این مهم کنید.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منابع آزاد شده همون پولهاي تو كيف و ساكي بود كه فوتباليستها با خودشون وارد لبنان كردن

    • بدون نام

      تهمت نزن

  • وطنم ای شکوه جاویدان

    دیگه نوبت مردم شده
    تموم شد

  • علی.

    اینا هم که مسخره کردن خودشونو همشون با هم دستشون تو ی کاسه است.دولت میخاد یه کاری برای مردم بکنه مجلس نمیزاره.مجلس میخاد بکنه شورای نگهبان نمیزاره جمع کنید بابا مردومو سر کار گزاشتین.

  • بدون نام

    یارانه اضافه بشه قیمتها بیشر از اینی که هست میشه ۴۵ تومن با اسم یارانه دادند از نان گرفته اب وبرق مواد غذایی دارویی همه چی رو چندین برابر کردند ارزش پول را پایین اوردند قیمت را به ۲۰ سال پیش برگردونید یارانه نمیخوایم با این سیاستهای غلط روز مردم را شب کردید !!چرا دلار باید بالا بره چون پولها خارج از کشورند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      امام جمعه گفت تقصیر مردم است بلی مقصریم مارانابود کنید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج