سموم باقی مانده در گوشت و مرغ چه میشود؟
رییس مرکز ملی تشخیص و آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی گفت: در برنامه NRP در سال گذشته هم در گوشت مرغ و هم در گوشت قرمز باقی مانده سموم، فلزات سنگین و آنتی بیوتیکها را بررسی کردیم و خوشبختانه در این دو مورد باقی مانده آنتی بیوتیکی که باعث ضبط لاشه شود را نداشتیم.
خبرگزاری ایسنا: محمد حبیبی در نشست خبری هفته اطلاع رسانی مقاومت میکروبی، گفت: امیدوارم که در این هفته که به عنوان هفته اطلاعرسانی مقاومتهای میکروبی نامگذاری شده، بتوانیم برنامهای برای کنترل و مقابله با این پدیده خطرناک جهانی بچینیم. بحث مقاومتهای میکروبی یکی از معضلات بهداشت جهانی بوده و اهمیت آن آنقدر زیاد است که در سال ۲۰۱۵ سران ۱۰ کشور اقتصادی دنیا به دلیل مشکل مقاومت میکروبی در سازمان ملل جلسه برگزار کردند و سال مقابله با مقاومت میکروبی را نامگذاری کردند.
وی افزود: مواردی که در حوزه انسانی منجر به مقاومت میکروبی میشود، در حوزه دامی هم این اتفاقات میافتد. در واقع پاسخ ندادن به درمانهای عادی و درمانهای ارزان قیمت، جواب ندادن به داروهای قدیمی موجود، مصرف زیاد آنتیبیوتیک در دام و... از عواملی است که مقاومت میکروبی باعث آنها میشود و متاسفانه اکنون در جامعه ما این پدیده وجود دارد که باید برای آن برنامهریزی ویژهای داشته باشیم.
حبیبی ادامه داد: زمانیکه بحث مقاومت میکروبی در سازمان ملل متحد مطرح میشود، سران کشورهای برتر دنیا درباره آن بحث میکنند. قبلا سازمانهای فائو، WHO و ... به صورت مستقل بحث مقاومت میکروبی را کنترل میکردند، اما بعد که متوجه شدند که خطر موضوع فراگیر بوده و باید به صورت متمرکز پیگیری شود، این سازمانها به صورت مشترک زیر نظر WHO بحث مقابله با مقاومت میکروبی را ساماندهی و سازماندهی میکنند. در کشور ما هم باید این اتفاق رخ دهد. البته اقدامات خوبی طی دو سه سال اخیر انجام شده وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی برنامههای مشترکی را داشتهاند، اما کافی نسیت.
وی گفت: بحث مقابله با مقاومت میکروبی نیازمند تدوین پروتکلی ملی بر اساس پروتکلهای جهانی است و باید قانونمند شود. به هر جهت مقابله با مقاومت میکروبی یکسری حواشی هم دارد. باید تضمین قانونی برای اجرای مفاد پروتکل در کشور وجود داشته باشد. اگر این پروتکل با پشتوانه قانونی در کشور نباشد، اقداماتی که انجام میشود، به نتیجه نهایی منجر نمیشود و همچنان از مقاومت میکروبی رنج خواهیم برد و آنتیبیوتیکهای ما پاسخگو نخواهد بود.
حبیبی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی از سال ۲۰۱۲ برنامه کنترل مقاومت میکروبی را آغاز کرده و یک کارگروه مقابله با مقاومتهای میکروبی در سازمان دامپزشکی تشکیل شده و یک پروتکل داخلی تدوین کردیم تا وظایفی که در این حوزه بر عهده سازمان دامپزشکی است، در آن پروتکل گنجانده شود، گفت: در زمینه کاهش آنتیبیوتیک در حوزه دامپزشکی تاکید کردیم. همچنین تاکید کردیم که در مدیریت بیماریها اقداماتی انجام شود تا دامها کمتر بیمار شده و پیشگیری از بیماریها را در دستورالعملهای خودمان گنجاندهایم. همچنین استفاده از واکسنها و داروهای غیر آنتیبیوتیکی مانند داروهای گیاهی و پروبیوتیکها که مدیریت گلهها را در کاهش بیماریها دارد، در دستور کارمان قرار دادهایم.
وی گفت: در زمینه تدوین و اجرای NRP که کنترل باقیمانده آنتیبیوتیکها در فرآوردههایی دامی که به مصرف انسانی میرسد و تحت پوشش سازمان دامپزشکی هستند، سالانه سازمان دامپزشکی باقی مانده آنتیبیوتیکی را هفت مورد NRP در زمینه فرآوردههای خوراک دامی که سر سفره مردم میروند، به صورت ملی پایش میکند که هم برای مصرف داخلی و هم برای صادرات کارآیی دارد.
حبیبی درباره آخرین وضعیت باقی ماندههای آنتی بیوتیکی در لاشه دام و طیور، گفت: ما در برنامه NRP در سال گذشته هم در گوشت مرغ و هم در گوشت قرمز باقی مانده سموم، فلزات سنگین و آنتی بیوتیکها را بررسی کردیم و خوشبختانه در این دو مورد باقی مانده آنتی بیوتیکی که باعث ضبط لاشه شود را نداشتیم.
نظر کاربران
نگران مردم نباش چون پول ندارن مرغ نمیخورن مریضهم نمیشن
بهداشت جهانی تحت سیطره امریکا کاری جز مریض کردن مردم نداره .علامت استاندارد و سیب سلامت همه اش کشکه