آغاسی با دستمال سفید چرخان جاودانه شد
علیرضا محمودی، نویسنده در سالگرد درگذشت نعمت الله آزموده معروف به آغاسی؛ خواننده قدیمی یادداشتی در تحلیل از مقام هنری او منتشر کرد.
برترینها: علیرضا محمودی، نویسنده در سالگرد درگذشت نعمت الله آزموده معروف به آغاسی؛ خواننده قدیمی یادداشتی در تحلیل از مقام هنری او منتشر کرد.
او نوشت:
نعمت الله آزموده معروف به آغاسی، چهاردهم آبان چهارده سال پیش در شصت و شش سالگی درگذشت تا عنوان شاخص ترین پدیده هنر عامه پسند فارسی در قرن چهاردهم هجری به نامش ثبت شود. پرفروشترین صفحه موسیقی فارسی را او خوانده و از زندگیش چندین روایت به فیلم و کتاب ساخته و منتشر شده.
محبوبیت گسترده ای که حاصل سبکی منحصربهفر در حضور صحنه ایی و اجرای بی نظیر در ضبط بود. او با همکاری ترانه سرایانی چون بامداد جویباری و آهنگسازانی چون ناصر تبریزی طی دو دهه چهل و پنجاه، زندگی ایرانی را تحت تاثیر خود قرار داد. اولین خواننده ای بود که مردم عادی اندک پول توجیبی خود را در سنت پول باران که مختص خودش بود، به پایش می ریختند و نخستین خواننده که با فشار مردم صدایش به آنتن رادیو و تلویزیون راه یافت.
مردم به هم می گفتند در لاله زار جنوبی،جوانی لنگ ترانه های دزفولی را گرم می خواند. همین گرما بود که همه چیز آغاسی شد. محبوبیت آغاسی به عنوان پدیده ایی افشا کننده از ذهن ایرانی که از نقصان با صمیمیت می گذرد و بی ریایی را برتر از دانش قرار میدهد، قابل بررسی است. او در جهان سوداگرانه فارسی که دستمال های یزدی همه کاره اند، با دستمال های سفید چرخان جاودانه شد.
ویدویی هست که تیم جراحی در اتاق عمل پیش از بیهوشی، درخواست کرده اند به ترانه ای مهمانشان کند. آغاسی آنچنان می خواند که انگار تخت بیمارستان، صحنه کاباره افق طلایی است. بیماری بهانهای نبود که او را از ساختن لحظهای شاد منصرف کند. از تنها دستاورد شاد ما از این قرن غمگین انتظار دیگری نباید داشت
ارسال نظر