چتر موسسات دلالی بر سر انتخاب بازیگران
برخی موسسات با دریافت مبالغی از علاقمندان بازیگری، آنها را برای حضور در فیلمها به تهیه کنندگان معرفی میکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان: از زمان به راه افتادن رسانههای تصویری مانند سینما و آغاز دوران هنرهای نمایشی، علاقمندان و مشتاقان این عرصه به دنبال راههای ورود به این عرصه بودند.
این اشتیاق با اوج گرفتن سینماها و راه اندازی شبکههای تلویزیونی بیشتر شد و هر روز علاقمندان بیشتری مشتاق حضور در سینما و تلویزیون، خصوصا هنرهای نمایشی مانند بازیگری شدند.
تعداد زیاد علاقمندان حضور در فیلمها و سریال ها، در کنار تقاضای کم برای درخواست هنرور، گروهی را به این فکر انداخت تا با استفاده از ارتباطاتی که با عوامل فیلم های سینمایی و سریالهای تلویزیونی دارند، با دادن وعدههای رویایی و دریافت مبالغ بعضا هنگفت علاقمندان این عرصهها را با هر ترفندی جذب کنند؛ ترفندهایی که تنها مزیت آنها سود بیشتر دلالان بود.
پرداخت مبالغ زیاد توسط هنرورانی که علاقمند به حضور در مقابل دوربین سینما و تلویزیون بودند، آوردهای جز نقشهای رده پایین و دسته چندمی که کمتر نقشی در مقابل دوربین ایفا میکند، برای آنها به همراه ندارد.
مجموعههایی که ابتدا به اسم دفاتر هنروری فعالیت میکنند با دریافت مبالغی از تهیه کننده و هنرور، حلقه وصل این دو گروه شده و سود هنگفتی از هر دو گروه به جیب میزنند.
اما به نظر میرسد این مورد مصداق جرم تلقی نمیشود؛ یزدان عشیری، مشاور رئیس سازمان سینمایی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به مراکزی که با دریافت پول از تهیه کننده و هنرور، آنها را به هم وصل میکنند، عنوان کرد: این کار با رضایت طرفین انجام میشود و تخلفی در این امر صورت نمیگیرد؛ اگر در این موارد تخلفی صورت گیرد که محرز باشد، سازمان سینمایی با این تخلف برخورد خواهد کرد؛ در غیر این صورت اگر شاکی برای این مراکز وجود نداشته باشد، فعالیت آنها بلامانع است.
او اظهار کرد: شورای نظارت بر پروانه ساخت، مسئولیت نظارت بر فعالیت تهیه کنندگان را دارد و اگر تخلفی از سوی تهیه کننده صورت بگیرد، در نوع و نحوه فعالیت آن تجدید نظر خواهد شد و در صورت محرز شدن تخلف، جلوی فعالیتهای بعدی تهیه کننده گرفته خواهد شد.
عشیری تصریح کرد: معرفی هنروران به تهیه کنندگان برای بازی در فیلمها تا وقتی شکایتی از سوی طرفین انجام نشود و رضایت طرفین را همراه داشته باشد، ایرادی ندارد.
لازم به ذکر است مسئولین این مراکز بعد از دریافت مشخصات فرد، او را به مجموعه مورد نظر معرفی میکنند و او در نقشهای حاشیه ای مانند عابر پیاده و رهگذر مقابل دوربین حاضر میشوند.
برخی از این موسسات و مراکز، در مقابل معرفی فرد به یک مجموعه یا فیلم، مبالغی را دریافت میکنند و گاهی در مقابل این کار، بخشی از دستمزد هنرور را که در کار دریافت میکند، طلب می کنند.
با این تفاسیر باید همچنان منتظر فعالیت مراکز هنروری که بدون در نظر گرفتن استعداد، جیب افراد را به اسم ورود آنها به سینما هدف قرار دادند، باشیم.
نظر کاربران
با هنرورها مثل برده رفتار میکنند در ازای دوازده ساعت کار به آنها ۴۰ هزارتومن یا کمی بیشتر میدهند و غذای درست و حسابی هم به آنها نمیدهند مثلا یک لیوان نوشابه به آنها میدهند و میگن همینی که هست یا همان یک لیوان نوشابه را هم نمیدهند