ورود سپاه به حوزه مدیریت شهری تهران
روزنامه پیام ما با اشاره به دستور کار قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران گزارش داد امین توکلیزاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری، در حاشیه جلسه شورای شهر اعلام کرده قرار است سپاه، قرارگاه خاتم و قرارگاههای جهادی در محلات مستقر شده و نقش «کفالت اجتماعی» را بر عهده بگیرند.
وب سایت دیده بان ایران به نقل از روزنامه «پیام ما» با اشاره به دستور کار قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران گزارش داد که امین توکلیزاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری، در حاشیه جلسه شورای شهر اعلام کرده قرار است سپاه، قرارگاه خاتم و قرارگاههای جهادی در محلات مستقر شده و نقش «کفالت اجتماعی» را بر عهده بگیرند.
در بخشی از این گزارش آمده:
* علیرضا زاکانی، شهردار تهران از همان اولین جلسهای که بعد از انتصابش به شورای شهر تهران آمد، خبر از ایجاد 5 قرارگاه در شهر داد که یکی از آنها قرار بود «قرارگاه اجتماعی» باشد.
* او همان روزها در تشریح عملکرد «قرارگاه اجتماعی» ضمن نام بردن از مسائل اجتماعی چون: کار کودکان و زبالهگردی، طلاق به حضور کلونی معتادان در مناطق جنوبی شهر اشاره کرد و از واژگانی مانند «همکاری در جمعآوری» و «پاککردن لکه ننگ» استفاده کرده بود.
* او دیروز، 27 مهرماه به جلسه علنی شورای شهر آمد و عملکرد 45 روزهاش را تشریح کرد. به گفته زاکانی اقدامات شهرداری در حوزه اجتماعی در شرف آغاز است.
امین توکلیزاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در حاشیه این جلسه گفته است:
*«سپاه، قرارگاه خاتم و قرارگاههای جهادی قرار است در محلات مستقر شوند.» به گفته توکلیزاده این نهادها قرار است در محلات نقش «کفالت اجتماعی» بر عهده گیرند.
* (با بیان اینکه شهر «در حوزه آسیبهای اجتماعی» چهره خوبی ندارد): «در این دوره قرار است در کنار رسیدگی به کالبد شهر به جان و روح شهر هم رسیدگی بیشتری شود.»
* معاون شهردار تهران معتقد است که 5 نقطه بحرانی در شهر تهران وجود دارد که آزاردهنده است: «فرخزاد، خلازیر، اسلام آباد، خاک سفید و شوش و هرندی.»
* او در میانه صحبتش چندباری خدمات گذشتگان را تقدیر کرد اما تاکید داشت: «مسائل برطرف نشده و رو به افزایش است.»
توکلیزاده نگاه شهردار را تشریح کرد:
* «ما نمیخواهیم از واژه جمعآوری برای موضوع استفاده کنیم و سعی بر ساماندهی است. مقدمه ساماندهی احتمالا جمعآوری هم باشد اما ما مخالف طرحهای ضربتی هستیم که خودش آسیبزاست.»
او در ادامه در تشریح واژه ساماندهی گفت که یک سهضلعی برای این کار در نظر گرفته شده است:
* «یک ضلع حتما نهادهایی که موظفند یا مشتاقند و دستگاههای دولتی هستند که وارد صحنه میشوند. مثل عزیزانی که در نهادهای انقلابی هستند با اینحال که سپاه، بسیج، ستاد اجرایی و بنیاد علوی در وظایف قانونیشان نباشد اما به واسطه تکلیف شهروندی پای کار آمدند. ما جلساتی با این عزیزان داشتیم.» قرار است نیروهای جهادی به سازمانهای مردم نهاد اضافه شوند.
* قرارگاه خاتم هم برنامه محله محور داشته است و با کمک مساجد و ائمه جمعه موضوع «کفالت اجتماعی» را دنبال میکند.
وقف، صدقه، ایثار و … اینها موضوعاتی است که در وجود همه ما ایرانیها هست. اگر بتوانیم اینها را هدایت کنیم یعنی این صدقه برای رفع آسیبهای اجتماعی همان محله استفاده شود، معنای کفالت است.
* (در پاسخ به این پرسش که قرار است نهادهای انقلابی دقیقا چه اقدامی در محلات انجام دهد، نیز توضیحات کلی ارائه داد): «اقدام خوبی در یک سال گذشته آغاز شده است تحت عنوان کمکهای مومنانه، این مساله در همه موضوعات حیاتی به داد کشور رسید.
* در آن زمان دستگاههای دیگری مانند سپاه هم به کمک آمدند که واقعا پرچمدار بود در موضوع کمک مومنانه و کمک به محرومان. ما خواهش کردیم از سپاه و بسیج که تهران را هم ببینند که الحمدالله با استقبال خوبی مواجه شد.»
* (با بیان اینکه سپاه و موسسات جهادی قرار نیست جایگزین گروههای مردم نهاد شوند): «هرکدام از اینها در میان مردم جایگاه خودشان را دارند و معنای سرمایه اجتماعی هم همین تعدد و تکثر این نوع کارهاست. هرچه این گستردهتر شود و ما بتوانیم از گروههای بیشتر و سلیقههای بیشتری کمک بگیریم این مزیت برای جمهوری اسلامی است.»
ارسال نظر