پیمان منع آزمایش هستهای اولویت مجلس نیست
پیمان منع جامع آزمایش های هسته ای در ۲۰ شهریور ۱۳۷۵ به عنوان یک معاهده چند جانبه به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و از اواخر سپتامبر همان سال برای امضا در دسترس قرار گرفت.
اسپوتنیک: پیمان منع جامع آزمایش های هسته ای در ۲۰ شهریور ۱۳۷۵ به عنوان یک معاهده چند جانبه به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و از اواخر سپتامبر همان سال برای امضا در دسترس قرار گرفت.
بر اساس این پیمان کشور های عضو از هرگونه انفجار هسته ای در هر مکانی تحت قلمرو یا کنترل کشور عضو منع می شوند و یکی از مهمترین ملزومات اجرای این پیمان، استقرار سامانه های نظارت بین المللی از جمله ایستگاه های لرزه نگاری فراصوت است.
تاکنون بیش از ۱۶۰ کشور این معاهده را امضا و به تصویب مجالس خود رسانده اند. اما برای اجرایی شدن آن لازم است که ۴۴ کشور نام برده در پیوست ۲ این پیمان، آن را تصویب کنند که از این تعداد، هنوز ۸ کشور (ایران، آمریکا، هند، مصر، چین، پاکستان، کره شمالی و اسرائیل) این اقدام را عملی نکردهاند.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به دلیل بدبینی به پیمان هایی که جامعه جهانی به ویژه کشور های غربی با ایران داشته و بد عهدی هایی که در این پیمان ها مشاهده کرده قصدی برای تصویب این پیمان ندارد.
دکتر محمد جواد جمالی نوبندگانی نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی و عضو سابق هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این زمینه گفت: این پیمان باید با همکاری تمام کشور های جهان انجام شود اگر در منطقه ای، کشوری این پیمان را به تصویب نرساند اثر بخش نخواهد بود، مانند اسرائیل که نه تنها این پیمان را به تصویب نرسانده، عضو ان پی تی نیست و صد ها سلاح اتمی دارد و تاکنون هیچ گونه سوال و جوابی نیز از طرف آژانس پیرامون این موضوع صورت نگرفته و هیچگونه بازدیدی هم صورت نگرفته است.
برای مطالعه متن کامل خبر به لینک زیر مراجعه کنید:
پیمان منع آزمایشهای هستهای اولویت مجلس نیست
ارسال نظر