پیشبینی اصلاحطلبان درباره کابینه ابراهیم رئیسی
نسبت دولت سیدابراهیم رئیسی با اصلاحطلبان چگونه خواهد بود؟ این پرسشی است که خاصه بلافاصله بعد از انتخابات ریاستجمهوری و تماسهای دفتر رئیسی با برخی اصلاحطلبان مطرح شد؛ اینکه قرار است رئیسی از اصلاحطلبان استفاده کند، آنها را طرد خواهد کرد یا در وضعیتی میانه، صرفا نظرات اصلاحطلبان را خواهد شنید؟
شرق: نسبت دولت سیدابراهیم رئیسی با اصلاحطلبان چگونه خواهد بود؟ این پرسشی است که خاصه بلافاصله بعد از انتخابات ریاستجمهوری و تماسهای دفتر رئیسی با برخی اصلاحطلبان مطرح شد؛ اینکه قرار است رئیسی از اصلاحطلبان استفاده کند، آنها را طرد خواهد کرد یا در وضعیتی میانه، صرفا نظرات اصلاحطلبان را خواهد شنید؟
حالا این پرسشها در آستانه اعلام وزرای پیشنهادی بیش از پیش مطرح است؛ بهویژه با این پیشزمینه که رئیسی گفته است در انتخاب وزرا شایستهسالاری را حاکم میکنم؛ موضوعی که به تصمیم او برای تشکیل دولتی فراجناحی هم تعبیر شد.
محمد هاشمیرفسنجانی درباره کابینه دولت سیزدهم گفته است: «اگر به آن حرفها [در مراسم تحلیف و تنفیذ] بهدرستی عمل شود، مبنای انتخاب اعضای کابینه باید شایستهسالاری باشد و این یعنی از همه نیروهای توانمند جناحهای مختلف سیاسی و نیز متخصصانی که سابقه دانشگاهی دارند و در کار خود کارشناس هستند، استفاده شود».
ابطحی هم در پاسخ به این پرسش که آیا انتخاب محمد مخبر بهعنوان معاون اول دولت پیامی به اصلاحطلبان است یا خیر، به «خبرآنلاین» گفته است: «یکی از ویژگیهای آقای مخبر، این است که هیچگاه در جناحهای سیاسی (اگرچه خاستگاهش اصولگرایی است) نبوده و به بیانی در جناحبندیهای سیاسی داخلی، ردپایی از او نیست و دخالتی نکرده است. اگر به همین شکل ادامه پیدا کند، میتواند امیدبخش باشد».
جلال جلالیزاده هم نظری همسو با عطریانفر دارد و به «نامهنیوز» میگوید انتظاری نیست که رئیسی از اصلاحطلبان استفاده کند: «رابطه اصلاحطلبان و دولت آقای رئیسی بستگی به احترام متقابل آنها با یکدیگر دارد. آقای رئیسی اکنون سکان دستگاه اجرائی کشور را بر عهده دارد و شخص دوم مملکت است. او بعد از انتخابات با اقداماتی که انجام داد، مشخص کرد که میخواهد دولتی فراجناحی تشکیل دهد و گفت که بنا دارد از همه شخصیتهای شایسته کشور استفاده کند.
محمود صادقی هم گفته است: «امیدواریم رئیسی طبق گفته خودش مستقل عمل کند؛ زیرا شرایط به گونهای نیست که با تندروی بتوان کشور را اداره کرد. انتظار میرود رئیسی کابینه متعادلی را انتخاب کند و افرادی که ارزش انقلابی دارند مبتنی بر واقعیات انتخاب شوند. دولت سیزدهم مانند دولت نهم و دهم تنشزایی نداشته باشد و با توجه به فرصتهایی که وجود دارد، مشکلات را برطرف کند. اگر رئیسی بتواند از ظرفیتهای کشور و مخصوصا از جناح اصولگرا و تجربهای که در جناح اصولگرایان معتدل وجود دارد، استفاده کند، میتواند موفق شود.
در این وضعیت انتظارها برای ایجاد یک دولت فراجناحی بالا رفته است؛ هرچند بعید است رئیسی از اصلاحطلبان بهویژه در مسئولیتهای بالای دولت استفاده کند، اما بر اساس وعدههای خود او این انتظار وجود دارد که نگاه جناحی-سیاسی در کابینه به حداقل خود برسد تا شاید بتوان با تکیه بر امر شایستهسالاری از گذرگاه مشکلات کنونی عبور کرد.
ارسال نظر