آبرسانی به قم، چگونه الیگودرز را خشکاند؟
انتقال آب از الیگودرز به قم با عنوان «طویلترین طرح آبرسانی و بزرگترین طرح انتقال آب کشور» مشکلاتی برای مردم الیگودرز ایجاد کرده است.
سحامنیوز: انتقال آب از الیگودرز به قم با عنوان «طویلترین طرح آبرسانی و بزرگترین طرح انتقال آب کشور» مشکلاتی برای مردم الیگودرز ایجاد کرده است.
با بهرهبرداری از این طرح، آب موردنیاز شهرهای خوانسار، گلپایگان، خمین، محلات، نیمور، سلفچگان، ساوه و قم تأمین شد. در هنگام شروع عملیات طرح فوق، نام شهرستان الیگودرز و استان لرستان حذف شده بود که همین واکنشهای بسیاری از مردمان لر را بههمراه داشت. این پروژه از سوی وزارت وقت نیرو «طرح انتقال آب از سرشاخههای دز به قمرود» نام نهاده شده بود که بارها لرستانیها به این نامگذاری اعتراض کردند.
حجتالله رحمانی نماینده مجلس هشتم الیگودرز در این باره گفته بود: «در سالهای اجرای پروژه آبرسانی به قم، مردم الیگودرز مورد اذیت و آزار قرار گرفتند، اما مسئولان نام جعلی را برای این پروژه انتخاب کردهاند.»
اختلافهای زیادی در مورد طرح انتقال آب الیگودرز به قم وجود داشت که رحمانی یکی از مخالفهای اجرای این طرح بود. وی با افشاگری در مورد اهداف پشت پرده در نطق میان دستور ۵ تیرماه ۱۳۹۰ گفت: «این حجم آب انتقالی برای استفاده قریب به ۱۴ میلیون نفر است در حالی که استان قم حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد و بنابراین با راهاندازی و انتقال کامل آب به قم، تنها ۵ تا ۸ درصد آب انتقالی صرفاً به منظور شرب به قم منتقل شده و مابقی آن به مصرف امور کشاورزی، صنعتی، سیاحتی و گردشگری خواهد رسید.» نماینده مردم الیگودرز در مجلس هشتم، همچنین عملکرد وزارت نیرو را مصداق چپاول سرمایه مردم دانسته بود.
ارسال نظر