آمریکا به خاطر توازن با ایران، در عراق میماند؟
الاخبار چاپ بیروت در مطلبی به قلم حسين إبراهيم نوشت: ایالات متحده تلاش می کند موافقت عراق برای اشغال این کشور را به دست آورد و این بار، این مهم پس از تغییر نام مأموریت آمریکا و تبدیل آن به «نیروهای مستشاری» برای جنگ با داعش، واقع می شود، تا مانعی باشد در برابر درخواستها برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق، این مساله در دیدار بایدن و الکاظمی رسما اعلام می شود.
انتخاب: الاخبار چاپ بیروت در مطلبی به قلم حسين إبراهيم نوشت: ایالات متحده تلاش می کند موافقت عراق برای اشغال این کشور را به دست آورد و این بار، این مهم پس از تغییر نام مأموریت آمریکا و تبدیل آن به «نیروهای مستشاری» برای جنگ با داعش، واقع می شود، تا مانعی باشد در برابر درخواستها برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق، این مساله در دیدار بایدن و الکاظمی رسما اعلام می شود.
به نظر می رسد این اقدام واشنگتن با هدف «ساکت کردن» نیروهایی در عراق صورت می گیرد که خواهان خروج کامل آمریکایی ها هستند، اما هدف واقعی از باقی ماندن این نیروها تحت عناوین دیگر، مقابله با ایران و متحدان ان در عراق و سوریه است، هدفی که نیروهای عراقی نیز برای تحقق آن با واشنگتن همراهی می کنند، به این امید که به کمک آمریکا بتوانند در درگیری سیاسی با هم پیمانان تهران، موفق باشند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این دریافتی از خلاصه مذاکرات آمریکا و عراق در چارچوب گفتگوهای راهبردی در مورد خروج نیروهای آمریکایی است. مأموریت نیروهای جدید آمریکا، ظاهرا ارائه حمایت هوایی، لجستیکی، مشاوره ای و اطلاعاتی برای نیروهای عراقی در مبارزه با داعش است، اما این توصیف، منعکس کننده کامل واقعیت نیست، چرا که بیانیه پنتاگون در مورد مذاکراتی که مشاور امنیت ملی عراق آن را رهبری کرد، به این مطلب اشاره داشت که دو طرف بر نیاز نیروهای آمریکایی به تامین امنیت از سوی نیروهای امنیتی عراق تاکید کردند.
این عبارت اخیر، با اینکه از هر اشاره مستقیمی به ایران خالی است، نشان دهنده نیاز نیروهای اشغالگر به حمایت در برابر تهدیدی است که به عقیده واشنگتن، از سوی تهران و نیروهای وابسته به آن، وجود دارد.
در این میان، رهبر اقلیت در کنگره، مکونل، تصریح کرده زمان حاضر برای اعلام پایان مأموریت امریکایی ها در عراق، مناسب نیست، چرا که حضور داعش در عراق و سوریه ادامه دارد.
به هر حال، این تغییر در طبیعت مأموریت آمریکا، به تصمیم مجلس نمایندگان عراق در مورد اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور پاسخ مثبت نمی دهد. اختلاف نظر بین نمایندگان مجلس عراق و انچه در حال حاضر مورد مذاکره قرار می گیرد، منعکس کننده این واقعیت است که تمام نیروهای عراقی خواستار خروج کامل آمریکا از عراق نیستند و این اختلاف حتی در بین نیروهای شیعه نیز وجود دارد، عده ای از عراقی ها به دنبال بقای حضور آمریکا در این این کشور هستند، تا توازنی با نفوذ تهران در عراق ایجاد شود، به همین دلیل و در سایه وجود مخالفت محکم با حضور آمریکایی ها در عراق، پیش بینی می شود پس از بازگشت الکاظمی از واشنگتن، جدال شدیدی در این کشور عربی ایجاد شود.
در همین رابطه، نماینده ائتلاف الفتح، کریم علیوی تاکید می کند با بقای نیروهای اشغالگر مخالف است. وی در گفتگو با الاخبار تصریح کرده مذاکره ضروری است و ما از آن استقبال می کنیم، باقی ماندن نیروهای آمریکایی، باعث نگرانی ماست، چرا که آمریکایی ها در مسائل عراق دخالت و حق حاکمیت ما را نقض می کنند و جامعه بین الملل، عراق را یک دولت اشغال شده می داند. علیوی خاطر نشان می کند ما در مجلس نمایندگان به خروج نیروهای آمریکایی از عراق رأی داده ایم و تصمیم دیگری نداریم. اما مذاکرات یک امر طبیعی برای تسریع در روند خروج آمریکایی هاست.
در مقابل، به نظر نمی رسد موضع جریان ملی الحکمه به رهبری عمار الحکیم به همین شدت باشد، همانطور که فادی الشمری، در گفتگو با الاخبار تصریح می کند: نیاز به نیروهای خارجی منتفی شده و تصمیم پارلمان عراق، اخراج نیروهای بیگانه از این کشور است، اما ما ارزیابی اهمیت وجود مشاوران و مربیان نظامی در چارچوب مأموریت ائتلاف بین المللی را به دولت عراق واگذار می کنیم.
الشمری همچنین از حمایت جریان الحکمه از همکاری امنیتی بین دو کشور به شرط احترام به حق حاکمیت عراق و عدم دخالت در مسائل داخلی آن خبر داده و رضایت این جریان از اقدامات هیئت مذاکره کننده عراقی با آمریکایی ها را ابراز کرد، به این دلیل که معتقد است پالسهایی که از مذاکره با امریکا می رسد، حاکی از موفقیت عراق در تعیین زمان عقب نشینی نهایی نیروهای آمریکایی است که در صورت تحقق، یک پیروزی بزرگ برای عراق محسوب می شود.
با این حال، موضع الکاظمی در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست به شکل متفاوتی بود، چرا که وی صراحتا از ادامه نیاز به حمایت در زمینه اطلاعات، آموزش و مشاوره از سوی آمریکایی ها سخن گفت. اما بسیاری از آنچه در میز مذاکرات مطرح می شود، هنوز علنی نشده، از جمله تعداد سربازان آمریکایی که در عراق باقی می مانند، همانطور که هیچ اطلاعی در مورد پایگاههای آمریکایی و در رأس آنها، پایگاه عین الاسد و پایگاه نظامی در فرودگاه اربیل، افشا نشده است.
به طور کلی، آمریکایی ها در مورد عقب نشینی صحبت نمی کنند، بلکه بحث آنها در خصوص بقای تعدادی از سربازان آمریکایی تا زمانی نا مشخص است. آمریکایی ها تمایل زیادی به تاکید بر متفاوت بودن شرایط عراق و افغانستان دارند، در مورد افغانستان، ایالات متحده نیروهای خود به استثنای تعدادی سرباز که وظیفه آنها حفاظت از سفارت آن است را خارج می کند، در صورتی که در عراق، تمرکز واشنگتن در مرحله بعد روی پهپادهایی است که تهدیدی برای آمریکا بوده و متکی بر تکنولوژی پیشرفته ایران است و آمریکایی ها در تلاش برای یافتن راه مقابله با این پهپادها هستند.
ارسال نظر