۱۱۳۵۸۰۴
۲۱ نظر
۵۰۱۵
۲۱ نظر
۵۰۱۵
پ

حسن روحانی واقعا یک رئیس‌جمهور مغرور بود؟

حسن روحانی ۸ سالی را رییس‌جمهوری ایران بوده و هست که دست‌کم نیمه دومش از دشوارترین دوران طی نیم قرن اخیر بوده؛ به‌نحوی که بعضا این دوره را با جنگی که دولت بعث صدام حسین با پشتیبانی قدرت‌های جهانی ۸ سال تمام بر ایران و ایرانیان تحمیل کرد.

اعتماد نوشت: حسن روحانی ۸ سالی را رییس‌جمهوری ایران بوده و هست که دست‌کم نیمه دومش از دشوارترین دوران طی نیم قرن اخیر بوده؛ به‌نحوی که بعضا این دوره را با جنگی که دولت بعث صدام حسین با پشتیبانی قدرت‌های جهانی ۸ سال تمام بر ایران و ایرانیان تحمیل کرد.

روحانی را برخی ناظران به دلیل همین یک نکته یعنی شرایط خاص و پیچیده‌ای که او با آن مواجه بود، رییس‌جمهور و مدیری توانمند ارزیابی می‌کنند. سیاستمدار و دیپلماتی کارکشته که پس از حدود ۲۰ سال سابقه نمایندگی و سال‌ها فعالیت در راس دستگاه‌های امنیتی و نظامی و سیاسی جمهوری همان نخستین‌بار که اقبالش را برای تصدی دومین مقام اجرایی مملکت، به رای و نظر ملت گذاشت، کامروا از میدان خارج شد و دولت دومش را با آرایی بیشتر از دوره نخست آغاز کرد و حالا در شرایطی دوران حضورش را در کاخ ریاست‌جمهوری به پایان می‌رساند که همچون تمام این سال‌ها و بی‌اغراق شدیدتر از تمام این سال‌ها هدف انتقاد و هجمه‌های سیاسی - رسانه‌ای رقباست. روحانی اما همچنان بر مشی اعتدالی خود اصرار دارد و کار را در این روزهای پایانی پیش می‌برد.

روحانی اما کنار این صفات و ویژگی‌های مثبت که هرکدام می‌تواند عامل برتری هر سیاستمداری باشد، ویژگی‌های منفی و ناپسندی هم داشته و دارد. صفاتی که بعضا به اخلاقیات شخصی او مربوط است اما به باور طیفی از ناظران برخی از همین ویژگی‌های فردی و اخلاقی همان‌طورکه می‌تواند بر عملکرد هر سیاستمداری اثرگذار باشد، عملکرد حسن روحانی را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است.

آنان می‌گویند حسن روحانی سیاستمداری مغرور و متکبر است که حتی بعضا از اینکه به وزرایش وقت ملاقات بدهد، دریغ می‌کند؛ نکته‌ای که دست‌کم در مقطعی موضوع بحث جدی‌ترین منتقدان و مخالفان سیاسی و رسانه‌ای روحانی بود و آنان با انگشت گذاشتن بر این ویژگی اخلاقی ناخوشایند، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم او و دولتش را هدف حملات‌شان قرار می‌دادند. آنچه اما با پایان رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ و در راستای پیشبرد روند انتقال قدرت رقم خورد، هیچ نشانی از اینکه با سیاستمداری مغرور طرفیم، نداشت.

حسن روحانی به عنوان رییس قوه مجریه، در حالی که کاندیدای پیروز انتخابات در آن زمان هنوز همزمان رییس قوه قضاییه نیز بود، درحالی هنوز ساعتی از اعلام نتایج نگذشته، در دفتر ابراهیم رییسی حاضر شد و ضمن تبریک به او، از همان لحظه روند انتقال قدرت را کلید زد که محمدباقر قالیباف به عنوان رییس دیگر قوه از قوای سه‌گانه هنوز فرصت حضور در دفتر رییس‌جمهوری منتخب را به دست نیاورده و بیراه نیست حتی اگر بگوییم در میان مقامات ارشد نظام، اولین مقامی که به رییسی تبریک گفت و با او دیدار کرد، کسی نبود جز رییس‌جمهوری مستقر.


این اقدام روحانی البته ابتدای امر به عنوان رفتاری تبلیغاتی برای پیشبرد امور دولت دوازدهم در روزهای پایانی و با حداقل دردسر سیاسی تفسیر شد اما ادامه این رفتار منطقی و مبتنی بر احترام به قانون ازجانب روحانی از جمله دعوت از رییسی برای حضور در دفتر رییس‌جمهوری که کمتر از یک ماه دیگر دفتر کار رییسی خواهد بود و همچنین دستور صریح و موکد به وزرا مبنی بر همکاری تام و تمام با رییس‌جمهوری منتخب به ‌منظور پیشبرد امور مربوط به انتقال قدرت که تا هم‌اکنون ادامه دارد، نشان داد که خبری از نمایش و احیانا شعبده سیاسی نیست و حسن روحانی که 8 سال پیش در قامت یک حقوقدان وارد گود رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم شد و پیروز و کامروا زمین رقابت را ترک کرد، همچنان خود را مقید به قانون می‌داند و تشخصی که با این رفتار معقول و منطقی و توام با احترام به «قانون»و «رای ملت» در رفتار و سکناتش دیده می‌شود، بارها بیش از کارشکنی‌های جزیی و احتمالی در مسیر انتقال قدرت، برای او، آینده سیاسی‌اش و البته دولت فعلی تحت مدیریتش که هم‌اکنون روزهای پایانی را سپری می‌کند، عایدی و افزوده خواهد داشت.

چنانکه طی روزهای گذشته شاهد بودیم که به ‌جز رییس‌جمهور و معاون اول، ۲۱ نفر از وزرا، معاونان و روسای سازمان‌های مختلف دولت با رییس‌جمهوری منتخب دیدار داشته‌اند. همچنین محمود واعظی رییس دفتر رییس‌جمهوری با اشاره به دستور روحانی برای همکاری دولت با رییس‌جمهور منتخب، اظهار کرده است که «رییس‌جمهوری دستور داده انتقال قدرت آرام داشته باشیم و از طرف دیگر همه اطلاعات خود را در اختیار آقای رییسی قرار دهیم. می‌خواهیم طوری عمل کنیم وقتی رییس‌جمهور منتخب، دولت را تحویل گرفت به اندازه ما اطلاعات داشته باشد. می‌خواهیم همکاری داشته باشیم چون سال ۹۲ کسی با ما همکاری نکرد و ما خود در پی این وزیر و آن وزیر می‌رفتیم و اطلاعات می‌گرفتیم.»

این رفتار حسن روحانی اما برخلاف انتظار مانع از روند تخریب علیه دولت او نشد و درحالی که طی این سال‌ها، هر روز چند چهره اصولگرا به بهانه‌های مختلف به دولت او می‌تاختند، این روزهای اخیر نیز این روند ادامه داشته و جالب آنکه حالا این روند تخریبی آن‌طورکه برخی منابع خبری گزارش داده‌اند، وارد مرحله و فازی تازه نیز شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهدی

    مغرور در برابر ملت و رام در مقابل قدرت .

  • بدون نام

    کذاب هم بود

  • م

    بله که بود

  • علی

    آقای واعظی شما مدعی هستی که سال ۹۲ با شما‌همکاری نکردند لطفا برنامه جهان آرا واظهارات آقای غضنفری را خوب گوش کنید مردم می فهمند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      احسنت بر شما جناب علی آقا، گل گفتی..مخصوصا اظهارات آقای کامران غضنفری که واقعا بر پایه سند و مدرک قویه

  • بدون نام

    خداخیرش بده برای حقوق مابازنشسته ها کاری کرد کارستان هیچ دولتی بعدازانقلاب چنین کاری برای همسان سازی حقوق بازنشسته هانکرد

  • بدون نام

    نه !!فکر میکرد چون با جان کری و اوباما نشست برخواست کار شاقی کرد ودوم اینکه بنده خدا بد شانس ترین رئیس جمهور چند سال اخیر بود. کسی چه میداند شاید اگر کسی دیگه بود وضعیت بدتر میشد.

  • بدون نام

    مغرور و به درد نخور

  • بدون نام

    اگر منصفانه قضاوت كنيم و توجه داشته باشيم هيچ انسانی کامل نیست،آقای روحانی با وجود تمام مشکلات مدیریت خوبی داشتند و مشکلات موجود در درجه اول ناشی از خروج آمریکا از برجام و دوم شیوع کرونا و تبعات آن،مخالفان داخلی آقای روحانی و در پایان نا کارآمدی مجموعه دولت ایشان است.

  • بدون نام

    تنها دولتی بود که 8سال ملت را معطل نگه داشت

  • شهاب

    روحانی از سال 97 فقط منتظر تموم شدن دولتشه. ربطی به مغرور نبودنش نداره

    پاسخ ها

    • ......

      ...حسن روحانی علاوه بر مغرور بودن خیلی هم دروغگو بود.

  • بدون نام

    اول احمدی نژادتوصیف کنید!؟

  • بدون نام

    آنچه کردی تو به ما هیچ ستمکار نکرد

  • بدون نام

    واقعا اصلا درشان یک رئیس جمعور کاری نکرد فقط اسمش رو یدک میکشید

  • بدون نام

    چرا فقط به فکر خراب کردند هم دیگر هستیم

  • بدون نام

    بدبخت و بیچاره ملت ایران.

  • بدون نام

    اخلاق و ادب و صداقت دکتر مردمی نژاد بود !

  • علی

    بدرود ای بدشانسترین رییس‌جمهور ایران

    ترامپ
    سیل
    شهادت سردار دلها
    کرونا
    خشک سالی
    همراهی نکردن صداوسیما

    تاریخ قضاوت خواهد کرد

  • هموطن

    روحانی بعد ازخاتمی بهترین ریسجمهور بعد از انقلاب بود ،واقعا کارامد بود که توانست باوجود صف آرایی تمام عیارافراطیون در مقابلش کشوررا دربرابر تحریمهای فلج کننده اداره کند

  • بی نام

    دروغگویی تمام عیار بود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج