درگذشت یک مورخ و پژوهشگر خراسانی
حسن نظریان، مورخ و پژوهشگر تاریخ اهل نیشابور، شامگاه گذشته در سن ۸۱ سالگی درگذشت.
ایسنا: حسن نظریان، مورخ و پژوهشگر تاریخ اهل نیشابور، شامگاه گذشته در سن ۸۱ سالگی درگذشت.
حسن نظریان در سال ۱۳۱۹ در نیشابور به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۴۰ به آموزش و پرورش نیشابور ورود پیدا کرد و سالها در دبیرستانها، مراکز تربیت اسلامی و دانشگاهها تدریس میکرد.
این پژوهشگر از طراحان اصلی روزهای عطار و خیام بوده و تلاشهای فراوانی در جهت ثبت سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور در تقویم ملی کرده است. وی عضو کمیته علمی کنگره جهانی خیام از سوی سازمان جهانی یونسکو بود.
تأسیس نشریه صبح نیشابور به عنوان نخستین نشریه محلی خراسان رضوی و راهاندازی مجله بینالود به عنوان اولین مجله فرهنگی و هنری نیسابور به همراه اهالی فرهنگ و هنر از جمله اقدامات استاد نظریان بوده است.
تالیف کتاب فرهنگ جغرافیای تاریخی نیشابور و برگزاری سلسله برنامههای فرهنگی و هنری هفت شهر عشق و هفت شب شعر نیز نمونهای از اقدامات و برنامههای این اندیشمند در جهت ارتقاء و غنای فرهنگ و هنر است.
همچنین دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی درگذشت حسن نظریان پژوهشگر، مورخ و اندیشمند معاصر نیشابور را تسلیت گفت.
در متن پیام تسلیت سیدعباس صالحی آمده است:
«خبر درگذشت پژوهشگر، مورخ و پیشکسوت مطبوعات نیشابور مرحوم حسن نظریان موجب تاسف شد.
اینجانب فقدان این استاد فرهیخته، فروتن و فعال عرصه فرهنگ و دانش را به همه مردم نیشابور و اهالی فرهنگ، رسانه و میراثبانان ایران اسلامی تسلیت میگویم.
از خداوند متعال برای آن فقید سعید علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان معزز صبر و اجر مسالت دارم».
همچنین سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پیامی درگذشت شادروان استاد نظریان را تسلیت گفت.
متن پیام یوسف امینی نیز به شرح زیر است:
«از دیرگاه تاکنون، نیشابور مهد علم وفرهنگ ایران زمین و مایه مباهات خراسانیان در عرصه فرهنگ و هنر است ودر این میان، نقش پژوهشگران و اندیشمندانی که بدون هیچگونه ادعایی در سنگر پژوهشهای علمی و تاریخی قرارگرفته و سخاوتمندانه، سرمایههای فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی را به نسل جدید و جوانان کشور معرفی مینمایند، بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.
استاد مرحوم حسن نظریان، یکی از معدود پژوهشگران و اندیشمندانی بود که با ترکیب اخلاق و عمل، سالهای طولانی در مراکز فرهنگی، آموزشی، دانشگاهی و حوزوی شهرستان نیشابور، همت و تلاش بی دریغ برای معرفی مفاخر وپاسداشت فرهنگ و تمدن نیشابور داشت و تا آخرین روزهای حیات در این راه همت گماشت.
بدینوسیله ضایعه درگذشت این استاد فرهیخته و معلم وارسته را به جامعه فرهنگی وهنری و مردم فرهنگ دوست نیشابور تسلیت می گویم».
ارسال نظر