سایه روشن دعوت متفاوت رئیس دولت سیزدهم
«جهان صنعت» رویکرد رییس جمهور منتخب در درخواست مشورت از اصلاح طلبان را بررسی کرد.
«جهان صنعت» رویکرد رییس جمهور منتخب در درخواست مشورت از اصلاح طلبان را بررسی کرد.
ابراهیم رییسی تا تقریبا چهل روز دیگر رییسجمهور خواهد شد اما از همین حالا کار را شروع کرده است. نه فقط بررسی و ارزیابی وزرای احتمالی، بلکه درباره موضوعات و مشکلات نیز مشورت میگیرد. در همین راستا است که به راهاندازی سامانهای برای معرفی مدیران شایسته اکتفا نکرده و سعی دارد طی جلسات و تماسهایی از نظرات کارشناسان حتی از جناح رقیب مطلع شود؛ دیدار با رقبای انتخاباتی از یک سو و تماسهایی که از طرف دفتر وی با برخی سیاسیون و فعالان رسانهای جریان اصلاحات گرفته شده از سوی دیگر.
اینکه رییس دولت سیزدهم از مشورتهای گرفتهشده چقدر بهره میبرد و این رویه چقدر به نفع او تمام خواهد شد، به زودی و طی ماههای آتی مشخص خواهد شد اما باید دید که اثر این اقدام برای اصلاحطلبان چیست؟
نگاه خوشبینانه
سید مصطفیهاشمیطبا:
حالا که رییسجمهور منتخب چنین اقدامی را انجام میدهند ما هم باید مثبت باشیم و هرآنچه که به نظرمان میآید را بگوییم.
لزوما نمیشود به همه نظرها عمل کرد. به هر حال نظرات مختلف است. اگر یک سوال را از ۱۰ نفر، حتی ۱۰ اصلاحطلب بپرسیم، ممکن است نظراتی متفاوت و بعضا متضاد بدهند بنابراین آنچه عملیاتی میشود بستگی به نظر رییسجمهوری و دولت دارد.
نشانه تغییر رویکرد
جلال میرزایی، فعال سیاسی اصلاحطلب:
به نظر من نفس این تماسها نشانه یک تغییر رویکرد است. به هرحال با کسانی تماس گرفته شده که قبلا خیلی از آقایان اگر متوجه میشدند اینها در جلسهای حضور دارند، در آن جلسه شرکت نمیکردند یا حتی نسبت به ارتباطات این افراد با سایرین حساسیتهایی داشتند.
این تماسها به قصد دریافت نظرات است و اگر بخواهند از آن استفاده کنند حتما کار خوبی است. اما درباره اینکه یک تغییر رویکرد اساسی است یا تاکتیکی از الان نمیشود قضاوت کرد و باید چند ماهی صبر کرد. به هر حال این رویه حتی در کوتاهمدت نیز نشانه آن است که در لایههایی از حاکمیت یک تغییر نگاه ایجاد شده است.
به هرحال میتوانستند چنین اقدامی را انجام ندهند، اما انجام دادند و اعلام هم کردند، بنابراین میتوان آن را اقدامی صادقانه تلقی کرد.
کوتاهمدت اما مثبت
محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز:
نسبت به تماسهایی که با برخی سیاسیون اصلاحطلب گرفته شده است، بدبین نیستم، چراکه فقط یک مشاوره است و فکر هم نمیکنم در بلندمدت ادامه داشته باشد.
این اقدام اگر نمایشی باشد هم به نظر من نمایش قشنگی است و ضرری ندارد.
این پیشنهادات قطعا دو بخش دارد. یک بخش نظریاتی است که با نگاه این مسوولان تفاوت مبنایی دارد و قطعا عملی نخواهد شد. دوم هم راهنماییهایی است که به ذهن میرسد و احتمال دارد مورد توجه قرار بگیرد. فکر نمیکنم چون قرار نیست که اتفاق خاصی بیفتد. اگر قرار بود سازمان مشاوره راهاندازی شود یا مسوولیتی به کسی بدهند، شاید چالشساز میشد اما اکنون فقط نظرها دریافت میشود و مزیتی برای کسی ندارد.
دو سر برد برای رییسی
علیمحمد نمازی، عضو حزب کارگزاران :
من این اقدام را نمایشی نمیخوانم اما به نظرم نمادین است و خروجی نخواهد داشت. به این خاطر که آقای رییسی حدود ۴۰ روز دیگر دولت را تحویل میگیرد و در این مدت هم تمام وقت او صرف شناسایی و تعیین کابینه خواهد شد بنابراین فرصتی برای رسیدگی به این پیشنهادات ندارد.
این هم در ادامه نشست رییسی با رقبای انتخاباتی است که مطبوعات و جراید خیلی به آن پرداختند. اینجا هم اسم ابتکار به آن میدهند و میگویند که با رقیب مشورت کرده است. همه اینها تبلیغات است.
به نظر من از دو حالت خارج نیست. یا بعد از دو سال عملکرد رییسی و دولت او رضایتبخش است و این را تبلیغ میکنند که از نظر مشورتی رقیب هم استفاده کردیم و این یک نقطه مثبت برای او خواهد شد. یا عملکرد رضایتبخشی نداشته و میگوید من نظارت آنان را هم گرفتم و نشد.
به هر روی آنچه ثابت میکند خوشبینی فعلی آقایان درست بوده یا خیر، زمان است. چند ماه بعد از شروع به کار دولت سیزدهم مشخص خواهد شد که این دولت اساسا بنای توجه به نظرات منتقدان و جریان رقیب را دارد یا خیر.
نظر کاربران
ماشااله جناب رییسی..انشااله با انتخاب صحیح افراد..همه چیز درست بشه..خواهشا از کاندیداها استفاده کنید در کابینه ادمهای خوبی هستند