دیگر نمیتوانیم به عصر قبل از اینترنت برگردیم
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی با اشاره به موضوع تکنولوژیهای نوین، اظهار کرد: ما باید یادمان بماند که دیگر نمیتوانیم به عصر قبل از اینترنت برگردیم.
نوه امام خمینی(ره) در مراسم رونمایی از تمبر پنجاهمین سالگرد قیام ۱۵ خرداد گفت: فضای تکنولوژی به گونهای است که نمیتوان جلوی آن ایستاد اما به هر حال میتوان از تکنولوژی استفاده خوب یا بد کرد؛ یک چاقو هم میتواند در جراحی مورد استفاده قرار گیرد و هم میتوان با آن سر برید.
وی ادامه داد: زمانی که هر وسیلهای در ابتدا وارد بازار میشود، همه از آن میترسند و فکر میکنند خطراتی برای دین به دنبال دارد در حالی که دین موضوعی است که در درون انسان وجود دارد و ذات انسان به آن نیاز دارد؛ بنابراین دست من و شما نیست.
سیدحسن خمینی افزود: در نظامهای کمونیستی ۷۰ سال مقابل مردم ایستادند اما پس از این مدت، زمانی که فضا باز شد، ۸۰ درصد مردم اینگونه گفتند که به خدا اعتقاد دارند؛ چراکه خدا و اعتقاد به آن از درونیات و نیازهای درونی انسان است و به همین دلیل نه دیروز و در گذشتهها رسانهها توانستند آن را تغییر دهند و نه امروز میتوانند.
وی با تاکید بر اینکه "نمیتوان به عصر قبل از رسانه برگشت"، تصریح کرد: البته لازم است رسانهها به خدمت انقلاب گرفته شوند. انقلاب ما با آگاهیبخشی همراه بوده و استمرار آن هم با آگاهی خواهد بود. به همین دلیل آنهایی که درها را میبندند، احساس ضعف میکنند، در حالی که اگر اندیشهای مولد داشته باشیم از ابزارها برای توسعه آن استفاده خواهیم کرد.
یادگار امام همچنین با بیان اینکه "اندیشه ائمه اندیشهای مولد است و فردا قرار است که این اندیشه، جهان را بگیرد"، اظهار کرد: اگر سخن ائمه را با دلهای پاک دنیا در میان بگذاریم، قطعاً ایمان خواهند آورند. چه کسی وجود خواهد داشت که علی(ع) را بشناسد و کلاه خود را از سر برندارد و در برابر او خاضع نباشد.
سیدحسن خمینی ادامه داد: شناساندن علی(ع)، حضرت فاطمه(س) و امام حسین(ع) به دنیا، نیاز به ابزار دارد. در این میان اگر ابزار در دست دشمن باشد قطعاً مخاطراتی به دنبال دارد اما لازم است که این ابزار در دست دوستان هم به راحتی قرار بگیرد؛ چراکه همانطور که گفتم، انقلاب ما با آگاهی بوجود آمده و با آگاهی ادامه پیدا خواهد کرد و بر همین اساس لازم است به لطف خدا و جوهره مردم ایمان داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، به بیان توضیحاتی درباره انواع انقلابهای دنیا پرداخت و افزود: میشل فوکو جملهای دارد که البته ممکن است آن را هم از دیگران نقل کرده باشد اما جایی میگوید انقلاب ایران انقلاب «نوار» است. در واقع این انقلاب با آگاهی شروع میشود و به آگاهی تکیه میکند و مانند برخی انقلابها اینگونه نیست که متکی به سرنیزه و حرکتهای چریکی باشد. این انقلاب متکی به جنگ و کودتا نبوده و از درون خانهها و با اتکا به آگاهی جوشیده است و اگر نام انقلاب نوار را روی آن گذاشتهاند به این دلیل است که در آن زمان که امام خمینی در فرانسه بودند صحبتهای ایشان به طور تلفنی خوانده و ضبط میشد و در روز بعد این نوارها به طور وسیعی در کشور پخش میشد.
یادگار امام اضافه کرد: بر همین اساس میتوان گفت که انقلاب اسلامی ایران اولین انقلابی است که از تکنولوژی برای پیروزی استفاده کرده و در این راه ابزارهای مدرن را مورد استفاده قرار داده است. در واقع پیامهای امام با رادیو به مردم میرسید؛ در حالی که پیش از این انقلابهای دیگر دنیا یا از رسانهها استفاده نمیکردند یا آنها را جهت تبلیغات مورد استفاده قرار میدادند اما اصل و اساس انقلاب ما براساس آگاهی شکل گرفته است.
سیدحسن خمینی در پایان اظهار کرد: اکنون در حوزه تکنولوژی، تغییرات به گونهای شده که شاید بصورت ماهانه این تغییرات ایجاد میشود و در این میان ما باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که دیگر نمیتوان به عصر قبل از اینترنت بازگشت.
ارسال نظر