دستگیری دانشمند روس به جرم جاسوسی در آلمان
آلمان روز دوشنبه از دستگیری یک دانشمند روس در خاک خود خبر داد که به ادعای برلین برای مظنون به جاسوسی برای مسکو است.
یورو نیوز: آلمان روز دوشنبه از دستگیری یک دانشمند روس در خاک خود خبر داد که به ادعای برلین برای مظنون به جاسوسی برای مسکو است.
فرانسپرس با انتشار گزارشی ضمن اشاره به دستگیری این فرد که در یکی از دانشگاههای آلمان مشغول به کار بوده اعلام کرد: «به جریان افتادن این پرونده میتواند روابط از پیش تیره شده میان برلین و مسکو را پیچیدهتر کند.»
دادستانی فدرال آلمان در کالسروهه که مسئولیت رسیدگی به پروندههای جاسوسی را برعهده دارد در بیانیهای فرد مظنون را به طور اختصاری «ایلنور ان» معرفی و اعلام کرد که وی روز جمعه دستگیر و بازداشت شده است.
بر اساس آنچه در این بیانیه آمده، دانشمند روس که به عنوان دستیار علمی در یکی از دانشگاههای آلمان مشغول به فعالیت بود از سال ۲۰۲۰ به عنوان جاسوس از سوی یک سرویس اطلاعاتی روسیه به خدمت گرفته شده است.
دادستانی فدرال آلمان همچنین مدعی است که این فرد بین اکتبر و ژوئن گذشته دست کم سه بار با یک مامور سرویسهای اطلاعات خارجی روسیه ملاقات کرده است.
در این بیانیه تصریح شده که وی حداقل در جریان دو مورد از این ملاقاتها اطلاعاتی در باره دانشگاه محل خدمت خود به عامل سرویس اطلاعتی روسیه تحویل داده و در ازای آن مقادیری پول نقد دریافت کرده است.
جزئیات بیشتری در خصوص هویت، سوابق و تخصص این فرد و نیز دانشگاهی در آلمان که وی در آن مشغول به کار بوده در اختیار رسانهها قرار داده نشده است.
دادستانی فدرال آلمان تنها به این بسنده کرده که وی یک دستیار علمی بوده و برای دستیابی به یک کرسی تدریس و تحقیق در زمینه علمی و فنی با یک دانشگاه آلمانی همکاری داشته است.
دانشمند روس روز شنبه در حضور قاضی مامور رسیدگی به این پرونده تفهیم اتهام شد و تحت بازداشت قرار گرفت. رسانههای محلی اعلام کردند که پس از بازداشت منزل و محل کار وی توسط ماموران پلیس آلمان مورد بازرسی قرار گرفت.
تا لحظه مخابره این گزارش دولتهای آلمان و روسیه نسبت به این ماجرا اظهار نظری نکردند و توضیحات بیشتری ارائه ندادند.
تیرگی روابط آلمان با روسیه پس از مسمومیت ناوالنی
مسکو جدا از مسئله اوکراین که اختلاف بر سر آن با غرب به تازگی با تجمع نیروهای نظامی روسیه در مرزهای غربی به اوج خود رسید بر سر دیگر موضوعات از جمله حملات سایبری، مسائل حقوق بشری و رسواییهای مرتبط با جاسوسی به بسیاری از کشورهای غربی اختلافات اساسی دارد.
دامنه این اختلافات طی ماههای اخیر به سطحی رسید که روسیه و رقبای غربی این کشور بارها دست به اخراج دیپلماتهای یکدیگر زدند.
روابط برلین و مسکو پیشتر به خصوص بر سر مسمومیت الکسی ناوالنی، سرسختترین چهره اپوزیسیون روسیه که غربیها کرملین را مسئول انجام آن میدانند تیره و بحرانی شده بود.
آقای ناوالنی ماه اوت گذشته پس از مسمومیت و از هوش رفتن در جریان یک پرواز داخلی، به دلیل درخواست نزدیکانش از روسیه برای درمان به آلمان منقل شده و در آنجا پزشکان آلمانی تایید کردند که وی با گاز سمی نوویچوک مورد هدف قرار گرفته است.
تنشهای سیاسی و دیپملاتیک میان برلین و کشورهای غربی
ایتالیا ماه جاری میلادی اعلام کرد که در پی هشدارهای ماریو دراگی، نخست وزیر این کشور در خصوص لزوم محافظت اروپا از خود در برابر آنچه «مداخلات روسیه» خوانده شده اقدام به تشکیل یک آژانس ملی امنیت سایبری کرده است.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که یک افسر نیروی دریایی ایتالیا هنگام فروش اسناد محرمانه نظامی کشورش از طریق رایانه به یک مقام سفارت روسیه دستگیر شد.
رهبران ۹ کشور اروپای شرقی نیز ماه گذشته میلادی با استناد به عملیات نظامی در مرز اوکراین و «خرابکاری» بر ضد جمهوری چک آنچه را که «اقدامات تجاوزکارانه روسیه» خواندند، محکوم کردند.
آلمان تاکنون بارها روسیه به انجام حملات سایبری در خاک خود متهم کرده است. مهمترین عملیاتی از این دست که برلین هکرهای روسی را به عنوان عاملان آن معرفی کرد یک حمله سایبری بود که سال ۲۰۱۵ شبکه رایانهای مجلس نمایندگان آلمان را به کلی از کار انداخت.
دادستانهای آلمان ماه فوریه نیز یک مرد آلمانی را که گفته شد طرحها و نقشههای پارلمان را برای سرویسهای مخفی روسیه ارسال کرده به جاسوسی متهم کرده بودند.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هفته گذشته ابراز نگرانی کرده بود که کشورش در آستانه انتخابات قانونگذاری ماه سپتامبر هدف حملات سایبری و کارزارهای اطلاع رسانی نادرست و فریبنده روسیه قرار گیرد.
ارسال نظر