۱۱۲۵۵۴۲
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

وقتی نبوغ صداوسیما در مناظره سرریز می‌شود!

اگر بپذیریم که هر برنامه تلویزیونی یک نمایش است و در نهایت هدفش جذب مخاطب، برنامه مناظره ۱۴۰۰ از لحاظ فرم برنامه‌سازی ضعف‌های زیادی داشت و نتوانست مخاطبان را راضی کند.

روزنامه اعتماد نوشت: اگر بپذیریم که هر برنامه تلویزیونی یک نمایش است و در نهایت هدفش جذب مخاطب، برنامه مناظره ۱۴۰۰ از لحاظ فرم برنامه‌سازی ضعف‌های زیادی داشت و نتوانست مخاطبان را راضی کند. معلوم نیست دست‌اندرکاران ساخت برنامه با وجود داشتن زمان طولانی و بودجه فراوان چطور به چنین چیزی به عنوان خروجی دست پیدا کردند؟

وقتی نبوغ صداوسیما در مناظره سرریز می‌شود!

در این یادداشت آمده:

* اولین مشکل مناظره ۱۴۰۰ تحقق پیدا نکردن اهداف برنامه است. اینکه برنامه‌ای به عنوان مناظره پخش شود اما در آن نه مناظره‌ای شکل بگیرد نه نامزدها بتوانند دیدگاه‌های‌شان را بیان کنند یعنی شکست. خیلی‌ها این مساله را به ضعف نامزدها مربوط دانستند که تا حد زیادی هم می‌تواند درست باشد. واقعیت این است که فن بیان نامزدها، تسلط‌شان به موضوعات و هوش هیجانی‌شان در سطح پایینی قرار دارد. با این حال می‌توان گفت حتی اگر سخنورترین آدم‌ها هم در قالب برنامه مناظره ۱۴۰۰ قرار بگیرند خروجی خاصی حاصل نخواهد شد. فرم برنامه اجازه چنین چیزی را نمی‌دهد.

* دومین مشکل برنامه برمی‌گردد به شکل سوال پرسیدن و نشستن مهمان‌ها که یادآور برنامه‌های مسابقات اطلاعات عمومی است. اینکه مجری دست می‌برد در گوی و قرعه‌کشی می‌کند تا به قید قرعه یکی از سوال‌ها را از یکی از نامزدها بپرسد هیچ سنخیتی با انتخابات ریاست‌جمهوری و مناظره ندارد. کافی است یک زنگ روی میز نامزدها برای پاسخ دادن به سوالات تعبیه شود تا مناظره ۱۴۰۰ بشود یک مسابقه هفتگی. خود سوال‌ها هم محل اشکال است. طراحان سوال چه فکری با خودشان کردند که از نامزدها انتظار دارند به سوالی که خواندن از روی آن یک دقیقه طول می‌کشد در ۳ دقیقه پاسخ بدهند؟ سوالاتی که هر کدامش دغدغه نه چهار سال، نه چهل سال که دغدغه تمام تاریخ ایران و جهان به حساب می‌آیند. نتیجه چنین سوال، جواب‌هایی رد شدن به سطحی‌ترین شکل ممکن از روی موضوعات و شنیدن چندین و چند باره این جمله به شکل‌های مختلف است: «شما برای تولید چه برنامه‌ای دارید؟ به نام خدا ما از تولید حمایت می‌کنیم.»

* واقعا مشخص نیست کدام نابغه‌ای این برنامه را تدارک دیده. برنامه‌ای که در آن مجری مثل مراقب‌های امتحان سوالات را از توی پاکت مهر و موم شده در می‌آورد، مثل مجریان قرعه‌کشی جام حذفی گوی‌ها را هم می‌زند و رو به دوربین باز می‌کند و مثل ربات سر زمان خاصی جمله «خیلی متشکرم» را بر زبان می‌آورد. اصلا چرا باید سوالات مهر و موم شده باشد؟ مگر اینها مشکلات روز مملکت نیست؟ اگر نامزدها از قبل می‌دانستند باید به چه سوالاتی پاسخ بدهند بهتر نمی‌شد؟ قرار است ما برنامه‌های نامزدها برای حل مشکلات کشور را بشنویم یا احیانا مچ‌شان را بگیریم؟ از این مهم‌تر چرا باید سوالات به قید قرعه پرسیده شود؟ مگر می‌شود همتی در مورد ابربدهکاران حرف بزند و رییسی در مورد تولید؟ پس چطور دیدگاه‌ها را باهم مقایسه کنیم؟ از کجا تفاوت دیدگاه قاضی‌زاده هاشمی و زاکانی در مورد تورم را بفهمیم؟

* به اینها می‌توان کارگردانی ضعیف و شلخته برنامه را هم اضافه کرد. کارگردان مناظره ۱۴۰۰ در این حد آماتور است که نمی‌داند با تغییر نما و کات زدن به چهره سایر نامزدها هنگام آمدن اسم‌شان در کلام دیگران می‌شود فضا را تا حدودی دراماتیزه کرد و به جذابیت برنامه افزود. کارگردان برنامه هیچ نمایی به جز نمای باز که هر ۷ نامزد در آن دیده می‌شوند و نمای بسته نامزدها و مجری را بلد نیست. جدا از این رد شدن آدم‌ها از داخل استودیو که چشم مجری را به دنبال خودش می‌کشد و سایه دوربین روی دیوار پشت سر مجری که برای خودش بالا، پایین می‌رود از دیگر بی‌انضباطی‌های ضبط برنامه است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج