مذاکرات تهران - ریاض مدتها به طول میانجامد
تحلیلگر ارشد ژئوپلتیک جهان عرب گفت: مذاکرات بین ایران و عربستان مدتها طول خواهد کشید، اما تنشها بین ریاض و تهران حداقل در سطح رسانه و سیاسی کاهش پیدا خواهد کرد.
ایلنا: تحلیلگر ارشد ژئوپلتیک جهان عرب گفت: مذاکرات بین ایران و عربستان مدتها طول خواهد کشید اما تنشها بین ریاض و تهران حداقل در سطح رسانه و سیاسی کاهش پیدا خواهد کرد.
حسن هانیزاده با اشاره به تمایل تازه ریاض برای رابطه با سوریه، افزود: سفر اخیر وزیر جهانگردی سوریه به عربستان و سفر اخیر یکی از فرماندهان امنیتی عربستان به دمشق نشان میدهد که عربستان به شدت دچار انفعال و انزوای سیاسی شده و تلاش دارد از رهگذر نزدیک شدن به ایران، سوریه و حتی قطر برای خودش حاشیه امنی در منطقه ایجاد کند.
این کارشناس مسائل جهان عرب با بیان اینکه سیاستهای عربستان سعودی تابع سیاستهای کاخ سفید است، تصریح کرد: هیچگاه عربستان در سیاست خارجی خود گامی بر نمیدارد مگر با اجازه و چراغ سبز ایالات متحده.
وی ادامه داد: با پیروزی نامزد جزب دموکرات در آمریکا، چتر حمایتی آمریکا و جو بایدن کاهش پیدا کرده، لذا عربستان وقتی احساس انزوای سیاسی کند، به سمت ایران و محور مقاومت تمایل پیدا میکند، البته این یک نوع تاکتیک سیاسی است، در حال حاضر به دلیل شرایط منطقه و حاکمیت دموکراتها بر کاخ سفید و اینکه محمد بن سلمان به شدت از بازگشایی پروندههای گذشته به ویژه پرونده قتل خاشقچی روزنامهنگار برجسته سعودی بیمناک است، لذا سعی میکند حاشیه امنی در منطقه ایجاد کند.
وی وضعیت پیش آمده در منطقه و اقداماتی که هر از گاهی از سوی جریانهای سیاسی و نظامی به نیابت از آمریکا صورت میگیرد را نوعی تجربه، آزمون و واکنشسنجی دانست و توضیح داد: حتی اقدام بنیامین نتانیاهو که در اقدامی کاملاً شتابزده و نسنجیده به منطقه شیخ جراح در بیتالمقدس شرقی حمله کرد و همچنین حمله یهودیان به نمازگزاران مسجدالاقصی، یک آزمون بود که قدرت و توانمندی محور مقاومت و رزمندگان فلسطینی را بسنجند تا مشخص شود بعد از شهادت سردار سلیمانی آیا محور مقاومت همچنان از توانمندی بالایی برخوردار است یا نه.
هانیزاده افزود: اسرائیل، ایالات متحده آمریکا و دولت عراق به این نتیجه رسیدند که در طول یکسال گذشته محور مقاومت به شدت تقویت شده و توان نظامی و میدانی آن در فلسطین، سوریه و عراق افزایش پیدا کرده است.
ارسال نظر