محمد صدر: FATF باید تصویب شود
سیدمحمد صدر، دیپلمات سابق ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قطعا اگر مشارکت در انتخابات پایین بیاید به ضرر جمهوری اسلامی ایران و به ضرر انقلاب و مردم است چرا که حکومت جمهوری اسلامی ایران و حکومتی که جمهور مردم در آن نقش دارند، حکومتی است که توسط خواسته ها و مطالبات مردم شکل می گیرد.
شفقنا نوشت: سیدمحمد صدر، دیپلمات سابق ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قطعا اگر مشارکت در انتخابات پایین بیاید به ضرر جمهوری اسلامی ایران و به ضرر انقلاب و مردم است چرا که حکومت جمهوری اسلامی ایران و حکومتی که جمهور مردم در آن نقش دارند، حکومتی است که توسط خواسته ها و مطالبات مردم شکل می گیرد.
بخش هایی از گفتگو با سیدمحمد صدر، دیپلمات سابق ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را بخوانید؛
_ انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در پیش است. با توجه به اهمیت دهه آینده در ایران، جایگاه سیاست خارجی در دولت بعدی را چه اندازه حائز اهمیت می دانید و این عرصه در آینده با چه چالش هایی روبرو خواهد بود؟
سیاست خارجی ربطی به دولت فعلی و یا دولت های قبل و بعد ایران ندارد. سیاست خارجی امر مهمی است که همواره برای اداره یک دولت و حکومت ضروری است. امروز دنیا دنیای ارتباطات و روابط است. یکی از مسائل مهم، روابط خارجی است و هیچ کشوری نمی تواند بدون ارتباطات خارجی به حکومت خود ادامه بدهد. چون امروز اصطلاح دهکده واحد جهانی و نیازهایی که کشور ها از جنبه های مختلف به هم دارند، مطرح است و باید با همه دنیا رابطه داشته باشیم. مسائل سیاسی و اقتصادی و تکنولوژی و فنی مطرح است. امروز مساله کرونا و واکسن همه دنیا را به هم وصل کرده است و نیاز همه به همه احساس می شود. از این رو سیاست خارجی امری بسیار مهم است و هر دولتی که می آید باید به آن توجه کند تا بتواند امورات خود را پیش ببرد.
_ چالش های جدی سیاست خارجی در دولت بعدی چه خواهد بود؟ بحث برجام و برداشتن تحریم ها هنوز به طور قاطع تعیین تکلیف نشده است. آیا این موارد می تواند به چالشی در دولت آینده تبدیل شود؟
همانطور که امیدواریم مذاکرات برجام که در وین دنبال می شود به نتیجه برسد و امیدواریم حتما برجام را به نتیجه برسانند تا سایه منحوس تحریم ها از سر کشور و ملت ایران برداشته شود. چون می دانیم که تحریم های ترامپ و آمریکا تا چه اندازه به کشور صدمه زد و جنایت های ترامپ که نه تنها ایران بلکه دنیا متحمل آن شد، باید به مرور از بین برود. از طرفی اف ای تی اف باید حتما به تصویب برسد تا روابط اقتصادی و سیاسی و تجاری ما با دنیا راحت شود و هزینه دار نباشد. امروز عدم تصویب اف ای تی اف هزینه بسیار بالایی را به ایران و ملت ما و بیت المال کشور تحمیل کرده است. بعد از این باید اولویت بندی کرد ابتدا باید با تمام کشور های همسایه روابط خوبی داشت و سپس باید با آسیا و اروپا و قاره آمریکا روابط خوبی برقرار کرد و پیش رفت تا مشکلاتی که ترامپ برای ایران ایجاد کرد به طور کامل از بین برود.
_ امروز دنیا و طرفین برجام به ایران و انتخابات ایران چشم دوخته اند. از طرفی احتمال مشارکت پایین مردم به دلیل مسائل مختلف مطرح شده است. مشارکت پایین بر عرصه سیاست خارجی چه تبعاتی دارد و چگونه می توان مشارکت مردم را تقویت کرد؟
قطعا اگر مشارکت در انتخابات پایین بیاید به ضرر جمهوری اسلامی ایران و به ضرر انقلاب و مردم است چرا که حکومت جمهوری اسلامی ایران و حکومتی که جمهور مردم در آن نقش دارند، حکومتی است که توسط خواسته ها و مطالبات مردم شکل می گیرد. اگر به قانون اساسی نگاه کنید تمام مقامات رده اول کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم توسط مردم انتخاب می شوند، یعنی انتخابات مساله ای بسیار مهم در تقویت جمهوریت نظام است و جمهوری اسلامی نیز بدون انتخابات معنی ندارد. رهبر و رییس جمهور و نمایندگان مجلس و مجلس خبرگان و اعضای شورا ها و با واسطه رییس قوه قضاییه و وزرا همه به گونه ای تحت تاثیر آرا مردم انتخاب می شوند.
اگر این انتخابات که در واقع تجسم عینی جمهوری اسلامی است پر شور برگزار نشود و درصد مشارکت پایین باشد به این معنی است که جمهوری اسلامی روز به روز ضعیفتر می شود و مردم در حال کناره گیری هستند و این پیامی مثبت به دشمنان جمهوری اسلامی از جمله براندازان و اسرائیل است که طمع کنند و به اقداماتی دست بزنند که تامین کننده منافع کشور نیست. از این رو انتخابات باید پر شور باشد و حتما باید کاندیداها متعدد باشند تا امنیت ایران از طریق انتخابات تامین شود در غیر این صورت مشارکت پایین امنیت ایران را به خطر خواهد انداخت.
ارسال نظر