جزییات واکسیناسیون دانشجویان و استادان
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: برنامهریزی وزارت بهداشت این است که تا قبل از پایان شهریورماه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان واکسینه شوند تا بدون مشکل در دانشگاهها حضور داشته باشند، اما نباید دانشجویان برای واکسیناسیون مسافرت کنند چرا که این کار خلاف پروتکلهای بهداشتی است.
ایسنا نوشت: معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: برنامهریزی وزارت بهداشت این است که تا قبل از پایان شهریورماه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان واکسینه شوند تا بدون مشکل در دانشگاهها حضور داشته باشند، اما نباید دانشجویان برای واکسیناسیون مسافرت کنند چرا که این کار خلاف پروتکلهای بهداشتی است.
دکتر سیماسادات لاری در «اجلاس وبیناری معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی» در خصوص مشکلات رخ داده در حوزه دانشجویان دستیاران و فوت تعدادی از این عزیزان طی ماههای گذشته، گفت: این اتفاق برای ما بسیار تلخ و ناگوار بوده است و همچنان تلخی آن را در کام خود حس میکنیم؛ اگر چه بخشی زیادی از تلاشهای این معاونت در دو سال اخیر در مسیر رفع مشکلات دستیاران بوده است، اما قصد داریم تا این حوادث تلخ را به یک فرصت بزرگ تبدیل کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات دستیاران عنوان کرد: دستیاران در مدت تحصیل خود و حضور در فضای درمانی از سه بعد در فشار هستند که یکی از این موارد مبحث «معیشتی و موضوعات رفاهی» این عزیزان است، مسئله دوم بحث «فشار کاری» در این دوران است و مشکل سوم بحث «آینده شغلی» دانشجویان دستیاری است که این آینده شغلی سابق بر این، شرایط بهتری داشت اما مسائل مختلف دست به دست هم داده است که کار را برای دستیاران در حال حاضر سختتر کرده است.
وی ادامه داد: در این خصوص مانند سایر مشکلات سلامتروان، عوامل زیستی، روانی و اجتماعی سهیم هستند که البته ما با برگزاری جلسات متعدد در سطح وزارتخانه و گفتگو با مسؤولان ذیالصلاح در تلاشیم مشکلات این بخش از دانشجویان عزیزمان که بار سنگین درمان در مراکز بهداشتی و درمانی را بر دوش دارند، کمتر کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی عنوان کرد: آمار دانشجویان علوم پزشکی که واکسن تزریق کردند در دانشگاههای مختلف متفاوت است. ممکن است در برخی دانشگاهها ۱۰۰ درصد، در برخی ۸۰ و حتی در برخی مراکز نیز ۶۰ درصد از آنها واکسن زده باشند. اما به طور کلی سیاست وزارت بهداشت اولویت واکسیناسیون همه دانشجویان حاضر در خط مقدم بیماری کرونا است، در عین حال هیچ دانشجویی علوم پزشکی که در خط مقدم مبارزه با کرونا در حال فعالیت است وجود ندارد که واکسینه نشده باشد مگر اینکه خود او تمایل به دریافت واکسن نداشته باشد.
لاری با اشاره به همکاریهای خوب معاونت فرهنگی و دانشجویی با معاونت آموزشی و حقوقی وزارت بهداشت گفت: بررسی تعهدات دستیاران در مناطق محروم، حقالزحمه آنها و... نیازمند ارزیابیها و کار کارشناسی حقوقی است. ما نیز در زمینه بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی فعالیتهای خوبی را از مدتها قبل شروع کرده بودیم و در این زمینه نیازمند مشارکت معاونتهای مختلف در سطح دانشگاهها هستیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبتهای خود تاکید کرد: دانشجویان دوره دستیاری بیشتر در مراکز درمانی مشغول به کار هستند و به همین دلیل در دسترسی مناسب معاونتهای فرهنگی و دانشجویی برای انجام غربالگری مشاوره سلامت روان قرار نمیگیرند. از مدتها قبل در خصوص دستیاران جلسات مختلفی را برگزار کردیم و در این نشستها در خصوص ملزم بودن حضور دستیاران و غربالگری مشاوره سلامتروان تاکید داشتیم.
لاری همچنین با اشاره به انجام تست غربالگری در وزارت بهداشت برای دانشجویان نوورود، اظهار کرد: تمامی دانشجویان در وزارت بهداشت باید تست غربالگری سلامتروان بدهند تا اگر در این تست تعدادی از دانشجویان در شرایط خاص یعنی در بالای خط برش قرار داشتند در مصاحبههای اختصاصیتر مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و مداخلات درمانی مؤثرتری را بر اساس میزان همراهی و همکاری دریافت کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره اولویتهای این معاونت بیان کرد: تکمیل خوابگاههای نیمهتمام، صنعتیکردن سلفسرویسهای دانشجویی و تکمیل سالنهای ورزشی سه رسالتی است که ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی به دنبال اجرایی کردن آن هستیم. در این زمینه نیازمند همکاری تمام معاونان محترم هستیم تا قبل از پایان گرفتن عمر این دولت این رسالتها به سرانجام برسد.
رفع موانع و برگزاری انتخابات شوراهای صنفی، اصلاح آییننامههای کار دانشجویی، تغذیه و در اولویت قراردادن اصلاح آییننامههای اسکان و مشاوره و همکاری با معاونت حقوقی از دیگر مباحثی بود که در این نشست مورد توجه و تاکید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت قرار گرفت.
ارسال نظر