زمان مراسم خاکسپاری محمدرضا باطنی با توجه به اینکه فرزندانش در ایران نیستند، هنوز مشخص نشده و طبق وصیتش، پیکر او در قطعه هنرمندان یا نامآوران دفن نخواهد شد.
خبرگزاری ایسنا: زمان مراسم خاکسپاری محمدرضا باطنی با توجه به اینکه فرزندانش در ایران نیستند، هنوز مشخص نشده و طبق وصیتش، پیکر او در قطعه هنرمندان یا نامآوران دفن نخواهد شد.
مجتبی نریمان، مدیر مجله نوپا، درباره مراسم خاکسپاری پیکر این چهره مطرح زبانشناسی، ترجمه و فرهنگ نویسی به ما، گفت: با توجه به شرایط کرونا مراسم برگزار نمیکنند اما خود خاکسپاری تاریخ مشخصی ندارد، زیرا بچههایش هنوز برنگشتهاند و ایران نیستند.
او افزود: دکتر باطنی وصیت کردهاند در قطعه هنرمندان و نامآوران به خاک سپرده نشوند و محل خاکسپاری احتمالا در بهشت زهرا باشد.
محمدرضا باطنی متولد سال ۱۳۱۳ در اصفهان بود که ۲۱ اردیبهشتماه پس از مدتی تحمل بیماری در ۸۷ سالگی از دنیا رفت.
او پس از پایان دوره دبیرستان به عنوان معلم در آموزش و پرورش استخدام شد. باطنی پس از دریافت دیپلم ادبی وارد دانشسرای عالی شد و در سال ۱۳۳۹ از رشته زبان و ادبیات انگلیسی فارغالتحصیل شد. او در سال ۱۳۴۰ به انگلستان رفت و از دانشگاه لیدز فوق لیسانس زبانشناسی گرفت و با دفاع از رسالهای که بنا بود از آن در لندن دفاع کند، در دوره تازهتاسیس دکتری زبانشناسی دانشگاه تهران، در خردادماه ۱۳۴۶ دکتری زبانشناسی همگانی و زبانهای باستانی دریافت کرد. پس از آن در مهرماه ۱۳۴۶ به عنوان استادیار زبانشناسی در گروه زبانشناسی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد. او در سال ۱۳۶۰ و پس از انقلاب فرهنگی با بازنشستگی از دانشگاه مواجه شد.
از آثار باطنی در حوزه زبانشناسی میتوان به «توصیف ساختمان دستوری زبان فارسی»، «مسائل زبانشناسی نوین»، «نگاهی تازه به دستور زبان»، «چهار گفتار درباره زبان»، «درباره زبان»، «زبان و تفکر»، «پیرامون زبان و زبانشناسی» و ... اشاره کرد. از آثارش در زمینه ترجمه نیز «زبان و زبانشناسی» رابرت هال، «زبانشناسی جدید» مانفرد بی یرویش، «درآمدی بر فلسفه» بوخینسکی، «دانشنامه مصور»، «مغز و رفتار» فرانک کمپ بل، «خواب» یان اوزوالد،«ساخت و کار ذهن» بلیک مور، «انسان به روایت زیستشناسی» و ... هستند. فرهنگها نیز بخش دیگری از تالیفات او هستند. «فرهنگ معاصر پویا: اصطلاحات و عبارات رایج فارسی (فارسی - انگلیسی)» تالیف باطنی توانست عنوان برگزیده سی و دومین دوره جایزه «کتاب سال جمهوری اسلامی» را در سال ۹۳ به خود اختصاص دهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر