آزار جنسی به یک زن مسلمان در کرواسی
یک افسر پلیس از زن افغان میخواهد که برهنه شود. زن مخالفت میکند و پلیس کروات سیلی محکمی به او میزند و دوباره تکرار میکند: «برهنه شو».
یورو نیوز: در جریان بازرسی گروهی از مهاجران که از بوسنی روانه کرواسی شده بودند، یک زن افغان مورد سوء استفاده جنسی یکی از نیروهای پلیس مرزی کرواسی قرار گرفته است.
بنا بر گزارش شورای پناهندگان دانمارک، پلیس مرزی این زن را با چاقو تهدید و مجبور به برهنه شدن کرده است.
در واکنش به این گزارش، کمیسیون اروپا این رفتار را «یک اقدام جدی جنایتکارانه» توصیف کرد و از مقامات کرواسی خواست تا «به طور کامل همه ادعاهای مطرح شده درباره این موضوع را بررسی کنند و اقدامات لازم را برای پیگیری این حادثه انجام دهند».
خبر این آزار جنسی، از سوی وبسایت خبری گاردین پس از مشاهده اسناد مربوطه در شورای پناهندگان دانمارک (DRC) منتشر شد.
بر اساس اسناد شورای پناهندگان دانمارک، این حادثه در شب ۱۵ فوریه سال جاری میلادی در خاک کرواسی و در چند کیلومتری شهر بوسنیایی «ولیکا کلادوشا» داده است.
زن افغان در تلاش بوده با چهار نفر دیگر که دو تن از آنها کودک بودند، از مرز عبور کند و وارد کرواسی شود. اما پلیس مرزی کرواسی این گروه کوچک مهاجر را با تفنگ نشانه میگیرد و متوقف می کند. آنها درخواست پناهندگی میکنند اما به گفته شاهدان یکی از نیروهای پلیس کرواسی مدارک را پاره میکند و به آنها میخندد.
این مامور پلیس به بقیه اعضای گروه از جمله کودکان سیلی میزند و به همه آنها میگوید که جیبهایشان را خالی کنند و بارشان را به آنها نشان دهند.
سپس زن افغان را از دیگران جدا کرده و شروع به بازرسی او میکند. زن به او میگوید که نباید او را لمس کنند و پلیس کروات علت آن را میپرسد. زن افغان به او جواب میدهد: «زیرا من یک زن مسلمان هستم و لمس بدن من حرام است.»
پلیس کروات به زن سیلی میزند و میگوید: «اگر مسلمان هستی چرا به کرواسی آمدی؟ چرا با مسلمانها در بوسنی نماندی؟»
پلیس کروات سپس روسری و کت زن را برمیدارد و شروع به لمس بدن او میکند. زن شروع به گریه میکند و ۵۰ یورویی را که به همراه داشته به او میدهد با این امید که پلیس کروات دست از آزار او بردارد.
اما پلیس کروات به او دستور میدهد که همه لباسهایش را دربیاورد و زن مخالفت میکند. پلیس در حالی که زن همچنان گریه میکرده، به آزار جنسی او ادامه می دهد.
پلیس کروات او را تهدید میکند که ساکت شود وگرنه او را خفه خواهد کرد.
دقایقی بعد یک خودروی ون پلیس از راه میرسد و همه مهاجران را سوار میکند و پس از حدود ۲۰ دقیقه رانندگی، از آنها میخواهد که از خودرو پیاده شوند.
پس از پیاده شدن، بار دیگر یک افسر پلیس از زن افغان میخواهد که برهنه شود. زن مخالفت میکند و پلیس کروات سیلی محکمی به او میزند و دوباره تکرار میکند: «برهنه شو».
زن افغان میگوید: «من شش تیشرت و سه شلوار به تن داشتم. همه آنها را به جز یک تیشرت درآوردم و خودم را با یک پتو پوشاندم. پلیس کروات به من نزدیک شد و شروع به لمس کردن من کرد. سپس سیلی دیگری به من زد و گفت که باید همه لباسهایم را حتی لباسهای زیر را دربیاورم. سپس در حالی که برهنه بودم به لمس کردن من ادامه داد و گفت میخواهی تو را به جایی ببرم تا با من باشی؟»
زن افغان ادامه میدهد: «من ترسیده بودم و گریه میکردم. او گفت که میخواهد من را به جنگل ببرد و از من پرسید که آیا منظورش را می فهمم... پلیس کروات سپس شانههایم را گرفت و من را به سمت افسر دیگری هل داد. هردوی آنها روی پیشانیهایشان چراغ قوه داشتند و من نتوانستم به خوبی ببینم. پلیسی که من را لمس کرده بود، چاقویی را بیرون آورد و آن را روی گلوی من گذاشت. او گفت اگر به کسی چیزی بگویی، تو را میکشم.»
پلیسهای کروات درنهایت پس از ضرب و شتم زن افغان و همراهان او از ناحیه سر و صورت و پا، به آنها دستور میدهند که با پای پیاده دوباره به بوسنی برگردند.
شهادتی تکان دهنده
شارلوت اسلنته، دبیرکل شورای پناهندگان دانمارک میگوید: «این شهادت واقعا تکان دهنده است. گزارشهای شورای پناهندگان دانمارک از رفتارهای خشونت آمیز و سوء استفادهها در مرز بوسنی و کرواسی همچنان زیاد است و انجام تحقیقات سیستماتیک درباره حوادثی که در آن منطقه مرزی روی میدهد، ضروریست.»
او میافزاید: «با وجود تعامل کمیسیون اروپا با مقامات کرواسی در ماههای اخیر، ما عملا هیچ پیشرفتی در این باره مشاهده نکردهایم؛ نه در موضوع انجام تحقیقات و نه برای توسعه مکانیسمهای نظارت بر مرزها برای جلوگیری از وقوع خشونت در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا. واقعاً زمان آن فرا رسیده است که سخنان را به واقعیت تبدیل کنیم و با تقویت نظارت بر مرزهای مستقل، از این سوء استفادهها جلوگیری کنیم و این اطمینان را بوجود آوریم که عاملان خشونت و سوء استفادهها باید پاسخگو باشند.»
براساس گزارشهای شورای پناهندگان دانمارک، از ماه مه سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۲۴ هزار مهاجر از کرواسی به طور غیرقانونی به بوسنی بازگردانده شدهاند که ۵۴۷ نفر از این تعداد، متعلق به آمار ژانویه و فوریه ۲۰۲۱ میلادی است.
روزانه صدها مهاجر در تلاش برای رسیدن به اروپای مرکزی در مسیر برفی بالکان قدم میگذارند. بیشتر آنها توسط پلیس کرواسی متوقف و جستجو میشوند. مهاجران همچنین بارها گزارش دادهاند که در جریان این بازرسیها مورد سرقت قرار گرفتهاند و با خشونت به بوسنی رانده شدهاند.
شبکه اروپایی «نظارت بر خشونت مرزی» نیز اعلام کرده است که گزارشهایی را از دهها زن و دختر جوان دریافت کرده که میگویند ماموران پلیس کرواسی «همه جای» بدن آنها را جستجو کردهاند.
در واکنش به این گزارشها، وزارت کشور کرواسی اعلام کرد که پلیس این ادعاها را بررسی خواهد کرد؛ با این وجود درنهایت اعلام کرد که «هیچ گونه برخوردی با زنان در جمعیت مهاجران غیرقانونی صورت نگرفته است».
نظر کاربران
وزارت خارجه افغانستان واکنشی نشان نداد؟؟
اخی گریه ام گرفت .. الان من چکار کنم برم صف مرغ یا برم مرز بوسنی تجمع کنم.. این خبر چه دردی از من دوا کرد
یه ویدئو تو یوتیوب دیدم ،،افغانی بود
نوشته بود بیاین اینجا کابل زن مفت بخرین
منظورشون از خریدن ازدواجه،،اون زنها هم جمع شده بودن تو میدون برای خریده شدن
باید رو آگاهی زنهای افغان کار کنن
اونجا مرداشون نمیگن زن گرفتم
میگن زن خریدم
خوبه به کرواسی اعلان جنگ بدید....راستی از ایغور های چین چه خبر؟
حالا اینقد با جزئیاتم نمی نوشتید ما قبولتون داشتیم
به ما چه
این هم از بد بختی مسلمانان است که باهم اتحاد ندارند واینجور باید اسیر دشمن شوند
به خاطر رفتن به ان طرف هر ذلتی را تحمل به جون میخرید تازه اعتراض هم میکنید
بله چرا می خواستی به کرواسی بروی چرا در همان بوسنی با مسلمانها نماندی چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگرمسلمان بوده چرا از کشور مسلمان خودش خارج شده و وارد یه کشور کافر شده ک بهش دست بزنن؟