هیئتیها از ستاد کرونا گلهمندند
برخی از شخصیتهای مذهبی نسبت به تصمیم اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مراسمات ماه مبارک رمضان واکنش نشان دادند و انتقادی به تصمیم بدون مشورت این ستاد دارند.
خبرگزاری تسنیم: برخی از شخصیتهای مذهبی نسبت به تصمیم اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مراسمات ماه مبارک رمضان واکنش نشان دادند و انتقادی به تصمیم بدون مشورت این ستاد دارند.
این روزها شاهد سیر صعودی مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا هستیم. آمارهایی که به دلایل مختلف از جمله سفرهای نوروزی و عدم رعایت نکات بهداشتی سیر صعودی به خود گرفته است و حالا به زعم بسیاری از کارشناسان، احتمال این وجود دارد که شیوع این بیماری دوباره شدت بگیرد.
در چنین وضعیتی و با وجود وضعیت نارنجی و قرمز در برخی استانها و شهرهای کشور و البته ذیل تشریح و توصیه اکید مسئولان نظام بهداشت کشور مبنی بر اینکه هنوز در وضعیت نگرانکنندهای هستیم و نباید زود عنان از کف داده و وضعیت را نرمال تلقی کنیم، اما افراد زیادی در ایام نوروز به استانهای دیگر و یا کشورهای مختلف سفر کردند. حتی بر اساس تصمیم ستاد ملی کرونا، مجموعههای ورزشی و سینماها فعالیت خود را آغاز کردند.
حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آخرین تصمیمات راجع به مراسمات مذهبی ایام ماه مبارک رمضان گفت که مناسک و عبادات ماه رمضان برای مردم ما مهم است و در جلسه امروز تصمیمگیری شد که مراسمات مذهبی در مناطق آبی و زرد آزاد است البته با اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی و همچنین این مراسمات در مناطقی که دارای رنگ نارنجی و قرمزند، ممنوع است؛ البته برای شبهای قدر هنوز فرصت داریم و ممکن است تصمیمات خاصی درباره آن بگیریم اما فعلاً اینگونه خواهد بود.
این سخنان رئیسجمهور واکنشهای زیادی را به دنبال داشت و بیشترین اظهارات مسئولان نهادهای انقلابی و برخی شخصیتهای مذهبی بر این پایه است که هیئتیها و جامعه مذهبی از ابتدای شیوع ویروس کرونا نشان دادند که در رعایت اصول بهداشتی و تمکین از پروتکلها و ابلاغیههای ستاد ملی مقابله با کرونا اهل مراعاتاند و تأکید وزیر بهداشت بر رعایت حداکثری هیئتهای مذهبی در ماه محرم سال گذشته نیز تأییدی بر این مطلب است اما چرا مسئولان ستاد ملی کرونا با این وجود، دوباره بیشترین سختگیری را درباره برپایی مراسمهای مذهبی و تجمعات مناسبتی دارند و در مواجهه با مراسمات مذهبی سختگیرانهترین ابلاغیهها را صادر میکنند و نسبت به دیگر فعالیتهای فرهنگی، هنری و ورزشی منفعلاند که حتی مجوز فعالیت نیز در این شرایط برایشان صادر میکنند.
نقدی بر تصمیمات بدون مشورتِ ستاد ملی کرونا
روحالله حریزاوی معاون راهبردی استانها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی ضمن انتقاد از نحوه تصمیمگیری در ستاد ملی کرونا و عدم توجه به نظرات کارشناسان دینی، تعطیلی فلهای را شبیه به طرح ایمنی گلهای دانست که بطلان آن بر همه واضح است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد کارشناسی در کمیته اجتماعی وزارت کشور گفت: در طرح پیشنهادی که توسط چند سازمان تهیه شده است، مساجد و اماکن مذهبی به سه گروه تقسیم شده و مطابق سوابق بهداشتی و بر اساس ضوابط اعلامی مجوز برگزاری میگرفتند.
عدم اعتنا به این طرحها از مصادیق تصمیمات غیرکارشناسی است که هر چند ما خود را موظف به رعایت دستورات ستاد کرونا میدانیم، اما نقدمان به تصمیمات بدون مشورت پابرجاست.
وی بیاعتنایی ستاد ملی به بدنه کارشناسی را از مصادیق بیاعتنایی به عقلانیت مردم دانست و گفت: نیاز ریاست دولت به مشورت با عقلا و کارشناسان بیش از هر زمان برای مردم واضح شده است. رهبر معظم انقلاب در سال گذشته عبادات و توسل بهخصوص در ماه رمضان را جزو نیازهای اساسی و حتمی مردم دانست و فرمودند: "نظر کارشناسیشده در ستاد ملی مبارزه با کرونا را معتبر میدانم؛ اما این بررسی را باید به کسانی سپرد که حقیقت و ضرورت دعا و توسل را درک میکنند آن وقت هر چه آنها تصمیم بگیرند، بنده و همه مردم به آن عمل خواهیم کرد."
سفر به کربلا ممنوع، سفر به آنتالیای قرمز منعی ندارد
احمد واعظی رئیس کانون مداحان کشور نیز ضمن گلایه از تصمیمات غیرکارشناسی دولت در خصوص برگزاری مراسم مذهبی و با اشاره به خدمات و پیشگامی تشکلهای دینی و هیئتهای مذهبی در مقابله با کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی عنوان داشت: مردم از مواجهه غیرکارشناسی دولت در خصوص برگزاری مجالس دینی و مراسم مذهبی در ماه مبارک رمضان گلهمندند چراکه مجموعههای دینی که جزو بهترین گروهها در رعایت پروتکلها بودند از برگزاری مراسم منع میشوند اما مراکز گردشگری و تفریحی باوجود اینکه پروتکلها را رعایت نکردند فعالاند. سفر به ترکیه و آنتالیا باوجود وضعیت قرمز منعی ندارد و حتی مسافرت با بلیطهای ارزان مهیاست اما سفر به کربلا که وضعیت آن زرد هم نیست، ممنوع شده است.
مسئول کانون مداحان کشور افزود: این تصمیمگیریهای دوگانه باعث بیاعتمادی بیشتر به ستاد کرونا و دولت خواهد شد هرچند که مجموعههای دینی نشان دادند که به تصمیمات ستاد کرونا احترام میگذارند و از آن تبعیت میکنند اما از بیتدبیری آن گلهمندند.
امیدواریم فرصت رمضان با بیتدبیری از بین نرود
وی دراینباره توضیح داد: ستاد کرونا و دولت باید در تصمیمگیریها از نظرت متخصصان و کارشناسان مسائل دینی استفاده کنند و با مشورت آنها از فرصت ویژه رمضان بهرهمند شوند تا شاهد نشاط دینی در جامعه باشیم چراکه جامعه امروز بیش از هرزمانی نیازمند تقویت ارتباط با خدا و بهره بردن از مناسک دینی است بنابراین امیدواریم فرصت رمضان با بیتدبیری از بین نرود.
واعظی به لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید و عنوان کرد: اگر ما از لزوم فعالیت هیئتهای مذهبی و برپایی مجالس دعا صحبت میکنیم این سخن، منافاتی با رعایت پروتکلهای بهداشتی ندارد و در مراسمهای ماه محرم نیز این موضوع را ثابت کردیم و بهتصریح حضرت آقا بهترین گروهی که دستورالعملها را رعایت کردند و در کمکهای مؤمنانه شرکت کردند همین هیئتیها و تشکلهای دینی بودند.
نظر کاربران
از درآمد مراسم های ماه رمضان نمیتونند بگذرند.
همونطور که از درآمدهای تحریمها نمیتونند بگذرند.
پارسال محرم هم گفتیم چیزی نمیشه . ولی دیدیم که هزاران نفر مبتلا و فوت نمودند باید حوصله کرد تا این بیماری ریشه کن شود شود
شما ها دیگه چچرا هر کاری که دلتون میخواد می کنید و کسی هم جلودار تون نیست
گله هاشون دیگه نوبره
فقط بفکر منفعت هستند ولی برای جان مردم بهایی قایل نیستند......