۱۱۰۰۹۴۲
۲ نظر
۵۰۲۳
۲ نظر
۵۰۲۳
پ

افزایش ۸۲درصدی قیمت مرغ طی ماه‌های اخیر

در ادامه افزایش قیمت مرغ و نوسان آن طی ماه های اخیر این کالا نسبت به سال گذشته بیش از ۸۲ درصد افزایش قیمت داشته است، این در حالی است که واردات نهاده های تولید از جمله ذرت و سویا متوقف نشده و تامین ارز آن نیز همچنان ترجیحی بوده است.

خبرگزاری ایسنا: در ادامه افزایش قیمت مرغ و نوسان آن طی ماه های اخیر این کالا نسبت به سال گذشته بیش از ۸۲ درصد افزایش قیمت داشته است، این در حالی است که واردات نهاده های تولید از جمله ذرت و سویا متوقف نشده و تامین ارز آن نیز همچنان ترجیحی بوده است.

از حدود دو تا سه ماه اخیر بازار مرغ با نوسان قیمت همراه شد؛ به طوری که بعضا تا ۳۰ هزار تومان نیز افزایش قیمت داشته است.

مسئولان واکنشهای متفاوتی در رابطه با دلیل افزایش قیمت مرغ به عنوان کالای مصرفی مردم داشتند، از یک طرف موضوع افزایش قیمت نهاده های دامی از جمله سویا و ذرت مطرح است و از سوی دیگر موضوع انحرافات شدیدی در توزیع مرغ بعد از کشتار وجود دارد.

با این حال وزارت صمت و جهاد بارها وعده تنظیم بازار مرغ را داده اند هنوز این اتفاق نیفتاده و گاها صف های طولانی برای تهیه این کالا تشکیل می شود.

نوسان قیمت مرغ را می توان در گزارش های رسمی به وضوح دید، جایی که گزارش اخیر مرکز آمار ایران از قیمت کالاهای خوارکی مردم نشان می دهد که هر کیلو مرغ ماشینی از حدود ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان در بهمن ماه سال گذشته به متوسط ۲۳ هزار تومانی در بهمن امسال رسیده است. البته این کالا تا حدود ۲۵ هزار تومان به طور متوسط نیز گزارش شده و مشاهدات میدانی نشان از قیمت ۳۰ هزار تومان و بالاتر نیز داشته است.

براین اساس قیمت مرغ نسبت به دی ماه ۹.۶ و در مقایسه با بهمن پارسال ۸۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مروری بر قیمت گوشت مرغ از ابتدای سال جاری نشان می دهد که هر کیلو از این کالا در فروردین ماه ۱۱ هزار و ۳۰۰، اردیبهشت ۱۱ هزار و ۱۰۰، خرداد ۱۰ هزار و ۸۰۰، تیر ۱۵ هزار و ۴۰۰، مرداد ۱۳ هزار و ۷۰۰، شهریور ۱۵ هزار و ۳۰۰، مهر ۱۸ هزار و ۶۰۰، آبان ۱۷ هزار و ۴۰۰، آذر ۱۹ هزار، دی ۲۲ هزار و ۴۰۰ و در بهمن ماه ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان به طور متوسط قیمت خورده است.

در حالی از دلایل افزایش قیمت مرغ گرانی و یا کمبود نهاده های دامی اعلام می شود که این نهاده ها با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان وارد می شوند و قیمت این ارز برای واردات این کالاها تغییری نداشته است.

بررسی آمار گمرک ایران نشان می دهد که تا پایان بهمن ماه امسال حدود ۹.۱ میلیون تن با ارزش بیش از ۲.۲ میلیارد دلار ذرت و بیش از ۱.۶ میلیون تن کنجاله سویا با ارزش بالغ بر ۶۹۳.۷ میلیون دلار وارد شده است که بیانگر واردات حدود ۲.۹ میلیارد دلاری ذرت و سویا تا پایان بهمن ماه است.

همچنین میزان دپوی ذرت در گمرک و بنادر به ۱.۸ میلیون تن و سویا به بیش از ۵۹۰ هزار تن می رسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • هوشیار

    رای بی رای.هر کسی که باشه

  • علیرضا خندابی

    مرغ
    شده نگرانی مردم
    نگرانی کشورهای توسعه یافته مرغ است

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج