این ۸ماده غذایی ایمنی بدن را تضعیف میکنند
کمبود برخی مواد غذایی بخصوص ویتامین دی، در معرض مواد شیمیایی مصنوعی قرار گرفتن، عدم تعادل در باکتریهای مفید روده و... عوامل خطر کلیدی برای تضعیف سیستم ایمنی بدن است.
همشهری آنلاین: سیستم ایمنی بدن همراه با داشتن یک شیوه زندگی سالم پشتیبانی میشود. خواب کافی، ورزش و البته رژیم غذایی مناسب به حفظ سیستم ایمنی بدن در دفاع از بیماریها کمک میکند. کمبود برخی مواد غذایی بخصوص ویتامین دی، در معرض مواد شیمیایی مصنوعی قرار گرفتن، عدم تعادل در باکتریهای مفید روده و... عوامل خطر کلیدی برای تضعیف سیستم ایمنی بدن است.
این مواد عبارتند از:
ماستهای طعمدار: ماستهای حاوی شکر اضافه و غیر پروبیوتیک منجر به ایجاد مشکلات گوارشی میشوند. قند موجود در این ماستها مهار عملکرد سیستم ایمنی را به همراه دارد و مواد تشکیل دهنده مصنوعی آنها خالی از ریزمغذیها است.
میوههای خشک: اگرچه میوهها یک میانوعده بسیار ضروری هستند اما نوع خشک شده آنها و حتی میوههای کنسرو شده حاوی قند اضافی هستند که سالم بودن آنها را زیر سوال میبرد.
الکل: جای تعجب نیست که مصرف الکل برای سیستم ایمنی بدن خطرناک است. الکل حاوی قند بالایی است و مصرف آن یکپارچگی مخاط روده را تغییر میدهد. ضمن اینکه میکروارگانیسمهای روده را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
نوشابههای کافئیندار: مقدار کافی از خواب برای حفظ سیستم ایمنی سالم ضروری است و مصرف نوشابههای کافئین دار بهویژه قهوه و نوشابههای گازدار درست اثر برعکس برای سیستم ایمنی بدن دارد. سطوح اسیدیته در قهوه ممکن است منجر به افزایش التهاب در بدن شود.
سوپهای کنسرو: سوپ غذایی است که به راحتی میتواند فیبر و پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم کند با این حال مصرف کنسرو شده این غذا راحت است اما بهترین گزینه نیست. بسیاری از این سوپها حاوی مواد تشکیل دهنده مصنوعی و سطوح بالای سدیم هستند.
غذاهای شور: در حالی که غذاهای شور مانند کلم ترش عطر و طعم زیاد و کالری کمی دارند، اما سدیم بالای موجود در آنها میتواند منجر به کم شدن آب بدن و احتباس مایعات شود. حتی در شرایطی مانند بیماریهای کلیوی مصرف این غذاها اصلا مناسب نیست.
غلات پردازش شده: انتخاب غلات سبوسدار بهتر از دانههای پردازش شده است چون این دانهها اثر سوء بر قند خون دارند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکنند.
روغنهای فرآوری شده: این روغنها شامل روغن سویا، ذرت، کلزا، آفتابگردان، بادام زمینی و... سبب کاهش سطوح کلسترول میشود که از بیماریهای قلبی جلوگیری میکند. با این حال بسیاری از مطالعات در مورد این روغنها نشان میدهد روغنهای گیاهی، امگا ۶ اسید لینولئیک بسیار بالایی دارند، اسید لینولئیک سبب تقویت غشای سلولی میشود، خوردن اسید لینولئیک استرس اکسیداتیو را افزایش میدهد، در روغنهای گیاهی سطح کلسترول بد پایین است اما سطح کلسترول خوب نیز پایین است. این روغنها التهاب را در بدن افزایش میدهند و منجر به تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن میشوند.
ارسال نظر