تغییر شرایط یک اتهام سیاسی در میان اصولگراها
در حالی که در چند دهه گذشته اصلاحطلبان جناح مقابل خود یعنی اصولگرایان را متهم میکردند که به دنبال استراتژی «پیروزی با مشارکت پایین» هستند، اما انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و رقابتهای درونی گروهها به خصوص در جناح اصولگرا سبب شده است که این اتهام سیاسی در میان خود اصولگرایان رد وبدل شود.
روزنامه همدلی: در حالی که در چند دهه گذشته اصلاحطلبان جناح مقابل خود یعنی اصولگرایان را متهم میکردند که به دنبال استراتژی «پیروزی با مشارکت پایین» هستند، اما انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و رقابتهای درونی گروهها به خصوص در جناح اصولگرا سبب شده است که این اتهام سیاسی در میان خود اصولگرایان رد وبدل شود و این بار یک بخشی از این جناح، اتهام چندسال اخیر اصلاحطلبان را درباره گروهی از دوستان خود در اردوگاه اصولگرایی تکرار کردهاند و پا را از این فراتر گذاشته و این خواست خود را با مقامات عالی نظام نیز در میان گذاشتند و خواستار توجه به آن شدهاند.
سایت خبری رجانیوز وابسته به جناح اصولگرا در گزارشی که چند روز پیش منتشر کرده از شکلگیری یک «تحلیل خطرناک در جریان اصولگرایی» خبر داد. این سایت اصولگرا در گزارشی پس از سخنان اخیر رهبر انقلاب در دیدار با مردم تبریز و تاکید ایشان بر حضور پرشور مردم در انتخابات نسبت به یک نوع انحراف در میان اصولگرایان هشدار داد. رهبر انقلاب در این دیدار گفته بودند:«وقتی مردم در انتخابات شرکت کنند و شور انقلابی خودشان را نشان بدهند، این موجب امنیت کشور میشود. این موجب پس زدن دشمنان میشود، طمع کشور را در دشمن کم میکند. انتخابات هر چه که پرشورتر، هر چه که با اقبال عمومی مردم بیشتر همراه باشد، اثرات و منافعش برای کشور، برای خود مردم بیشتر خواهد بود»
این سایت نوشته بود:«در هفتههای اخیر تئوری انحرافی «مشارکت حداقلی مردم در انتخابات» برای رایآوری گزینه پدرخواندههای سیاسی نقل محافل خصوصی و سخنان در گوشی برخی از اصولگرایان شده است. این جریانها که گویا از کاهش مشارکت مردم منتفع بودهاند در حالی از حضور حداکثری مردم هراس دارند که رهبرانقلاب بارها به مشارکت پرشور مردم تاکید کردهاند.»
رجانیوز پا را از تحلیلهای در گوشی فراتر نشان داده و نوشته است:«همزمان با افزایش این زمزمهها، خبرهایی هم در خصوص نامهنویسی به رهبر انقلاب به گوش میرسید که به ایشان توصیه کرده بودند تا همچون سالهای قبل به دعوت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نپردازند!» تنها رجانیوز نیست که وجود این نوع نگاه در جناح اصولگرایی را تایید میکند. برخی رسانههای رسمی به نقل از سایت جبهه پایداری از ارسال نامهای به رهبری از سوی این افراد داده و نوشتهاند:«خبرهای متعدد حاکی است که افراد و اضلاع مشخصی از این جریان بر این نظرند که در انتخابات آتی ریاست جمهوری نیازی به تبلیغ مشارکت بالا از سوی ارکان مختلف نظام وجود ندارد. حتی برخی پا را فراتر گذاشته و خبر از ارسال نامههایی خطاب به مقامات عالی نظام دادهاند که در آنها خواسته شده تا در این دوره از انتخابات تشویق زیادی به مشارکت گسترده در انتخابات صورت نگیرد.»
این تنها مواردی نیست که این استرتژی را از حد اتهام جناح اصلاحطلب به رقیب فراتر میبرد و آن را به عنوان واقعیتی آشکار نشان میدهد. بیانات ۱۷خرداد ۹۶ رهبر انقلاب نشان میدهد که برخی این موضع را به ایشان نیز منتقل کردهاند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب این سخنان را منتشر کرده است. ایشان در این بیانات خود گفتند:«بعضیها از بچّههای خوب و انقلابی تعجّب میکنند که فلانی مدام میگوید در انتخابات شرکت کنید، شرکت کنید؛ از من گلهمند میشوند که چرا شما مدام گفتید بیایید در انتخابات شرکت کنید. آقاجان! توجّه داشته باشید که مصیبت، آنروزی است که مردم پشت کنند به صندوق رأی؛ این مصیبت است؛ و دشمن این را میخواهد. الان شماها باید زودتر از من بشنوید، بنده هم شنفتهام صداهایی را که بلند میشود، آرزو میکنند و انتظار میکشند روزی را که نود درصد مردم پای صندوقها شرکت نکنند. حالا مثلاً فرض کنید که گفتند بیستوچند درصد پای صندوقها شرکت نکردند، نیامدند؛ میگویند این کافی نیست، باید کاری کنیم که نود درصد مردم پای صندوقهای رأی نیایند؛ مصیبت آن است. بنده آن را میبینم. حضور مردم پای صندوق رأی، یک نعمت بزرگی است. «مردمسالاری»، این جزو کلیدواژههای اصلی است؛ این را فراموش نکنید. خب، شما میخواهید که مردم پای فلان صندوق بیایند، پای آن صندوق نیایند، خب تلاش کنید تا آن کاری که شما میخواهید تحقّق پیدا کند. جلوی حضور مردم پای صندوق رأی نَایستید.»
این واقعیتها نشان میدهد که در بخشی از جناح راست جمهوری اسلامی رویکردی ریاکارانه نسبت به انتخابات وجود دارد، از یک طرف به خاطر ساختار قانونی کشور ناچارند پوستهای از انتخابات را بپذیرند و از سوی دیگر به جهت آن که فکر میکنند نمیتوانند با شعارها و عملکرد خود، مردم را قانع به رای دادن به خود کنند، تلاش دارند این اصل مهم مردمسالاری را به گونهای کمرمق و بیروح پیاده کنند.
ارسال نظر