۱۰۹۱۹۵۵
۴ نظر
۵۰۲۱
۴ نظر
۵۰۲۱
پ

فشار سنگین روانی به مردان در دوران کرونا

وزیر بهداشت با اشاره به فشارهای اقتصادی و روانی به مردان در دوران کرونا و لزوم توجه به این موضوع، در عین حال از تصویب سند سلامت مردان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: وزیر بهداشت با اشاره به فشارهای اقتصادی و روانی به مردان در دوران کرونا و لزوم توجه به این موضوع، در عین حال از تصویب سند سلامت مردان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد.

دکتر سعید نمکی در پنجمین کنگره سلامت مردان، ضمن تبریک هفته سلامت مردان، گفت: همه می‌دانید که سازمان جهانی بهداشت، سال‌ها در کشورهای در حال توسعه بحث سلامت گروه‌های آسیب پذیر را که از دید آنها زنان و کودکان بودند، مورد توجه بود. ناگهان دست اندرکاران سلامت جهان متوجه شدند که از یک جمعیت بسیار مهم و تاثیرگذار در جهان یعنی مردان غافل شده‌اند.

وی افزود: در همه کشورها، به خصوص کشورهای در حال توسعه و از همه بدتر کشورهای عقب افتاده، مردان محور اصلی همه زحمات خانواده در همه عرصه‌ها هستند. مردان هستند که فعالیت‌های اصلی اقتصادی خانواده را اداره می‌کنند، مردان هستند که در شرایطی که زنان در محرومیت و مظلومیت قرار می‌گیرند، باید مدافعان سرسخت اولیه حقوق خانواده باشند و مردان هستند که اگر نباشند، شیرازه خانواده و به خصوص کودکان از هم پاشیده می‌شود.

نمکی ادامه داد: در جوامعی مانند ما که از نظر فرهنگی توجه به سلامت مردان علاوه بر بی توجهی سازمان های جهای، به گونه ای مغفول می ماند، یکی از مشکلات این است که مردان خیلی اهل چک‌آپ و کنترل دوره‌ای سلامت‌شان نیستند. ما معمولا زمانی متوجه می شویم که یک مرد دچار فشار خون قبلی است که با نارسایی قلبی یا با سکته قلبی و مغزی وارد آی‌سی‌یو و سی‌سی‌یو می‌شود. متاسفانه در فرهنگ ما این جا افتاده که مردان بزگ همچون درختان ستبر نمی‌میرند یا مرد باید که در کشاکش دهر سنگ زیرین آسیاب باشد. متاسفانه از پسربچگی به ما می‌آموزند که مردان نباید گریه کنند، مردان باید غم را در خود فرو ببرند و بر این اساس مسائل بهداشت روان برای مردان ما در کشورهای ما یکی از اصلی‌ترین معضلات اجتماعی و معضلات نظام سلامت است.

وی با اشاره به مباحثی درباره سرطان‌های شایع مردان، مشکلات روان در مردان و...، گفت: فکر می‌کنم امروز با توجه به شیوع کرونا، یکی از مهمترین مواردی که باید در مردان مورد غفلت قرار نگیرد، پرداختن به بهداشت روان و آسیب‌های روانی است که مردان در شرایط بسیار ناهموار کرونا دارند تحمل می‌کنند. امروز دوران کرونا بیشترین آسیب را به بنگاه‌های اقتصادی و دستگاه‌هایی زد که از منابع دولتی استفاده نمی‌کردند. بیکاری مردان، کمبود درآمد آنها در شغل‌های آزاد و... باعث شد که مردان علاوه بر فشار اقتصادی، دچار فشار بسیار سنگین روانی هم شوند. بنابراین دریافتن مردان در دوران کرونا چه از نظر مشکلات سلامت روان و چه از نظر مشکلات معیشتی یکی از رسالت‌هایی است که تمام دست اندرکاران جمهوری اسلامی ایران برعهده دارند.

نمکی با بیان اینکه از همه کسانی که به موضوع سلامت مردان در کشور توجه می‌کنند، تشکر می‌کنم، گفت: خوشحالم که اعلام کنم سند سلامت مردان با مشارکت ۲۸ دستگاه اعم از دستگاه‌های دولتی و سازمان های مردم نهاد، تدوین شد و خوشبختانه در نشست جمعی که با نمایندگان این دستگاه‌ها و سازمان‌ها در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب رسید که امیدواریم مراحلش را در ایستگاه‌های بالاتر طی کرده و به عنوان سندی رسمی مورد توجه و اجرا قرار گیرد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: امروز ما نیازمندیم که مردان را در همه عرصه‌ها به صورت ویژه ببینیم؛ علاوه بر سلامت، با توجه به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت که مردان در این دایره ممکن است بیشترین آسیب را ببینند و آسیب‌دیدگی مردان می‌تواند به دو گروه آسیب‌پذیر دیگر جامعه یعنی زنان و کودکان تاثیر بسیار مهمی داشته باشد، توجه ویژه‌ای می‌طلبد که رسیدگی به سلامت مردان را فراتر از وزارت بهداشت، یعنی در دستگاه‌های دیگری که در رفاه اجتماعی مردان، معیشت مردان و .... مداخله می‌کنند، ارزیابی و پیگیری کنیم.

وی گف: یکی از بحث‌هایی که امروز باید برای همه ما مورد توجه باشد، سلامت مردان سالمند است. مردان سالمند به عنوان گروهی که امروز با طی کردن دوران جوانی که در آن دوران هم بسیاری از آنها به عنوان مردان مولد مطرح نبودند و در زمانی که جوان بودند، به دلیل نبود زیرساخت‌های کار در کشور، خودشان را به گونه ای سربار احساس می‌کردند، امروز همان آدم‌ها با همان حس، دارند به مرحله سالمندی پا می‌گذارند. یکی از معضلات آینده ما جمعیت مرد سالمندی خواهد بود که علاوه بر آشفتگی روح و روان، مشکلات جسمی عدیده‌ای هم خواهد داشت که از امروز باید تلاش کنیم تا نظام‌های حمایتی کشور را مانند سیستم‌های بیمه به ویژه بیمه‌های تکمیلی، برای دوران سالمندی مردان کشور آماده تر شوند که هنوز متاسفانه این آمادگی را در بدنه نظام حمایتی کشور نمی بینم.

وی گفت: امیدوارم در این نشست، علاوه بر سهم وزارت بهداشت، بتوانیم از دستگاه های دیگر و نشست‌های بین بخشی بیشتری را برای رسیدگی به سلامت جسم، روح و اجتماع مردان برگزار کنیم و به این موضوع بپردازیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مرد ؟ کجا ؟ کو ؟ کی؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مرد اونی که زیر بار گرونی و اجاره خونه و خرج خانواده و سختی های مختلف هنوز دووم آورده

  • بی نام

    نگو مردان بعضی از مردان بگو

  • ایران وطنم پاره تنم

    آخه اگر هم بیمه تکمیلی باشند پول اولیه که بایستی به بیمارستانها داده شود را از کجا بیارن و بعد از دو ماه آن پول یا قسمتی از آن پول را دریافت کنند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج