۱۰۹۱۵۰۷
۲۱ نظر
۵۰۱۵
۲۱ نظر
۵۰۱۵
پ

چرا سیب و پرتقال گران شد؟

متولیان تولید و فروش میوه معتقدند که پرتقالی که الآن بالای ۲۰هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد، دلال‌ها بین ۵ تا ۷ هزار تومان از کشاورز خریدند.

خبرگزاری تسنیم: متولیان تولید و فروش میوه معتقدند که پرتقالی که الآن بالای ۲۰هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد، دلال‌ها بین ۵ تا ۷ هزار تومان از کشاورز خریدند.

اکبر یاوری عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه پرتقال در آبان روی درخت کیلویی ۵ تا ۶ هزار تومان قیمت داشت، افزود: این رقم در آذر تا ۷ هزار تومان هم رسید.

وی ادامه داد: هزینه‌های بسته‌بندی، سورتینگ و انبارداری در حدود کیلویی دو هزار تومان به آن اضافه می‌شود، بنابراین باید کیلویی حدود ۸ تا ۹ هزار تومان در انبار قیمت داشته باشد.

یاوری افزود: در ماه‌های مهر و آبان، ​پرتقال را در میدان میوه، حدود هفت هزار تومان می‌فروختیم، اما سازمان صمت و وزارت جهاد کشاورزی عنوان کردند که برای ذخیره‌سازی شب عید می‌خواهند مقداری میوه ذخیره کنند.

وی با اشاره به اینکه هر سال مباشر‌های وزارت صمت با حضور در شمال کشور و استان آذربایجان غربی، پرتقال و سیب می‌خرند، گفت: قیمت‌گذاری آنها، در بازار اثرگذار است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان با ابراز اینکه "امسال به ذخیره‌سازی اعتقادی نداشتیم و به عرضه و تقاضا اعتقاد داریم"، اضافه کرد: اول می‌خواستند پرتقال را کیلویی ۱۳ هزار تومان قیمت‌گذاری کنند، اما با مشورت اتحادیه بارفروشان، مصوب شد که پرتقال را کیلویی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید​ اعلام کنند.

یاوری با اشاره به اینکه در زمان حاضر پرتقال در دست باغداران نیست، افزود: پرتقال به میادین میوه با قیمت ۸ هزار و ۵۰۰ هزار تومان وارد و با قیمت حدود ۱۰ هزار تومان خارج می‌شود.

داراب حسنی مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه امسال سال خوبی از نظر تولید پرتقال و سیب بوده است، گفت:​ تقریباً هفتگی قیمت محصولات و موجودی انبار‌ها را رصد و پیگیری می‌کنیم.

وی با یادآوری اینکه "امسال وزارت صمت کار ذخیره‌سازی را انجام می‌دهد"، اضافه کرد: ذخیره‌سازی، سهم زیادی ندارد.

حسنی ادامه داد: امسال در سیب حدود یک‌میلیون و ۳۰۰هزار تن ذخیره‌سازی در انبار‌ها انجام شده که از این میزان حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تن برای بازار شب عید است، اما هنوز خرید شب عید انجام نشده است.

وی افزود: بر اساس داده‌های ۱۲ماهه پارسال سایت اتحادیه بارفروشان؛ کف قیمت پرتقال سر باغ، ۶ تا ۹ هزار تومان بود.

* ذخیره‌سازی یک‌میلیون و 350هزار تن سیب

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال حدود ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تن سیب تولید شده است و از این میزان حدود یک‌میلیون و ۳۵۰هزار تن را ذخیره‌سازی کردیم.

داراب حسنی با اظهار اینکه وزارت کشاورزی میزان ذخیره‌سازی و نگهداری محصول را در انبارها و سردخانه‌ها رصد می‌کند, یادآور شد: پارسال حدود ۷۴۰ هزار تن سیب را صادر کردیم.

وی اضافه کرد: امسال قیمت سیب در زمان تولید از حدود هزار تا ۷ هزار تومان بوده است.

حسنی با اشاره به اینکه پرتقال با توجه به کیفیت آن،​ قیمت‌گذاری می‌شود, گفت: سیر پرتقال از باغدار به انباردار و سردخانه و از آن‌جا به میادین و از این میادین تا مصرف‌کننده نهایی, موجب افزایش قیمت این محصول می‌شود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی افزود: فشار ما به وزارت صمت این بود که واردات موز محدود شود و فقط به‌ازای صادرات محصولات خودمان، مجوز واردات آن را دهد.

وی ادامه داد: بنابراین بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار, مقرر شد واردات موز فقط به‌ازای صادرات سیب انجام شود و به‌نظر می‌رسد این محدودیت, عامل اصلی گران شدن قیمت موز است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی هم گفت: میوه‌ها را بر اساس عرضه و تقاضا و به‌قیمت روز از میادین میوه با فاکتور خریداری می‌کنیم و با ۳۵ درصد سود با فاکتور می‌فروشیم.

اسدالله کارگر گلشن‌آبادی افزود: اگر پرتقال با قیمت ۱۰ هزار تومان به دست اعضای صنف فروشندگان میوه برسد با ۳۵ درصد سود یعنی با قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان باید به دست مصرف‌کننده نهایی برسد.

وی اضافه کرد: با متخلفان برخورد می‌شود و برخی از مغازه‌ها هم به‌علت تخلف, پلمب شدند.

کمال یداللهی رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری باغبانی ایران نیز گفت:​ اکنون پرتقال در دست باغداران نیست و واسطه‌ها, پرتقال را از باغداران کیلویی ۴ تا ۵ هزار تومان خریدند.

وی افزود: معمولاً هزینه سورتینگ میوه کیلویی هزار تا هزار و ۵۰۰ تومان است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان هم گفت: سورتینگ‌داران در هشت روز اخیر, عرضه پرتقال به میادین را کم کردند و قیمت پرتقال شمال به کیلویی ۱۷ هزار تومان هم رسید.

اکبر یاوری با بیان اینکه پرتقال به اندازه کافی وجود دارد و به ذخیره سازی برای شب عید نیاز ندارد, افزود: اکنون ۷۰۰ هزار تن پرتقال, داخل انبارهای شمال، دپو شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سلطان موز داریم؟ گفت: خیر. سلطان موز نداریم و مقصر گرانی موز،​ وزارت صمت است زیرا جلوی ثبت سفارش واردات این محصول را گرفت.

مدیر عامل تعاونی سورتینگ داران نیز با بیان اینکه عامل گرانی پرتقال را باید در میادین میوه و تره بار تا شبکه خرده فروشی جستجو کنیم, گفت: این محصول در این میادین بین ۱۱ تا ۱۳ هزار تومان فروخته می شود و بالای ۲۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.

احمدزاده با اشاره به اینکه افزایش قیمت خرید یکی از علل افزایش قیمت پرتقال است, افزود: از ۱۰ آبان به این طرف، پرتقال ها را از باغدار از ۷ تا ۹ هزار تومان خریدیم.

وی ادامه داد: بیشتر پرتقال هایی که اکنون در شمال ذخیره سازی شده است از ۷ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان از باغدار خریده شده و هزینه سورتینگ و انبارداری برای هر کیلو بین دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تومان است.

آقای احمدزاده اضافه کرد: در کل استان مازندران بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن پرتقال ذخیره سازی شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    دولت مملکت داری بلد نیست بدبخت شدیم

    پاسخ ها

    • جواد

      زیرا اینجا ایران است

  • بدون نام

    چی ارزونه جز جان انسان تو مملکت همه چیز گرونه

  • بدون نام

    عزیزم در ایران چرا نداریم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ای مردم بچاره هفته ای یه چیز گران میشه راهشو پیداکردن خون مردم بدبخت بچاره بکشن

  • 333333

    چرا موز گران شد ؟چرا مسکن گران شد ؟ چرا و چرا چراااااا

  • پورکاوه

    سیب و پرتقال گران نشود!؟جیب عده ای خاص چطوری باید پرررررر شود؟

  • akam

    سیب و پرتقال گرون میشه چون صدای مردم ما در نمیاد ، ولی بجاش مملکت ارزونی بود ببین چیکار کردند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      لایک...

  • بدون نام

    میوه گران شد مرغ گران لاستیک گران شد روغن گران شد اما اما اما یارانه ارزان شد مسئولین دلسوز. دلسوز جیب خودشانند

  • بدون نام

    چون مسئولین مربوطه وظیفه شان را به درستی انجام نداده اند تمام

  • گک آقا

    بمردم آدرس غلط ندهید
    برو مرز عراق اونجا میفهمی چه خبره
    تمام رزق مردم روزی هزار کامیون به عراق صادر میشه.
    گوشت مرغ تخم مرغ روغن خیار سیب پرتغال فولاد سیمان آفتابه خلاصه هرچی که دلت بخواد اونجاست.گوجه پیاز ووو تا دلت بخواه....

  • بدون نام

    اخه سفره انقلاب برای بعضی ها پهن شده بزار اونا بخورن شاید سیر شدن

  • فینگیلی

    چو آنی وپرسی سوالت خطاست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چو داني و پرسي سئوالت خطاست

  • ۹

    بی عرضگی دولت است

  • بی عرضه

    چون دچار یه مشت دلال و دنیا پرست و بی عرضه شدیم....

  • بدون نام

    اخرش ما باید کیلو چند بخریم بعد از این همه گزارش

  • بدون نام

    به خاطربی لیلقتی مسئولین وخوشگزرانی انها

    پاسخ ها

    • بدون نام

      املا افتضاحی داری

    • بدون نام

      دو تا غلط داشتي 18 شدي.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج