۱۰۸۹۱۵۷
۱ نظر
۵۰۱۳
۱ نظر
۵۰۱۳
پ

خطر افزایش فوتی‌های کرونا طی ۲ هفته آتی

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به افزایش مراجعه موارد سرپایی کرونا به مراکز درمانی، در عین حال شرکت در تجمعات را نوعی استقبال از خطر بیماری دانست و گفت: اگر این روند ادامه‌دار شود مطمئنا تا دو هفته آینده موارد مرگ و میر ناشی از کرونا نیز افزایش می‌یابد.

خبرگزاری ایسنا: عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به افزایش مراجعه موارد سرپایی کرونا به مراکز درمانی، در عین حال شرکت در تجمعات را نوعی استقبال از خطر بیماری دانست و گفت: اگر این روند ادامه‌دار شود مطمئنا تا دو هفته آینده موارد مرگ و میر ناشی از کرونا نیز افزایش می‌یابد.

دکتر مسعود مردانی، درباره وضعیت فعلی بیماری کرونا در کشور، گفت: متاسفانه از حدود ۲ هفته قبل ما روند روبه افزایش بیماری را شاهد هستیم به شکلی که موارد سرپایی بیماری افزایش یافته است و نمود آن در افزایش موارد بستری شده در بیمارستان‌ها قابل مشاهده است. بسیاری از بخش‌هایی که به سمت تعطیل شدن آنها پیش می‌رفتیم مجبور شدیم در ابعاد محدود بازگشایی کنیم. اگر این روند ادامه دار شود مطمئنا تا دو هفته آینده موارد مرگ و میر ناشی از کرونا نیز افزایش می‌یابد.

وی در خصوص احتمال بروز موج چهارم بیماری در کشور، اظهار کرد: بروز موج چهارم ممکن است اما نمی‌توان قطعی در مورد آن صحبت کرد. همه چیز بستگی به رفتار مردم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، پرهیز از سفرها و... دارد. خوشبختانه اقدامات خوبی در حال انجام است و اعمال محدودیت تردد بین شهری بویژه برای تعطیلات آخر این هفته اقدام پسندیده‌ای است. اگر همین محدودیت را برای شهرهای جنوبی هم قائل شویم بهتر است، وقتی در یک روز آمار ورودی به این شهرها بسیار بالا می‌رود می‌تواند آن منطقه را به یک کانون تجمعی برای افزایش موارد انتقال بیماری تبدیل کند. به نظر می‌رسد بهتر باشد پیشگیری از وقوع موج چهارم بیماری اولویت کار وزارت بهداشت باشد.

وی با اشاره به آغاز روند واکسیناسیون کرونا در کشور، بیان کرد: خوشبختانه قرار است واکسیناسیون فعلا با گروه‌های در معرض خطر و کادر درمان آغاز شود اما در سطح جامعه در حال حاضر این امر میسر نیست. بنابراین تا افزایش گستره واکسیناسیون در سطح جامعه باید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعات اهتمام ورزیم.

این متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص برگزاری کنسرت‌ها، جُنگ خنده و... در جزیره‌های کیش و قشم، اظهار کرد: مردم بدانند که رفتن به این جوامع مساوی با در معرض خطر ویروس کرونا قرار گرفتن است و نباید خودمان به استقبال خطر برویم. در تعطیلات آخر این هفته، جشن سال نو، رو به گرما رفتن هوا و... مردم می‌توانند به جای حضور در این جوامع از طبیعت بهره ببرند. درست است که مردم از این یکسال خانه نشینی خسته شده‌اند ولی وقتی در کشوری مانند آمریکا و انگلیس تعداد زیادی از مردم روزانه جان می‌ بازند ممکن است برای ما هم که زیرساخت بهداشتی درمانی ضعیف‌تری داریم رخ دهد بنابراین پافشاری بر رعایت موارد بهداشتی باید اولویت اول باشد.

وی افزود: درمورد جشنواره فیلم فجر خودم حضور در سینماها نداشتم اما می‌شود سیاستی اتخاذ کرد که این جشنواره‌ها به شکل مجازی برگزار شود و یا حتی تمهیداتی اندیشید که به شکل رایگان مردم بتوانند فیلم‌ها را از خانه تماشا کنند، این می‌تواند یک عیدی به مردم باشد آن هم در شرایطی که اکثر مردم با مصائب کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند. البته نمی‌دانم چقدر می‌تواند بازده مالی برای سازندگان داشته باشد اما اگر بر این موضوع هم دولت سوبسید قائل شود بهتر است تا بخواهیم بعد از حضور در این جوامع، تخت‌های بیمارستانی را پر کنیم.

مردانی درباره علائم و شرایط بیمارانی که طی روزهای اخیر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، گفت: بیماران عمدتا مثل موارد قبلی است ولی نکته حائز اهمیت افزایش ابتلاهای خانوادگی است؛ یعنی وقتی یک نفر در یک خانواده مبتلا می‌شود، بقیه هم مبتلا می‌شوند. در مورد ویروس جهش یافته کرونا نیز در مطالعات اخیر دیدیم که ممکن لست شدت علائم بیماری را در برخی افراد نسبت به کرونای عادی افزایش دهد و این در حالی است که میزان سرایت‌پذیری و مرگ ناشی از آن نیز بیش از کرونای عادی گزارش می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: به کسانی که در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات نوروز قرار است مسافری از خارج از کشور داشته باشند توصیه می‌کنیم قرنطینه کردن این افراد را جدی بگیرند ‌و به هیچ عنوان تا دو هفته پس از ورود به کشور در مجامع حاضر نشوند و مورد رصد قرار گیرند و از آنها نمونه‌گیری شود، در غیر این صورت افزایش موارد ابتلا به نوع جهش یافته ویروس دور از انتظار نیست.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درمورد زمان مناسب مراجعه بیماران به پزشک و بیمارستان، اظهار کرد: ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا یا فاقد علامت هستند و یا علائم خفیف دارند که لزومی برای مراجعه به بیماستان وجود ندارد ولی بیماری که علائم بیشتری دارد اگر تبش بیش از ۳ روز طول کشید، تنگی نفس پیدا کرد و سرفه‌هایش غیر قابل کنترل شد و احساس کرد با حداقل فعالیت روزمره نفس کم می‌آورد نباید در خانه بماند و باید سریعا به پزشک مراجعه کند. خیلی از افراد در هفته اول بیماری سی‌تی‌اسکن ریه می‌دهند و می‌گویند نتیجه خوب بود و در محل کار یا دورهمی‌ها حاضر می‌شوند که درست نیست. پس از بروز کوچک‌ترین نشانه‌ها یا تماس با بیمار کرونایی دیگر بهتر است حداقل دو هفته سر کار حاضر نشوند و حالت خود قرنطینگی را رعایت کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • برای YOU..

    .. خطر افزایش فوتی های کرونا تا دوهفته آتی را نداریم.. چون واکسن کرونا تزریق میشود..!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج