اختلاف دولت و مجلس بر سر بودجه
با رد کلیات لایحه بودجه در صحن علنی مجلس روز سهشنبه اختلافنظر دولت و مجلس برای ادامه بررسی این لایحه بالا گرفته است.
شرق: با رد کلیات لایحه بودجه در صحن علنی مجلس روز سهشنبه اختلافنظر دولت و مجلس برای ادامه بررسی این لایحه بالا گرفته است.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد با توجه به اینکه آنچه در صحن علنی مجلس رد شده، مصوبه کمیسیون تلفیق بوده نه لایحه بودجه ارائهشده از سوی دولت، در نتیجه، این لایحه باید برای اصلاح به کمیسیون تلفیق اعاده شود.
حسینعلی امیری در نامهای خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که دیروز چهارشنبه انتشار یافت، نوشت: همانگونه که مستحضرید گزارش و مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه درخصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در روز سهشنبه مورخ ۱۳۹۹.۱۱.۱۴ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح و پس از نطق موافقان و مخالفان و اظهارنظر محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درخصوص لایحه دولت، در نهایت کلیات مصوبه کمیسیون تلفیق به رأی گذاشته شد و با ۱۴۸ رأی مخالف و ۹۹ رأی موافق و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب نرسید.
امیری افزود: نظر به اینکه مطابق تبصره ۳ ماده ۱۸۲ قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی «چنانچه گزارش کمیسیون مبنی بر رد کلیات باشد و در مجلس نیز کلیات به تصویب نرسد، مراتب به دولت اعلام میشود تا حداکثر ظرف مدت دو هفته لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند».
وی در این نامه تأکید کرد: اما قانون آییننامه داخلی مجلس نسبت به وضعیتی که کلیات در کمیسیون تلفیق تصویب و در صحن علنی مجلس رد شود، ساکت میباشد. با عنایت به اینکه آنچه در مجلس رد شد مصوبه کمیسیون تلفیق بود و نیز رویه مجلس در مورد مشابه در تاریخ ۱۳۹۸.۱۲.۶ استفاده از ملاک ماده ۱۸۰ قانون آییننامه داخلی مجلس راجع به برنامه بوده و مصوبه کمیسیون پس از رد در مجلس به کمیسیون تلفیق اعاده گردید و گزارش آن نیز در تاریخ سهشنبه ۶ اسفندماه سال ۱۳۹۸ در خبرگزاری خانه ملت که تصویر آن به پیوست ارسال میگردد، انتشار عمومی پیدا کرد لذا مستدعی است مطابق رویه که شرح آن گذشت موضوع را به کمیسیون تلفیق جهت اصلاح اعاده و ارجاع دهید. از عنایتی که خواهید فرمود سپاسگزاری میشود.
البته احمد امیرآبادیفراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، گفت: برداشت هیئترئیسه از آییننامه داخلی مجلس این نیست که بودجه پس از رد کلیات آن باید به کمیسیون تلفیق بازگردد.
وی افزود: دولت باید برای بودجه سال آینده لایحه یک یا چنددوازدهم بدهد و در خلال بررسی این لایحه قبل یا بعد از سال جدید لایحه بودجه را به مجلس ارائه کند. عضو هیئترئیسه مجلس اظهار کرد: اگر دولت در نظر خود مبنی بر ایجاد اصلاح در لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق اصرار دارد، دو راه وجود دارد؛ یکی اینکه موضوع برای تصمیمگیری نهایی به شورای حل اختلاف قوا ارسال شود و دیگر اینکه مجلس برای بودجه سال آینده طرح چنددوازدهم ارائه و تصویب کند.
ارسال نظر