۱۰۸۶۰۱۲
۵۰۱۷
۵۰۱۷
پ

«کاناپه» مشکل شرعی دارد اما توقیف نیست!

سعید رجبی‌فروتن معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با اشاره به مسائل پیرامون فیلم «کاناپه» از عدم توقیف فیلم سخن گفت.

خبرگزاری ایلنا: سعید رجبی‌فروتن معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با اشاره به مسائل پیرامون فیلم «کاناپه» از عدم توقیف فیلم سخن گفت.
«کاناپه» مشکل شرعی دارد اما توقیف نیست!
در بخشی از برنامه «هفت» که شامگاه یازدهم بهمن روی آنتن رفت، سعید رجبی فروتن معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی درباره حواشی جشنواره فجر در موضوع فیلم‌های راه نیافته به این جشنواره گفت: امسال به موجب شرایطی که اعلام شده بود، جشنواره فجر هیات انتخاب نداشت، البته دبیر فجر می‌توانست به تبعیت از جشنواره‌های معتبر جهانی خودش به همراه مشاورانش، گزینشی را صورت دهد و ان کارها برای دریافت پروانه نمایش و هیات داوری ارسال شود اما به نظر آمد که دبیر تلاش کرد فرصتی یکسان برای همه فیلم‌هایی که حائز شرایط اعلام شده در مقررات جشنواره بودند، از آن‌ها سلب نکند و اجازه داد هر کدام از کارها موفق به دریافت پروانه نمایش شد، به رویت هیات داوران برسد.
شورای پروانه نمایش تعدادی از آثار را چون قصد نمایش عمومی داشتند، قبلاً بازبینی کرده بود بنابراین فکر می‌کنم حدود ۴۰ فیلم بود که شورای پروانه نمایش آن‌ها را به صورت فشرده تماشا کردند که غیر از یک فیلم، همه فیلم‌ها موفق به دریافت پروانه نمایش شدند. تعدادی از آثار هستند که بعد از جشنواره فجر و برای اکران عمومی‌شان نیز نیاز به بازبینی مجدد ندارند و راحت می‌توانند به اکران عمومی بروند.
داوران نیز اعلام کرده بودند، کارهایی که در یک یا چند رشته نامزد دریافت سیمرغ باشند، نهایتاً در جدول نمایش قرار می‌گیرند و دبیر جشنواره نیز معتقد بود می‌توان ۲۰ عنوان فیلم را در جدول نمایش قرار داد که به زعم هیات داوران، فقط ۱۶ عنوان شانس دریافت جایزه را دارند و به همین دلیل این تعداد فیلم اعلام شدند.
لطیفی در ادامه بحث به شورای پروانه ساخت و نمایش در سازمان سینمایی اشاره کرد و گفت: همیشه این بحث وجود دارد که برخی می‌گویند وقتی پروانه ساخت به فیلمی تعلق می‌گیرد قاعدتاً برای نمایش آن نباید مشکلی وجود داشته باشد اما این روند به گونه‌ای دیگر است و گاهی نیز مشکلاتی برای شما در اداره ارزشیابی و نظارت به وجود می‌آید. این موضوع را چطور می‌توان حل کرد؟
رجبی فروتن در این مورد توضیح داد: در مقررات و به صورت مکتوب، همه می‌دانند دریافت پروانه ساخت، الزاماً به معنای دریافت پروانه نمایش نیست. فیلم‌ها عموماً در سه مرحله ساخته می‌شوند؛ در زمان نگارش فیلمنامه، در حین فیلمبرداری و در حین تدوین و عملیات پست پروداکشن. برخی فیلمسازان هستند که با سیناپس سر صحنه می‌روند و همواره از ما می‌خواهند فیلمنامه را از آن‌ها نخواهیم. برخی فیلمسازان نیز هستند که وقتی پروانه ساخت دریافت می‌کنند و تا جایی با ضوابط آشنایی دارند شاید به این نیت که بخواهند راهی را باز کنند، عامدانه دست به خرق عادت می‌زنند.
وی با اشاره به فیلم «کاناپه» کیانوش عیاری گفت: مثال واضح این مورد فیلم سینمایی «کاناپه» است که آقای عیاری برای اولین بار به خودش اجازه می‌دهد کاراکترهای زن با کلاه‌کیس مقابل دوربین ظاهر شوند اما به دلایل دیگری که همکاران در شورا باید ملاحظات شرعی را نیز لحاظ کنند، این فیلم شانس و امتیاز دریافت پروانه نمایش را دریافت نمی‌کند و جزء آن دسته فیلم‌هایی می‌شود که ملاحظه شرعی دارد و ما انگ توقیف برای آن به کار نمی‌بریم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج