سکته بازار مسکن پس از رشد هشت ماهه
با وجود آنکه آمار کلی از رشد ۳۳ درصدی معاملات مسکن در کشور طی ۱۰ ماهه ابتدای امسال حکایت دارد که بخش قابل توجهی از آن به هشت ماهه اول برمی گردد، به یکباره خرید و فروشها در دو ماه اخیر با افت ۳۲ و ۳۰ درصد مواجه شده است؛ این موضوع می تواند تحت تاثیر انتظارات کاهشی پس از تحولات سیاسی آبان ماه باشد.
ایسنا: با وجود آنکه آمار کلی از رشد ۳۳ درصدی معاملات مسکن در کشور طی ۱۰ ماهه ابتدای امسال حکایت دارد که بخش قابل توجهی از آن به هشت ماهه اول برمی گردد، به یکباره خرید و فروشها در دو ماه اخیر با افت ۳۲ و ۳۰ درصد مواجه شده است؛ این موضوع می تواند تحت تاثیر انتظارات کاهشی پس از تحولات سیاسی آبان ماه باشد.
خرید و فروش ملک در کل کشور طی ۱۰ ماهه ابتدای امسال ۳۳ درصد و در شهر تهران ۲۰ درصد رشد داشته است. معاملات مسکن نیز در تهران طی همین زمان ۲۳ درصد افزایش نشان می دهد. این آمار می تواند نشانه هایی از افزایش تدریجی توان طرف تقاضا باشد. هرچند با افت قیمت ارز و امیدواری به ثبات اقتصادی، معاملات مسکن از حدود دو ماه قبل به حالت تعلیق درآمد.
پیش از آذرماه بازار مسکن به تدریج در حال گرم شدن بود. آمار اتحادیه املاک نشان می دهد که معاملات ملک در شهریورماه ۱۱۹ درصد، در مهرماه ۱۲۶ درصد و در آبان ماه ۶۷ درصد نسبت به ماههای مشابه سال قبل رشد یافته است. به یکباره از نیمه آبان تحت تاثیر کاهش نرخ ارز و تحولات سیاسی ایالات متحده، حجم خرید در بخش مسکن کاهش و عرضه افزایش پیدا کرد. این تغییر، انتظارات کاهشی را در بازار ملک رقم زد تا اینکه معاملات کل کشور در آذرماه ۳۲ درصد و در دی ماه ۳۰ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش یافت.
در شهر تهران نیز به یکباره از دو رشد ۱۵۴ درصد و ۱۲۹ درصد نقطه به نقطه معاملات مسکن که به ترتیب در شهریور و مهرماه نسبت به زمان مشابه سال گذشته اتفاق افتاد، خرید و فروش ملک در آبان ماه به مثبت ۱۲ درصد، در آذرماه به منفی ۷۴ درصد و در دی ماه به منفی ۶۸ درصد رسید.
البته در دی ماه معاملات رشد نسبی را در مقایسه با ماه قبل تجربه کرد؛ به طوری که در کل کشور خرید و فروش ملک ۲۲ درصد و در تهران ۴۱ درصد نسبت به آذرماه افزایش یافت که می تواند به عنوان بخشی از خریدهای شب عید تلقی شود اما بازار آنطور که باید و شاید راه نیفتاده است. قیمتها نیز در تهران پس از یک افت ۱.۱ درصد در آذرماه، با رشد اندک ۱.۸ درصد در دی ماه مواجه شد.
واسطه های ملکی می گویند که خریداران دست نگه داشته اند؛ در حالی که حجم عرضه افزایش یافته و هم اکنون تعداد فایلهای عرضه شده به بازار چندین برابر تعداد متقاضیان است. عمده واحدهای خالی از سکنه نیز در شمال تهران قرار دارد. گشتی در سایتها فروش آپارتمان نشان می دهد در مناطق ۱ تا ۵ پایتخت حجم قابل توجهی آگهی برای فروش به ثبت رسیده و البته با وجود آنکه قیمت پس از هشت ماه ممنوعیت مجددا به سایتها برگشته، سایه نرخهای کاذب در بین انبوه فایلها محو شده است.
مهدی روانشادنیا ـ کارشناس بازار مسکن ـ می گوید: پس از سه سال افزایش مداوم قیمت مسکن و التهابات شدید بازار که منجر به ۵.۵ برابر شدن قیمت شد، گزارش آذرماه بانک مرکزی حاکی از کاهش ۱.۱ درصدی میانگین قیمت ها در آذر ماه نسبت به ماه قبل است. اگر چه این کاهش در برابر افزایشهای ماهانه بیش از ۱۰ درصد قابل ملاحظه نیست اما نمادی از تغییر جهت بازار از افزایش لجام گسیخته به دوره ثبات نسبی است.
ایرج رهبر ـ نایب رییس انجمن انبوه سازان ـ نیز بیان می کند: در هفته های اخیر عواملی همچون کاهش نرخ ارز، مسائل سیاسی و زمزمه های مربوط به مالیات خانه های خالی باعث شد بازار مسکن مقداری افت کند و دلالان مقداری خودشان را جمع و جور کردند. در واقع از کاهش قیمت مسکن نگران شدند و عرضه را در بازار افزایش دادند.
وی، ادامه ی ثبات و آرامش در بازار مسکن را منوط به افزایش ساخت و ساز دانست و گفت: تاثیرات سیاسی ممکن است در مقاطعی کوتاه به شکل روانی بر بازار مسکن تاثیر بگذارد اما پایدار نخواهد بود. مهمترین عامل ایجاد آرامش در بازار مسکن، افزایش تولید است. زمانی که محتکران ببینند دولت برای حوزه ساخت و ساز برنامه دارد به تدریج واحدهای خود را وارد بازار می کنند؛ چرا که لزومی برای احتکار نمی بینند و نگران کاهش قیمت می شوند. این مساله به ایجاد روند پایدار در بازار می انجامد و بخش مسکن را در مقابل تکانه های بیرونی، مقاوم می کند.
قیمت مسکن در تهران متری ۲۷.۴ میلیون تومان
بنابراین گزارش، دی امسال متوسط قیمت هر متر مسکن در شهر تهران ۲۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۸ و ۹۸.۳ افزایش دارد. طبق اعلام بانک مرکزی همچنین تعداد معاملات انجام شده در دی ماه سال ۱۳۹۹ معادل ۳.۵ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۷.۱ درصد کاهش و در مقایسه با ماه قبل ۳۷.۶ افزایش را نشان میدهد.
نظر کاربران
این چرندیات رونگید وقتی ۸برابر شده ولحظه یی رشد هرروزه ش متوقف شده
خرید خونه برای اکثریت رویا شده وبعضی افراددیگه ۳تا ۴وبیشتر دارن
مردم بیچاره بااین سو مدیریت
همشون دلال بودن عزیزمن
هی خریدن فروختن
جیباشونو پر پول کردن
مصرف کننده بیچاره ام...
دلالها خودشون قیمتها را بالا نگه می دارن وگرنه الان که همه چیز داره پایین میاد قیمت مسکن نباید انقدر کیلویی باشد
جوجه را اخر پاییز می شمارند.عجله نکن یونانی مسکن به پایان رسید ولی قیمت مسکن در حد پایین ترین حالت خود قرار دارد
مسکن بی مسکن
خریدار بی خریدار
بیخود دل خوش نکنید
دیگه تموم شد
تمام خرید و فروش ها ظاهری است و بین بنگاهی ها انجام میشود
خرید مسکن در ایران اشتباه بزرگی است
با قیمت کمتر می توان خارج از کشور خانه خرید
مسکن در ایران برای همیشه مرده است
وقتی قیمت نهاده های مسکن از قبیل در و پنجره و سیمان و آجر و بلوک و شیر آلات و گچ و سنگ و سرامیک و . . . پایین نیامده بلکه بالاتر هم رفته قیمت مسکن هرگز پایین نخواهد آمد مگر اینه قیمت نهاده های مسکن رو ارزان کنند که بعید میدونم.
پاسخ ها
با همه این گرونیها آپارتمان متری چار تومن تمام میشه متری چار تومن هم سهم زمین هر واحد روی هم متری ده تومن با سود معقول برای سازنده اش،
متری ده تومن سقف قیمتشه! بقیه ش بازار گرمی دلالان زالو صفته!
بازار مسکن خیلی وقته سکته کرده، زیرا وقتی فقط سوداگران و محتکران مسکن هستند که خانه میخرند و احتکار میکنند، در ان صورت هر چه معاملات مسکن بیشتر باشد، فاجعه نیز شدیدتر خواهد بود، چون خانه هایی که مختص مستاجران و جوانان است جهت خرید و افزایش رشد جمعیت، سوداگران خریده و احتکار میکنند و این است که ایران با بیشترین تولید مسکن و مصالح ساختمانی، نسبت به جمعیت، بیشترین مستاجر و گرانترین قیمت مسکن را بین کل کشورهای جهان دارد که با کاهش شدید رشد جمعیت، کشور را سال به سال پیرتر و به مرز نابودی نزدیکتر میکنند، فقط به خاطر چراغ سبز مسئولان به احتکار ....و....
خرید مسکن بهترین سرمایه گذاری در ایران است.داری بخر ,نداری نخر .حرص نخور