۱۰۸۱۴۹۰
۲ نظر
۵۰۱۷
۲ نظر
۵۰۱۷
پ

جنگل‌ها در آتش قاچاقچیان می‌سوزند

طي چند روز گذشته مناطق مختلفي از کشور به‌ويژه جنگل‌هاي شمال، بار ديگر دچار آتش‌سوزي شده‌اند.

آرمان ملي: طي چند روز گذشته مناطق مختلفي از کشور به‌ويژه جنگل‌هاي شمال، بار ديگر دچار آتش‌سوزي شده‌اند.

در حالي که تاکنون بيش از ۵۰ هکتار از جنگل‌هاي گيلان در روزهاي اخير سوخته، حامد اختري، مديرکل منابع طبيعي گيلان، علت اصلي اين آتش‌سوزي‌ها را وزش باد گرم، آن هم در فصل زمستان! اعلام کرد.

اين در حالي است که مجيد ذکريايي، فرمانده يگان حفاظت اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري مازندران درباره آتش‌سوزي جنگل‌هاي اين استان گفت: «طبق بررسي‌هاي صورت گرفته، علت ۸۰ درصد از ۲۱ فقره آتش‌سوزي جنگل‌هاي استان در يک روز خطاي انساني به‌ويژه بي‌توجهي گردشگران بوده است.»

از سوي ديگر، عبدالرحيم لطفي، سرپرست اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري گلستان گفته است: «بيشتر آتش سوزي‌هاي اين مدت گلستان توسط قاچاقچيان چوب براي انحراف همکاران جنگلبان و منابع طبيعي از مسيرهاي تردد بوده است.»

در حالي که جنگل‌هاي هيرکاني در اين استان نيز دچار آتش‌سوزي شده، او ادامه داد: «در اين راستا بامداد يکشنبه، در منطقه مازياران راميان يک قاچاقچي در حين حمل چوب با خودرو شناسايي و متوقف شد.» در اين شرايط، برخي از کارشناسان محيط زيست نيز از عدم اطلاع‌رساني دقيق دولت درباره علت اصلي آتش‌سوزي‌ها انتقاد کرده‌اند.

محمد درويش، کارشناس مسائل محيط زيست، در اين رابطه گفته است: امسال در حال سپري کردن يک زمستان بسيار خشک هستيم، وي گفت: «در اين مواقع بايد رسانه‌هاي گروهي به مردم اطلاع دهند اين جريان‌هاي گرم در حال حرکت است و مراقب باشند تا سيگار خود را در طبيعت پرت نکنند، شيشه و بطري آب معدني در طبيعت رها نکنند چرا‌که انجام دادن هر يک از اين کارها مي‌تواند منجر به آتش سوزي‌هاي گسترده‌تري شود.» اين فعال محيط زيست عوامل انساني را در وقوع اين آتش‌سوزي‌ها رد نکرد و از نقش شکارچيان سخن گفت.

همچنين بي‌توجهي در سياست‌هاي دولت نسبت به محيط زيست، يکي از دلايل اين آتش‌سوزي‌هاست. درويش در اين رابطه تاکيد کرد: «کاهش تنوع زيستي در شمال، کاهش پوشش گياهي، افزايش فرسايش خاک، افزايش سيل و درنهايت مهاجرت از جمله آسيب‌هاي ناشي از گسترش آتش سوزي‌ها در کشور است.»

کمبود امکانات در تامين تجهيزات

در اين زمينه حتي نمايندگان مجلس نيز از کمبود امکانات انتقاد کرده‌اند، موضوعي که در سال‌هاي گذشته باعث گسترش آتش در جنگل‌ها شده و جان ده‌ها نفر از مردم بومي و دوستدار طبيعت را گرفته است. مهرداد گودرزوند چگيني، نماينده گيلان در مجلس گفته است: «يکي از معضلات جدي در گيلان نبود امکانات لازم و ضروري براي مهار آتش‌سوزي است.»

او ادامه داد: «وقتي در عمق جنگل آتش افروخته مي‌شود نياز به هليکوپتر است تا بتوان آتش را خاموش کرد اما متاسفانه چنين تجهيزاتي وجود ندارد و آتش‌سوزي رخ داده گسترده مي‌شود.» اما مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري گيلان کمبود منابع را چندان در اطفاي حريق موثر ندانسته و باور دارد که «در شرايط وزش بادهاي گرم شديد استفاده از بالگرد اطفا کاربرد خاصي ندارد.»

به گفته وي «پرواز بالگرد اجازه خالي کردن آب در نقاط موثر آتش را نمي دهد. اين اظهارات در حالي است که ديگر مسئولان بارها اعلام کرده‌اند اطفاي حريق به ويژه در مناطق صعب العبور نيازمند هلي‌کوپتر است.

در خردادماه، زماني که موج ديگري از آتش‌سوزي‌ها در مناطق جنگلي و مراتع ايران به راه افتاده بود، مهرداد ستوده، معاون عمراني استاندار بوشهر گفته بود: «هنگامي که آتش‌سوزي فقط روي سطح زمين باشد خودروهاي اطفاي حريق در اختيار داريم، اما در ارتفاعات به دليل صعب‌العبور بودن نياز به تجهيزاتي چون بالگرد آب‌پاش وجود دارد.» وي کمبود هلي‌کوپتر براي اطفاي حريق را يک مسأله ملي اعلام کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    باد گرم؟

  • مهدی

    خدا وکیلی شد یکبار تو خبرها ازعملکرد مثبت دولت تمجید بشه.. فقط ناکارآمدی و بی کفایت بودن وامثالهم.امیدوارم هرچه زودتر اوضاع درست بشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج