تندروها برای مذاکره سر و دست میشکنند!
روزنامه مستقل با اکبر اعلمی، فعال سیاسی و نماینده ادوار ششم و هفتم مجلس گفتگو کرده است.
روزنامه مستقل با اکبر اعلمی، فعال سیاسی و نماینده ادوار ششم و هفتم مجلس گفتگو کرده است.
اگر دولت روحانی نتواند با بایدن مذاکره کند و به توافقی در عرصه سیاسی و اقتصادی نرسد. چه اتفاقاتی را محتمل میدانید؟
آب از سر مردم گذشته و آنها نسبت به فشارهای زیاد شرطی شدهاند بهگونهای که وقتی شب میخوابند ناخودآگاه انتظار دارند که وقتی صبح بیدار شدند حتما یک خبر بد و ناخوشایند مانند اختلاس چند هزار میلیارد و گرانی چند ده درصدی را بشنوند، در غیر این صورت ممکن است از تعجب ذوقمرگ شوند. لذا گرچه با پیروزی بایدن بارقهای از امید برای رفع تحریمهای اقتصادی و بهبود اوضاع در جامعه ایجاد شد، اما باتوجه به واکنشهای تهدیدآمیز و شعارهای تند اقتدارگرایان و طرحهایی که فعلا در مجلس ارائه میشود، عملکرد انفعالی و بسیار ضعیف حسن روحانی و دولت دومش، اکنون کمتر کسی انتظار دارد که اتفاق خاصی در کشور رخ دهد و برای مدتی در بر روی همین پاشنه خواهد چرخید تا روزی که قدرت به صورت یکپارچه در اختیار اقتدارگرایان قرار گیرد و یا با نرمش قهرمانانه تغییر رویه ایجاد شود. یقین دارم با جابجایی قدرت در عرصه قوه مجریه وضع به همین منوال باقی نخواهد ماند.
یعنی به نظر جنابعالی اصولگرایانی که الان مخالف مذاکره دولت روحانی با بایدن هستند، با روی کارآمدن دولت اصولگرا، بر طبل مذاکره با آمریکا خواهند کوبید؟
اولا از آنجا که بسیاری از مناقشات موجود از حب علی و بخاطر منافع ملی و مصالح مردم نیست و بیشتر معطوف به منافع شخصی و قبیلهای است، اولا تردید نکنید که بجز یک اقلیت متعصب که مخالف هرگونه تعامل با جهان و در راس آن آمریکاست و تعداشان بسیار کم و ناچیز میباشد، بقیه اصولگرایان مشتاق مذاکره با آمریکا و رفع خصومت با این کشور هستند، مشروط بر اینکه این رویداد توسط آنها و بنام آنها تمام شود. عملکرد و شعارهای احمدینژاد شهردار تهران و استاندار اردبیل و حتی رئیس جمهور سالهای ۸۴ تا ۸۸ را مقایسه کنید با عملکرد و سخنان احمدی نژاد در دوره دوم ریاستجمهوریاش و پس از آن، در آن صورت متوجه خواهید شد که همین احمدی نژاد در دوره دوم اگر از در بیرونش میکردند تلاش میکرد از پنجره وارد آمریکا شود و به هر وسیله و روزنهای متوسل میشد تا شاید اولین کسی باشد که میخواهد با آمریکائیها باب گفتگو و تعامل را باز کند. در مجلس هفتم هم اغلب کسانی که برای همراهی با احمدی نژاد و سفر به آمریکا سر و دست میشکستند، اصولگرایان تند و دو آتشهای بودند که در هر مناسبتی و به هر بهانهای شعار مرگ بر آمریکا سر میدادند!
وانگهی شما و من به خوبی میدانیم که در ساختار کنونی قدرت هیچیک از دو قبیله اصولگرا و اصلاحطلب بدون اجازه راس نظام نمیتوانند وارد مذاکره و گفتگو با آمریکا شوند.
شاید فردی پیدا شود که به پشتوانه آرای مردم و حمایت آنان تابوی مذاکره را بشکند اما تا نظارت استصوابی هست به چنین افرادی اجازه به قدرت رسیدن را نخواهد داد.
درصورت روی کارآمدن دولت نظامی در ۱۴۰۰ آیا مذاکرات دچار چالش میشود؟
همانطور که گفتم همه چیز تابع تصمیم و اراده راس نظام است، چه دولت نظامی بر سرکار آید و چه لیبرالترین دولت غیرنظامی. بر روی کار آمدن یک رئیسجمهور نظامی که با ادبیاتی جز نظامیگری بیگانه است، فقط ممکن است در ابتدای کار کمی بر دامنه تنشها و چالشها افزوده شود که آنهم با فرمان رهبری تحت کنترل است. بنابراین بعید میدانم بجز سیاست داخلی در سیاست خارجی اتفاق ناگواری متفاوت با آنچه هست رخ دهد.
نظر کاربران
آخ آخ اعلمی جان گفتیا!؟
پاسخ ها
دقیقا تندرو ها میخوان مذاکره رو خودشون انجام بدن که مزایاش به نام اونا ثبت بشه
مذاکره کند رو ها رو دیدیم آی که شما جماعت چقدر پرروییید
اتفاقا تندروها به خاطر منافع شخصیشون با مذاکره مخالفت می کنن.