۱۰۷۴۲۹۳
۶ نظر
۵۰۷۹
۶ نظر
۵۰۷۹
پ

سرانجام آرزوی احداث دریاچه در دل کویر

با شکل گیری یک دریاچه وسط کویر لوت یا باید آب خلیج فارس را به آن پمپاژ کنیم یا اجازه دهیم که آب آن خشک شود

خراسان: شاید تا قبل از سال ۹۸ کسی باورش نمی شد که بتوان دریاچه ای در کویر لوت داشت. حتی مارکوپولو هم در سفرنامه مشهور خود از این کویر به عنوان یک بیابان لم‌یزرع یاد می کند اما برخی گزارش ها نشان می دهد که این روزها این کویر، صاحب جوان ترین دریاچه کشور شده که توانسته به وضعیت گردشگری این منطقه سامان دهد و حتی باعث تغییر زیست بوم منطقه شود و به همین دلیل مردم منطقه به آن معجزه کویر لقب دادند. امروز درباره این دریاچه جوان و راه های حفظ آن که موافقان و مخالفانی دارد، نوشته ایم.

تاریخچه دریاچه

بهار سال ۱۳۹۸ بود که باران های سیل آسا شروع به باریدن کرد و باعث طغیان رودخانه شور شد که از ارتفاعات استان خراسان جنوبی سرچشمه می‌گیرد. بر اثر این طغیان سیلابی در بهار سال ۱۳۹۸ در استان کرمان رخ داد که در کنار خسارت هایی که زد باعث ایجاد این دریاچه طبیعی و زیبا به وسعت ۶۰ هکتار با عمق ۵ تا ۶ متر در دل کویر شد.

آرزوی دریاچه در دل کویر

هرچند دریاچه کویر لوت هنوز دو ساله هم نشده اما سایت مشرق روز گذشته در گزارشی از آرزوی ۶۰ سال پیش برخی برای داشتن دریاچه ای در دل کویر نوشته است. در این گزارش به نقل از پروفسور «پرویز کردوانی» جغرافی دان و پدر کویرشناسی ایران آمده در حوالی دهه ۴۰ فردی به نام «هومان فرزاد» پیشنهاد انتقال آب از دریاهای ایران به گودترین نقاط ایران یعنی جازموریان، بیابان لوت و دشت کویر را داد.

سرانجام آرزوی احداث دریاچه در دل کویر

او می گفت آب از خلیج فارس پمپاژ کنیم و بیاوریم در بیابان لوت، جازموریان و دشت کویر خالی کنیم. در این صورت سه تا دریاچه در می‌آید و همان طور که بارندگی شمال از دریای خزر است؛ این جا هم این قدر بارندگی می‌شود که باید با کشتی به قم برویم.

مخالفت ها از همان سال های دور

البته پروفسور کردوانی با این طرح مخالفت کرده و همان زمان گفته: «بارندگی شمال تنها از برکت دریای خزر نیست. اگر فقط به خاطر دریا بود، باید میزان بارندگی دور تا دور دریای خزر یکسان باشد. در حالی که بندر انزلی ۲۰۰۰ میلی متر و در ترکمنستان کمتر از ۱۰۰ میلی متر بارندگی دارد.»

حالا چه باید کرد

این دریاچه که به گفته رئیس پایگاه جهانی لوت باعث رونق گردشگری در استان کرمان شده حتی پرندگان مهاجر را نیز به خود جذب کرده و به گفته محلی ها باعث کاهش دما در اطراف دریاچه شده است. همچنین بسیاری از کارشناسان معتقدند این دریاچه یکی از زیباترین پدیده های عصر جدید در استان کرمان و حتی گردشگری ایران و جهان محسوب می شود که باید به گردشگران جهان معرفی و برای حفظ آن تلاش شود چون در صورت رها سازی این دریاچه خیلی زود در دمای بالای کویر تبخیر و دوباره به همان بیابان لم یزرع تبدیل می شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • خوزستانی

    چقدر توهمی

  • بدون نام

    اگه خدا میخواست خودش اونجا دریاچه میساخت، توی طبیعت دست نزنید

    پاسخ ها

    • ماوشما

      مگرخداخواسته که شمااین نظرغیرکارشناسی رابدهی؟ هرکجاراآبادکنند آبادانی می آورد.

  • بدون نام

    مردم آب ندارن بخورن ، شما میخواین توی دل کویر دریاچه بزنین

  • عادل

    به چه قیمتی آب به دل کویر آوردن به قیمت بدبخت کردن تعداد زیادی کشاورز که از هلیل رود جیرفت و در ادامه جاز موریان . کاش مسولین قدری فکر کنن که کشاورزان و دامداران چشمشان به هلیل رود و جازموریان است .

    پاسخ ها

    • ک

      این طرح به افزایش منابع زیر زمین کمک میکند تا جاییکه سود آن به تمامی کشاورزان منطقه خواهد رسید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج