ثبت دمای ۱۰۰میلیون درجه برای خورشید مصنوعی
دانشمندان در مرکز تحقیقات پیشرفته توکامک کره جنوبی (KSTAR) موفق شدند از طریق روش همجوشی هستهای برای بیست ثانیه دمای صد میلیون درجهای پلاسما را کنترل کنند.
برترینها: دانشمندان در مرکز تحقیقات پیشرفته توکامک کره جنوبی (KSTAR) موفق شدند از طریق روش همجوشی هستهای برای بیست ثانیه دمای صد میلیون درجهای پلاسما را کنترل کنند.
در این آزمایش که به طور مشترک میان دانشگاه ملی سئول و دانشگاه کلمبیای آمریکا انجام شد، محققان توانستند با استفاده از نسخهای ارتقا یافته از دستگاه همجوشی توکامک، که با نام خورشید مصنوعی کره نیز شناخته میشود، پلاسمای دمای بالا را برای ۲۰ ثانیه با دمای یونی بیش از ۱۰۰ میلیون درجه حفظ کنند.
تا کنون هیچیک از دستگاه های همجوشی در دنیا نتوانسته بودند بیش از ده ثانیه دمای بالای ۱۰۰ میلیون درجه را نگه دارند چرا که در دماهای بالا نگه داشتن حالت پلاسمای پایدار برای زمان طولانی بسیار دشوار است.
سی وو یون، مدیر مرکز تحقیقاتی کیاستار، گفت: «فناوریهای مورد نیاز برای نگه داشتن دمای پلاسمای ۱۰۰ میلیون درجه نکتهای کلیدی برای تحقق انرژی همجوشی است. توفیق ما در دستیابی به رکورد بیست ثانیه نقطه عطفی در تلاش برای رسیدن به کارکرد بلدندمدت راکتور همجوشی هستهای تجاری در آینده خواهد بود.»
برای اینکه بتوان همجوشی هستهای، مشابه آنچه در خورشید رخ میدهد، را روی زمین شبیهسازی کرد ایزوتوپهای هیدروژن در درون دستگاه همجوشی موسوم به توکامک قرار میگیرند تا در شرایط پلاسما یون ها و الکترونها از هم جدا شوند و یون ها در دمای بالا نگهداری شوند.
توکامک یک دستگاه مهار انرژی همجوشی است که شرایط پایداری پلاسما را فراهم میکند. در واقع درجه حرارت پلاسما به حدی بالا است که هیچ ماده جامدی نمیتواند آن را تحمل کند، در نتیجه دانشمندان از میدانهای مغناطیسی برای توان کنترل قدرت همجوشی استفاده میکنند.
دستگاههای توکامک به طور گسترده در تولید انرژی هستهای از طریق روش گداخت هستهای به کار میروند.
محققان پیشتر در سال ۲۰۱۸ توانسته بودند تنها برای ۱.۵ ثانیه دمای یونی پلاسما را در حد ۱۰۰ میلیون درجه را حفظ کنند. این در حالی است که دما در مرکز خورشید تنها به ۱۵ میلیون درجه سانتیگراد میرسد.
موسسه تحقیقات پیشرفته کره جنوبی گفته است هدف آنان عملکرد مداوم ۳۰۰ ثانیهای دستگاه با دمای یون بالاتر از ۱۰۰ میلیون درجه تا سال ۲۰۲۵ است.
نظر کاربران
نه اصلا علمی نیست ۱۴۰ملیون درجه دما صبحه
خیلی خوبه برای ازاد سازی اتم ها نیاز به دمای بالاست که حفاظ مغناطیسی میتواند کمک خوبی باشد روش دیگر برای جلوگیری از ذوب شدن حفاظ است میتوانددر گردش باشد که فرصتی برای بدست اوردن دمای پایین است با این کار مهار این انرژی زیاد عملی است
یکی بمن توضیح بده روی زمین چ ماده ای وجود داره ک ۱۰۰میلیون درجه ک چندین برابر حرارت خورشید میشه رو میتونه تحمل کنه..
کره جنوبی داره از آمریکا اطاعت میکنه هر روز پیشرفت میکنه ما هم......
ما هم فقط بلدیم بگیم انرژی هسته حق مسلم ماست
چرا واحد درجه رو نگفتن چیه؟ سانتی گراد، فارنهایت یا چیز دیگه؟!
اشتباهی سیاه چاه درست نکنید به فنا بریم
رکورد خورشید ایرانی چند درجه و ثانیه هستش
چرند نگو بابا
به امید پیشرفت روزافزون علم برای بشر