شاخص آلودگی هوای اصفهان به مرز ۳۰۰ رسید
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان اعلام کرد: میانگین شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان در ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه سوم دی از مرز ۲۰۰ (AQI) عبور کرد و تعدادی از ایستگاههای سطح شهر در مرز شاخص کیفی ۳۰۰ (AQI) قرار داشت.
ایرنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان اعلام کرد: میانگین شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان در ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه سوم دی از مرز ۲۰۰ (AQI) عبور کرد و تعدادی از ایستگاههای سطح شهر در مرز شاخص کیفی ۳۰۰ (AQI) قرار داشت.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاعرسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان عصر چهارشنبه با انتشار خبری به نقل از مدیرکل این اداره، مطالبی را درباره آلودگی هوای سوم دی در کلانشهر اصفهان منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، ایرج حشمتی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در پاسخ به پرسشهای متعدد مردم درباره آلودگی هوای کلانشهر اصفهان اظهار داشت: با توجه به پیشبینی انجام شده و استمرار پایداری و سکون هوا در منطقه، شرایط انباشت و تشدید آلایندههای هوا در بخشهای مختلف استان بویژه مناطق صنعتی و پرجمعیت مهیا بوده است.
حشمتی افزود: پس از عبور از شرایط خاص آلودگی هوا با میانگین شاخص بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ در هفته گذشته و تعطیلی روز چهارشنبه گذشته بیست و ششم آذر، در هفته جاری نیز بلافاصله پس از بارشهای پراکنده و کاهش نسبی آلایندهها، روند افزایشی آلایندهها مجدداً از روز دوشنبه اول دی با شاخص ۱۴۷ (AQI) شروع شد و از ساعات اولیه امروز چهارشنبه سوم دی ماه این روند افزایش محسوستری را داشت.
وی ادامه داد: میانگین شاخص کیفیت هوا در ساعت ۱۰ صبح امروز سوم دی از مرز ۲۰۰ (AQI) عبور کرد و این در حالی است که تعدادی از ایستگاههای سطح شهر اصفهان در مرز شاخص کیفی ۳۰۰ (AQI) قرار دارند.
حشمتی با بیان اینکه بر اساس آمار موجود در سامانه کشوری کیفیت هوا، متاسفانه کلانشهر اصفهان در روزهای اخیر دارای بیشترین آلودگی نسبت به سایر کلانشهرهای کشور بود، خاطرنشان کرد: بمنظورر مدیریت و کنترل نسبی آلایندهها مطابق با آییننامه اجرایی تبصره ۳ ماده ۳ قانون هوای پاک بطور متناوب جلسههای کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا در محل مدیریت بحران استان اصفهان تشکیل و متناسب با شرایط جاری تدابیر مختلف مصوب شد و مورد پیگیری و اجرا قرار گرفت.
وی درباره اقدامهای بازدارنده برای کنترل و کاهش آلودگی هوا در شرایط اضطرار گفت: اقدام هایی از جمله نظارت و پایش مضاعف منابع آلاینده هوا و برخورد با واحدهای آلاینده، بررسی و رصد نوع سوخت مصرفی در واحدهای صنعتی و نیروگاهی، تشدید برخورد با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی، پیگیری جهت مدیریت مصرف سوخت مایع در منطقه مرکزی استان اصفهان و ممانعت از فعالیتهای عمرانی توأم با آلودگی در سطح شهر از کارهایی است که ضمن کنترل و کاهش آلودگی هوا از آسیب رسانی بیشتر آلاینده ها به شهروندان جلوگیری میکند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: علاوه بر اقدامهای مقطعی در شرایط خاص، این اداره کل در حال پیگیری تحقق اقدامهای اساسی در زمینه کاهش آلودگی هوای اصفهان و اِعمال قانون هوای پاک است.
وی این اقدامها را اجرایی کردن توسعه حمل و نقل عمومی، خارج کردن خودروهای فرسوده و موتور سیکلتهای کاربراتوری از چرخه حمل و نقل، بهسازی موتورخانههای خانگی، تجاری و دولتی، ایجاد ایستگاههای معاینه فنی موتور سیکلت و خروج صنایع از شعاع ۵۰ کیلومتری شهر در دراز مدت خواند و اظهار داشت که با همکاری دستگاه هایی اجرایی و نظارتی در حال انجام است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان درباره آلودگی شدید هوای کلانشهر اصفهان به خبرنگار ایرنا گفت: امروز با ریزش هوای سرد، رطوبت شدید و مه سنگین مواجه بودیم که در کنار پدیده وارونگی دما، آلودگی هوا را تشدید کرد.
منصور شیشهفروش با بیان اینکه رطوبت امروز اصفهان تا حدود ۸۰ درصد نیز رسید، تاکید کرد که هیچ اجازه ای برای واحدهای صنعتی استان جهت مصرف مازوت صادر نشده است.
کارشناسان تاکید دارند که لازم است مردم در این روزها که آلودگی هوا بسیار شدید است از منزل خارج نشوند و مایعات بویژه آب بیشتری مصرف کنند.
آلودگی هوا یکی از چالشهای اساسی کلانشهر اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن است که کارشناسان تاکید دارند برای برونرفت از وضع موجود باید تدابیر اصولی اندیشید و برنامههای عملیاتی و راهکارهایی بر اساس تحقیقات علمی و دقیق در پیش گرفت.
بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، اصفهان در بین هشت کلانشهر ایران (شامل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک) رتبه نخست آلودگی هوا را دارد.
عوامل متعددی در سالهای گذشته برای منشا آلودگی هوای اصفهان نام برده شد از جمله صنایع بزرگ و کوچک آلاینده، کانونهای گرد و غبار در مناطق کویری داخل و خارج استان، خشکی رودخانه زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی، تردد خودروهای دودزا، تکثر خودروهای تک سرنشین، استفاده از سوخت مازوت و استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز.
با وجودی که در سالهای گذشته برنامه های مختلفی برای مقابله با این پدیده از جمله طرح جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان اجرا شد اما به گفته کارشناسان، اجرا نشدن مصوبه ها و نبود مدیریت یکپارچه و تحقیقات علمی جامع و کامل برای حل آلودگی هوا باعث شد تا این کلانشهر هرچه بیشتر در سیاهه آلودگی هوا فرو رود و وضع آنقدر بغرنج شود که تعطیلات ناشی از همه گیری بیماری کووید ۱۹ در سال جاری نتوانست این غول سیاه را سر جای خود بنشاند و همچنان لایه ای از هوای ناسالم و آلوده بر فراز این شهر خودنمایی میکند.
ارسال نظر