بازار مسکن اسیر رکود مطلق شد
روند نزولی قیمت و معاملات مسکن که از مردادماه آغاز شده در آذرماه نیز ادامه یافت و مطابق آمار، تنها در یک ماه گذشته خرید و فروش ملک در کل کشور ۴۷ درصد و در تهران ۵۸ درصد کاهش پیدا کرده است. در این شرایط قیمتهای پیشنهادی نیز پله پله پایین آمده و متاثر از شرایط سیاسی و افت قیمت ارز از ابتدای آذرماه شاهد دو افت ۱۱ درصد و ۵.۵ درصد نرخ مسکن در تهران بوده ایم.
خبرگزاری ایسنا: روند نزولی قیمت و معاملات مسکن که از مردادماه آغاز شده در آذرماه نیز ادامه یافت و مطابق آمار، تنها در یک ماه گذشته خرید و فروش ملک در کل کشور ۴۷ درصد و در تهران ۵۸ درصد کاهش پیدا کرده است. در این شرایط قیمتهای پیشنهادی نیز پله پله پایین آمده و متاثر از شرایط سیاسی و افت قیمت ارز از ابتدای آذرماه شاهد دو افت ۱۱ درصد و ۵.۵ درصد نرخ مسکن در تهران بوده ایم.
آمارها از درگیر شدن بازار مسکن در رکود مطلق حکایت دارد. مطابق اعلام مصطفی قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک در ۲۲ روز ابتدای آذرماه ۱۳۹۹ فقط ۲۰۹۵ قرارداد خرید و فروش ملک در تهران به امضا رسیده که کاهش ۵۸ درصد نسبت به ماه قبل و افت ۷۵ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می دهد. این تعداد خرید و فروش مربوط به کلیه املاک اعم از تجاری، اداری و مسکونی است و اگر سهم واحدهای مسکونی را از آمار درآوریم تعداد مبایعه نامه ها کمتر خواهد بود.
همزمان با تهران، در کل کشور نیز معاملات به رکود کشیده شد؛ به طوری که در ۲۲ روز ابتدای آذرماه ۱۳۹۹ تعداد ۲۳ هزار و ۴۷۴ مبایعه نامه (قرارداد خرید و فروش ملک) در کشور منعقد شده که از کاهش ۴۷ درصد و ۳۳ درصد به ترتیب نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل حکایت دارد.
بررسی های میدانی از بازار مسکن بسیاری از شهرستانها هم نشان می دهد قیمتهای پیشنهادی به تأسی از تهران با افت تا ۱۵ درصد مواجه شده است.
از طرف دیگر آنطور که آمار بانک مرکزی توضیح می دهد معاملات مسکن در پایتخت از مردادماه به بعد روند نزولی به خود گرفته است؛ به طوری که از ۱۴هزار قرارداد خرید و فروش در تیرماه به ۹.۱ هزار واحد در مردادماه رسیده است. در شهریورماه، مهرماه و آبان نیز معاملات به ترتیب به ۸.۵ هزار، ۸.۷ هزار و ۴.۵ هزار واحد رسید.
نصف شدن یکباره معاملات در آبان ماه از اتفاقات سیاسی بین المللی نشأت گرفته است. با وجود آنکه سهم خرید و فروشهای مصرفی در بازار مسکن از ماهها قبل به شدت کاهش یافته بود، خرید و فروشهای سفته بازانه نیز تحت تاثیر انتخابات آمریکا معلق ماند. در شرایط کنونی بازار در وضعیت انتظار به سر می برد. متقاضیان مصرفی توقع کاهش بیشتر قیمتها را دارند و سرمایه گذاران در انتظار رشد قیمتها هستند. البته از ابتدای آذرماه تمایل برای فروش حدود ۵۰ درصد افزایش یافته و به نظر می رسد طرف عرضه با این برداشت که قیمت اسمی مسکن کاهشی می یابد و به علت نگرانی از رکود احتمالی آینده در حال ترک بازار است.
اما سوال اصلی این است که قیمتها در آینده چه مسیری را طی خواهد کرد. برخی کارشناسان اقتصادی از جمله مهدی روانشادنیا، کارشناس بازار مسکن می گویند که با توجه به رفتار سنتی بازار مسکن باید شاهد ثبات ۲ تا ۴ ساله قیمتهای اسمی باشیم که به معنای کاهش قیمت واقعی در شرایط تورم عمومی خواهد بود. برخی دیگر مثل حسین راغفر با استناد به افزایش شدید بدهیها و استقراضهای دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ می گویند شاهد رکود تورمی بسیار عمیقتر از شرایط کنونی خواهیم بود که یکی از آسیبهای آن متوجه بخش مسکن خواهد شد و این بخش را که در حال حاضر با رکود مواجه است، با افزایش قیمت مواجه میکند.
آنچه مسلم است اینکه شرایط کنونی به تدریج فضا را برای خریدهای مصرفی در بازار مسکن مهیا کرده است. رصد دائمی بازار مسکن از سوی ایسنا نشان می دهد که نرخهای پیشنهادی در تهران طی هفته اول آذرماه نسبت به هفته آخر آبان ماه ۱۱ درصد و از ۸ تا ۲۱ آذرماه ۵.۵ درصد کاهش پیدا کرده است. در سوی دیگر آمار یک سامانه ملکی که تغییرات تعداد آگهی ها و قیمت مسکن را رصد می کند نشان می دهد عرضه آپارتمان در هفته های دوم و سوم آذر نسبت به هفته آخر آبان و اول آذرماه ۱۳.۵ درصد افزایش یافته است. پیش از آن نیز عرضه مسکن ۴۴ درصد رشد کرده بود.
خانه در تهران متری ۲۷.۱ میلیون تومان
بنابراین گزارش، مطابق اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت مسکن شهر تهران در آبان ماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در هر متر مربع بود که نسبت به ماه قبل ۱.۸ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۸ درصد رشد نشان می دهد. این کمترین میزان افزایش ماهیانه قیمت از اردیبهشت سال جاری تا کنون بوده است. معاملات نیز در هشتمین ماه از سال جاری به طور محسوسی کاهش یافت. در آبان ماه ۱۳۹۹ تعداد ۴۴۶۶ فقره معامله مسکن در شهر تهران به امضا رسید که در مقایسه با ماه قبل ۴۸ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱.۸ درصد افزایش پیدا کرد.
نظر کاربران
امیدوارم به خدا که از رکورد خارج نشه از بس که دلالها قیمت بردند بالا یه ادم فقیر و کارگر دیگه هیچ وقت نمیتونه خانه بخرد
روز به روز بدتر میشه وچیزی ارزون نمیشه
با احترام این مطالب فقط دروغی بیش نیست تا دلالان و مشاور املاک با این شرایط آزادانه هر کاری دلشون خواست دارن جولان میدن هیچ چیز ارزون نشده .... منه مستاجر دارم گرونی رو لمس میکنم
خونه ایی که برای بساز بفروش تو شهرستان متری ۴.۵ براش تموم میشه متری ۱۳ تومان گذاشته فروش کجای دنیا اینجوریه یه خونه ۵۰ متری تو شهرستان ۶۵۰ میلیون یه کارگر یا کارمند با کدوم پول میخاد صاحب خونه بشه تازه وام که بهش بدن کل حقوق ماهیانه باید قسط بده پس چی بوخوره یک کلام دیگه خونه دار شدن برای خیلی از ماها آروز شده وباید با خودمون به گور ببریم
دولتيها الكي خوش باشند كه قيمتها الكي!!! پایین امده.جوجه را اخر پاییز می شمارند.کور خواندید
بر باعث وبانیش لعنت لعنت لعنت
معاملات مسکن در ایران، نسبت به کشورهای دیگر منفی است، زیرا کشورهای دیگر سوداگری و احتکار در مسکن را جرم تلقی میکنند و منفی میدانند، از این را با سیاستهای مثبت، سوداگری و احتکار مسکن را به صفر رساندند، ولی در ایران فقط سوداگری و احتکار مسکن را رونق میدانند و چون مستاجران دیگر توان خرید ندارند، در نتیجه معاملات مسکن، نسبت به کشورهای دیگر نه تنها هیچ رونقی نیست بلکه منفی هم است که مسکن بیشتر احتکار میشود که ........و ........
خدا هزارمرتبه شکر انشاالله شاهد هیچ معامله نباشید چون خونه خریدن برای قشر ضعیف سخت شده
بیش از 95% قیمت مسکن کاذبه و کاهش 11 و 5.5 دردی هیچ تأثیری در عدم خرید مسکن با قیمتهای کاذب نخواهد داشت. باید کل قیمت کاذب کاسته و تخیله گردد تا تقاضای خرید شکل بگیرد.
سلام. چرا میگید رکود مسکن ؟مسکن اینقدر گران شده وده برا بر شده است که فقت مال سر مایه دار هاست وبس. مسکن رفت بقل ما شین خوا بید؟دیگر طبقه کم درآمد. درخواب مسکن ببی ند_ \
قیمت مسکن بزودی نصف میشه!
مسکن باید به قیمت۳سال پیش برگردد
بااین قیمتا فقط مسولین میخرن
اینقد گرون شده که کسی جرات خرید نداره
خداروشکرتاوقتی که دلال هست قیمتا گرونه.کسی نبایدبخره