دیاکو حسینی:
برای تصویب FATF به اراده سیاسی نیاز داریم
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتزیک ریاست جمهوری با تاکید بر این که اف ای تی اف با یک اراده سیاسی ملی قابل حل است، گفت: باید این مساله فارغ از گرایشهای سیاسی و با توجه به نظرات کارشناسی ارائه شده بررسی و درمورد آن تصمیم گرفته شود.
ایسنا: مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتزیک ریاست جمهوری با تاکید بر این که اف ای تی اف با یک اراده سیاسی ملی قابل حل است، گفت: باید این مساله فارغ از گرایشهای سیاسی و با توجه به نظرات کارشناسی ارائه شده بررسی و درمورد آن تصمیم گرفته شود.
دیاکو حسینی درباره انتشار اخباری مبنی بر موافقت مقام معظم رهبری با درخواست دولت برای بررسی مجدد اف ای تی اف گفت: در رابطه با اف ای تی اف پیش از این به طور مفصل مباحث کارشناسی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و تقریبا نگاه کارشناسی به این مساله به صورت کامل وجود دارد.اما آنچه در این نتایج مشخص است این که رعایت پروتکلهای اف ای تی اف بخش جدایی ناپذیر ادغام اقتصاد کشور در نظام بین الملل به عنوان یک ضرورت است.
وی تصریح کرد: ما تنها کشوری نیستیم که می خواهیم به این نهاد ملحق شویم اما نکته قابل توجه در مورد اف ای تی اف در کشور ما این است که عدم تصویب آن عمدتا با انگیزه و نیاز سیاسی و یا برداشت های ناقص و یا ناشی از یک بدبینی افراطی نسبت به این نهاد بوده است.
این پژوهشگر مسائل استراتژیک همچنین اظهار کرد: فکر می کنم دراین دوره جدید که رهبری برای بررسی مجدد آن دستور داده و موافقت کرده است باید فارغ از گرایش های سیاسی و با دقت بیشتر با توجه به نظرات کارشناسی درباره ی آن تصمیم گرفته شود.
حسینی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد تصمیم رهبری به تمدید این موضوع نشان دهنده این است که چنین استعدادی در نظام وجوددارد و اهمیت آن در کشور قابل توجه است.
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در خصوص ضرورت تصمیم اف ای تی اف اظهار کرد: تا زمانی که تحت تحریم های سنگین امروزی قرار داریم شاید تفاوت آن برای این که پروتکل ها را اجرا کنیم و یا نه و عملا نقل و انتقال مالی انجام شود قابل مشاهده نباشد اما زمانی روشن می شود که تحریم ها برداشته شود.
وی تصریح کرد: اما اگر این مقررات را نپذیریم در راس همه کشورها ، آمریکا خوشحال خواهد بود و بهانه ای برای سنگ اندازی بر تجارت بین الملل ایران و عدم دسترسی به حقوق ایران در نظام جهانی خواهد داشت.
این پژوهشگر مسائل استراتژیک افزود: اگر اف ای تی اف را بپذیریم در واقع پیام قوی از جانب ایران خواهد بود که مانعی برای گسترش تجارت وجود ندارد و ما می توانیم رشد و توسعه اقتصادی را شاهد باشیم. زیرا موانع تجارت خارجی برداشته می شود .
وی با تاکید بر این که امروز بحث پیوستن به اف ای تی اف کاملا بحثی استراتژیک است گفت: این مساله می تواند به طور مستقیم تلاش ایران برای لغو تحریم ها و رفع موانع تجارت خارجی را نشان دهد اما باید در نظر داشته باشیم که به یک اراده سیاسی در داخل مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب اف ای تی اف و حل آن در کشور نیاز داریم. در واقع این موضوع با اراده سیاسی ملی قابل حل است.
ارسال نظر