بحران بعدی افزایش قیمت مرغ نخواهیم داشت
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون تمرکز باید به وزارت جهادکشاورزی برگردد و این موضوع دغدغه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی است.
ایسنا: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون تمرکز باید به وزارت جهادکشاورزی برگردد و این موضوع دغدغه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی است.
"ذبیح الله اعظمی ساردویی" شامگاه چهارشنبه ۱۲ آذرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به دلایل افزایش قیمت محصولات کشاورزی و دامی و تامین این امنیت غذایی گفت: داستان افزایش قیمت مرغ تقریبا به ۵ ماه پیش بر می گردد که مقداری تنش در واردات نهاده های دامی و خوراک دامی به علت تامین ارز برای واردات ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از واردات نهاده های دامی و خوراک طیور به دلیل افزایش بی رویه قیمت دلار وارد بازار سیاه شد و همین امر سبب ایجاد تنشی در قیمت محصولات دامی و کشاورزی ایجاد کرد اظهار کرد: طبق قانون نهاده های خوراک دام به صورت عمده و ۱۰۰ درصدی باید وارد سامانه بازرگاه می شد و مرغدار و دامدار باید از این طریق نیاز خود را خریداری می کرد که متاسفانه در چند ماه گذشته این اتفاق رخ نداد به طوری که تقریبا ۵۵ درصد این محصولات وارد سامانه بازرگاه و ۴۵ درصد وارد بازار ازاد می شد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون تمرکز مصوب مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: قانون تمرکز یکی از قانون های مهمی بود که در سال ۹۱ توسط مجلس شورای اسلامی مصوب و در بهار سال ۹۲ توسط شورای نگهبان تایید و به دولت ابلاغ شد که در این راستا تمامی امورات این حوزه به وزارت کشاورزی منتقل شد و ۶ سال به خوبی این قانون اجرایی شد اما دولت سعی کرد با احیای وزارت بازرگانی، کار خود را پیش ببرد که عملا با مخالفت مجلس، دولت تلاش کرد به نوعی مجلس را دور بزند و این قانون در شورای عالی سران قوا به وزارت صمت انتقال داده شد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دوگانگی ایجاد شده پس از این انتقال قانون از وزارت جهادکشاورزی به صمت گفت: عملا موضوع تنظیم بازار و تامین نهاده های کشاورزی و دامی به توپی بین بانک مرکزی، وزارت جهادکشاورزی و وزارت صمت تبدیل شده که هر کدام سعی می کنند این توپ را به زمین دیگری بیندازند و به جرات می توان عنوان کرد که متولی امر مشخص نیست.
اعظمی ساردویی با اشاره به اینکه این موضوع هم اکنون به یکی از دغدغه های کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است افزود: در زمانی که آقای رزم حسینی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد، در جلسه ای که در کمیسیون کشاورزی مجلس با ایشان داشتیم توافق کردیم که موضوع قانون تمرکز پس از رای اعتماد مجلس به آقای رزم حسینی، دوباره از وزارت صمت به جهادکشاورزی برگردد که آقای رزم حسینی نیز این کار را انجام داد اما متاسفانه رییس جمهور با این موضوع مخالفت کرد.
وی با اشاره به ضررهایی که به کشاورزان سراسر کشور به صورت دومینو وار ناشی از عدم قیمت گذاری و تامین نهادهای کشاورزی و دامی وارد می شود اشاره کرد و گفت: قانون تمرکز باید به وزارت جهادکشاورزی برگردد و این موضوع دغدغه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دپوی بخشی از خوراک دام در بنادر و گمرکات کشور اظهار کرد: متاسفانه سامانه بازرگاه به صورت برخط با سامانه گمرک و انبارهای بنادر کشور مرتبط نیست و دقیق نمی دانیم که چه میزان خوراک دام و نهاده های دامی به کشور وارد می شود و این موضوع یکی از مشکلات اساسی این حوزه است
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی به موضوع سامانه بازرگاه اشاره کرد و گفت: متاسفانه سامانه بازرگاه به معنای واقعی پاسخگو نیست به طوری که مرغداران پول خود را به صورت آنلاین و در لحظه پرداخت می کند اما محصولات و نهاده های خود را بین ۴۵ روز تا ۳ ماه بعد دریافت می کند که همین امر سبب می شود یا این افراد برای تامین نیاز خود جهت جوجه ریزی به سمت بازار آزاد رفته و در نتیجه قیمت تمام شده جوجه ریزی و در نتیجه مرغ افزایش پیدا کند یا اینکه به دلیل عدم مقرون به صرفه بودن برای آنها، نهاده های خود را در بازار آزاد فروخته و هیچگونه جوجه ریزی نیز انجام نداده یا مسئله جوجه کشی را دنبال کند.
وی با انتقاد از افزایش قیمت خورام دام از جمله کنجاله سویا و جو و ذرت به دلیل عدم اختصاص یارانه به این محصولات گفت: ۲۰ میلیون تن نیاز خوراک دامی کشور است که بخش اعظمی از این محصولات به کشور وارد و حدود ۳ تا ۵ میلیون تن در داخل تولید می شود که مسئله افزایش نرخ ارز به صورت مستقیم بر روی محصولات تمام شده اثر می گذارد
اعظمی ادامه داد: در ماه به ۱۱۰ میلیون جوجه ریزی در کشور نیاز داریم که در مهرماه و با اتفاقات پیش آمده میزان جوجه ریزی به حدود ۸۰ میلیون رسید و از سوی دیگر شاهد افزایش قیمت بی سابقه خوراک دام بودیم که همین امر باعث شد افزایش بی سابقه قیمت گوشت مرغ را در کشور تجربه کنیم که خوشبختانه با ورود به موقع مجلس شورای اسلامی و همکاری دولت و وزارت صمت و جهادکشاورزی این موضوع تقریبا مهار شد و پیش بینی می شود بحران بعدی را نداشته باشیم.
نظر کاربران
بحران بعدی جنگ خواهد بود .
کسی وام یک میلیونی دوره دوم رو گرفته؟
اونقدر. نرخ مرغ. جا بجا. کردین.
دل ملت خون کردین. تا قیمت گرون ثابت کنید. برا مدتی
خدارو شکر موفقیت بزرگی کسب شده پروژه بعدی مهار تخم مرغ واسه اونم جلسات متعددی بگذارید چون داره با دلار رقابت میکنه
خوب ما الان فهمیدیم چه مشکلی بوده اما خسارت وارد شده به این مردم مظلوم را چه کسی باید بپردازد؟ شاید هم فکر میکنید گرانی برای ملت است و ملت هم برای گرانی . خداوند از بی کفایتی شما نخواهد گذشت .
واقعا رو که نیست سنگ پا قزوینه دیگه تا کجا گرون بشه
دم ب دیقه اعلام میکنن قیمت مرغ کاهش پیداکرد چطوریاس مرغ 36شداومدشد30چندروز پیش. چهارشنبه قیمت شد33تومن اینم دلاروسکه وطلاس ک دم ب دیقه بالاپایین شه قیمت مرغ وتخم مرغ رونمیتونیدثابت نگه داریدایا؟؟؟
خب خداروشکر مشکلی نیست مرغ ۸تومنی چرا هنوز ۲۵ تومنه
سیاست دولت درحدود هشت سال فعالیت خود درداخل سرگرم کردن مردم در مورد ارزاق در موردسیاست خارجی سرگرم کردن مردم از زمان اوباما تاترامپ وبعداز ان بایدن فقط گرون کردن دلار وبدبخت کردن مردم وشعار هاشمی هنوز زنده است
آدم بی عرضه خیلی از شماها بهتره .
وزیران محترم اگر اشراف به تحولات کالا و امورات داخل داشته باشند و شیفته خدمت به مردم باشند قبل از کمبود موارد به دلالان و واسطه گران نباید اجازه سود جویی بدهند و کالا و یا موارد مورد نیاز را قبل از بحران و یا کمبود باید اندیشیده باشند . در وزیران فعلی به علت سن زیاد حس مسئولیت احساس نمی شود.
حکایت ملت حکایت یک بامو 2 هواست هرزو دارم روزی رو ببینم که مسول تخم مرغم داشته باشیم که جواب بده
خون اون مرغ داری که توشفت خودشودارزد دامن ناپاک شمارومیگیره...مطمعن باش..مردم فقط دارن چوب که چه عرض کنم چماق بی لیاقتی وبی کفایتی امثال بیثواد وبی لیاقتهایی که فقط بارابطه بازی وپارتی بازی به پست ومقام رسیدین رومیخورن....کشوری با8هزارسال قدمت روبه ویرانه تبدیل کردین که تولیدکننده اش عوض دلگرمی به شما به خاطربی لیاقتی شماخودشوحلق اویز مبکنه..به امیدروزی که خدا تقاص این مردم روازشمابگیره
همین شب گذشته در بهبهان کیلویی 245000ریال گرفتم ..مرغ فروش گفت بیشتر ببر چون زمزمه ای بود امروز میگفتن فردا قراره 300000ریال بشه ..
شما کجا تشریف دارید مسئول بی لیاقت
آخه کدوم برنامه ریزی؟... وقت دروغ گفتن را بلدید امروز مرغ ۲۷۵۰۰هستش به دروغ نگویید ۱۸۵۰۰ یا ۲۰۴۰۰
بابا ایول دارید ...
کشورهای دیگه تاکسی پرنده و رفتن به فضا و ساختن انسان مصنوعی و ...... را تجربه میکنند. هنوز مجلس و دولت ما در پیچ و خم قیمت مرغ و تخم مرغ و گوجه فرنگی و ...... است.(عجب)
نبود ، علم ، تخصص ،خلاقیت ، نوآوری ، .....در مدیریت سازمانها ، باعث شدهکه....غالب راه حلها ، برای حل مشکلاتتصنعی و خود خواسته صرف شود (۹۰٪) .
بحرانهای دیگه که درگیریم چی تخم مرغ گوجه و....
جک جلبی گفتی
دنیا به ما میخند .مسولین ما دنبال قیمت مرغ..یک ماه دنبال قیمت گوجه..یک مادیگه دنبال قیمت روغن .اخ که چه برسمان بیاید
دیگه چه بحرانی !؟مرغ 4 تومانی کردین چهل تومن دو سه تومن میاری پایین ورو سی وپنج و36 تومن ثابت میکنین. میرین دنبال جنس بعدی. یه رو شکر یه رو برنج !دسمال کاعذی و,,,,,,,,, بی دین ووجدانها به شیر خشک بچه و. دارو های سرطانی ها هم رحم نکردند ِ!!!!!!!!
اشتباه میکنی. دولت از طرق دیگر مرغ رو گرون خواهد کرد
اگر كنترل بازار مرغ و تخم مرغ را به مرغها بسپاريد وضعيت بهتر مي شود.