ویدئوی اخیر هشدار پلیس، آبروریزی است
انتشار فیلمی در شبکههای اجتماعی که نشان میدهد وسط روز روشن در یکی از خیابانهای اصلی پایتخت، پلیس با بلندگو به راننده یک خودرو تذکر میدهد شیشه ماشین را بالا ببرد تا موتورسوار موبایلش را نزند، هم جای نگرانی دارد و هم بسی مایه شگفتی است.
علیرضا خانی سردبیر روزنامه «اطلاعات» نوشت: انتشار فیلمی در شبکههای اجتماعی که نشان میدهد وسط روز روشن در یکی از خیابانهای اصلی پایتخت، پلیس با بلندگو به راننده یک خودرو تذکر میدهد شیشه ماشین را بالا ببرد تا موتورسوار موبایلش را نزند، هم جای نگرانی دارد و هم بسی مایه شگفتی است.
این اتفاق را هر قدر خوشبینانه تحلیل کنیم، باز، لامحاله شکلی از آبروریزی را مینماید. این شهر، قرار بود امالقرا باشد، اینک هر آینه فیلمی منتشر میشود از سرقتهای ریز و درشت خشن، در میانه روز و در برابر چشمهای حیران شهروندان.
همانطور که مسئولان میبینند، شهروندان نیز این تصاویر را روی موبایلهای خود دست به دست میکنند. از تصویر سرقت به عنف گردنبند علی دایی در ساعت ۹ صبح در جای آباد و آبرومند شهر تا تصویر راهزنی با شمشیر در بزرگراه تازه افتتاحشده تهران - شمال و تصویر سرقت خشن گوشی تلفن یک بچه مدرسهای در اهواز ...
تکراری است این سخن که امنیت، اولنیاز شهروندان حتی قبل از آب و نان است؛ چون چنانچه امنیت نباشد آب و نان هم نخواهد بود. امروزه، هر چند ممکن است انگیزه جرم و بزه، به دلایل متنوع بیشتر از سالهای پیشین باشد اما ابزارهای مدرن کشف جرم و حتی پیشگیری از بزه نیز به فراخور، بیشتر و مدرنتر شدهاند. تقریباً خیابانی نیست که از انواع دوربینها محروم باشد و ابزارهای الکترونیک مسروقه نیز با روشهای فنی و فناوریهای موجود در آنها قابل ردیابی و یافتن شدهاند.
این پرسش نادرستی نیست که در ذهن شهروندان نشسته است که یک سیستم ایجاد امنیت وقتی آنقدر توانمند است که عبدالمالک ریگی را در اوج آسمان ردیابی و دستگیر میکند، روحاله زم را از میان حصار و اسکورت امنیتی پاریس بیرون میکشاند و جمشید شارمهد را در آنسوی آبهای خلیجفارس، مات میکند، چگونه است که وسط پایتخت به مردم میگوید خود مواظب خود باشید که دزدان آزادند؟ آیا این فریاد پلیس که شیشهات را بالا ببر که دزدان در کمینند، خود ایجاد ترس و تردید در دل شهروندان نمیکند؟ آیا معنایش این نیست که دزدان روز روشن و جلوی دیدگان منِ پلیس ممکن است به تو هجوم آورند و از پلیس نیز نه شرمی داشته باشند و نه ترسی؟
ما تردید نداریم که نیروهای انتظامی و امنیتی بسیار تواناتر و قویتر از آن هستند که نتوانند جلوی زورگیران و کیفقاپان و قمهزنان و خودرودزدان را بگیرند و بسیار فناورتر از آنند که نتوانند موبایلها و دیگر اموال مسروقه را ردیابی کنند و نیز بسیار هشیارتر از آنند که نتوانند با تمهیداتی از وقوع جرم و جولان دزدان و اوباش و عربدهکشان پیشگیری کنند و پاتوقها و مخفیگاههایشان را بر سرشان آوار کنند. این، توهین به نیروهای انتظامی و وهن نیروهای امنیتی است اگر کسی بگوید یا بپندارد که آنها در برابر چند یا حتی چند هزار بزهکار و مجرم نوعاً بیدانش و بیبرنامه و بیتشکل عاجز ماندهاند. بدون تردید چنین نیست و چنین مباد. اینجاست که باز آن پرسش شهروندان پررنگ میشود که پس چرا هر روز شاهد افزایش این نوع جرایم، آن هم به شکل آشکار و عریان و بیشرمانه هستیم؟
امنیت، اولین نیاز هر شهروند و نخستین وظیفه هر حاکمیتی است. فقط حاکمیت است که مشروعیت بهکارگیری «خشونت» را دارد، در برابر هر عاملی که جان یا مال یا آزادی شهروندان را به خطر بیندازد. فقط پلیس و ارتش، به عنوان دو نهاد برآمده از اراده ملی، حق بهکارگیری خشونت را به صورت مشروع دارند؛ یکی در برابر تهدید خارجی و دیگری در برابر تهدید داخلی. بنابراین، هر فرد و گروهی خارج از این دو نهاد با هر انگیزهای اقدام به استفاده از خشونت کند، در برابر اراده ملی ایستاده و بر حاکمیت ملی شوریده و شمشیر کشیده است. پس، حاکمیت موظف است هم به عنوان دفاع از حق انحصاری خود در بهرهمندی از ابزار قدرت و هم به عنوان نماینده مشروع اراده ملی در برابر طغیانگران و گردنکشان به حقوق شهروندان، اعم از جسم و روح و روان و مال و جان، با همه اقتدار و توان بایستد و از همه ابزار لازم برای مقابله با آنان، بهرهمند شود؛ دیگر چه فرقی میکند آن کس که طغیان کرده است، گردنبند یک سلبریتی را کشیده باشد یا موبایل یک دانشآموز محروم و گمنام را؟
مردم را در برخورداری از امنیت باید یک پیکره واحد دانست که پیوسته و بیتبعیض از عدالت در امنیت برخوردار میشوند نه پارههایی تفکیکشده و متمایز از وابستگان به طبقات، اعم از صاحب مقام و صاحب منصب و صاحب ثروت و صاحب شهرت و سلبریتی یا کارمند و کارگر و عامی و بیکار و بیکس.
طی روزهای اخیر ویدیویی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که در آن پلیس به راننده یک ماشین سانتافه تذکر میدهد که حواسش به موبایلش باشد. در این ویدیو از طرف پلیس گفته میشود ممکن است موتورسواری از کنارت رد شود و گوشیات را بزند.
نظر کاربران
داداشم کار از کار گذشته وقتی که فقر از یک سو وارد شود ايمان و شرف ازسوی دیگر خارج میشود
پاسخ ها
برخورد پلیس با مجرمین باعث میشه عده ای دست به هشتک بشن.
برترینها متن عالی بود
اما وقتی نتونی تو کشورخودت قدم بزنی از ترس این که یکی گوشیتو ندزده یا با چاقو و زورگیری جیبتو خالی نکنه یا به بچه بگی دوچرخه سواری نکن تو کوچه از ترس دزد وقتی از وسایلی که با کار و زحمت برای راحتی خودت و خانوادت تامین کردی نتونی استفاده کنی اونم از ترس دزد یا .........دیگه امنیت معنایی نداره
با فقیر کردن مردم دارن کاری میکنن که کسی به کسی رحم نکنه
خدای مهربان خودت به دادمون برس
این واقعیت جامعه ایران است متاسفم برای مسئولین.....
آقای علیرضا خرانی وقتی مرغ از 6000 تومان شده 26000 تومان و تو کار برای جوانان جورنکردی قطعا زورگیر زیاد میشه تو اول این مشکلات را حل کن بعد دنبال پلیس باش با شرف
باید کشور رو از وجود دزدان پاکسازی کرد
باید این گونه به مساله نگاه کرد که حواس پلیس به موارد جزیی نیز هست حتی پایین بودن شیشه خودرو لوس و این باعث افتخار است نه وهن امنییت و تامین کنندگان آن . وهن امنیت و پلیس دودی است که به چشمان شهروندان خواهد رفت و مخلان امنیت از این معرکه بهره خواهند برد که باز متضرر شهروند خواهد بود .
هیچ فردی حق استفاده از خشونت
در باره مردم را ندارد .
از امام علی بگو ئید که با قاتل خود نیز
با عدالت رفتار می کند
پاسخ ها
دزد ها و اوباش ها مردم نیستن
درسته گرونیه،بیکاریه،تورمه،فقره،فساد و اختلاسه،عوضش امنیت دارررررریم!!!!!
پاسخ ها
اگه امنیت نداشتیم که تو جوجه پای بخاری نشنسته بودی کامنت چرت پرت بدی
یعنی کامنت دادن نشونه امنیته؟؟؟؟؟؟!!!
اگرشماهانباشیدامنیت واقعی نداریم
باوجودآدمایی مثل امثال توامنیت
دچارمشکل میشود
ایول... امنیــت داریم... خخخخخخخ
کاشکی شما هم یک صدم نیروهای نظامی کار درست حسابی انجام می دادید.
خیلی عالیددقیقا موبایل منو هم تو ترمینال آزادی در عرض ۳ ثانیه از شارژ کشیدن چطور شهرام جزایری رو تو هوا میگیریم ولی ۴ تا دوربین با ۴ تا مامور نمیزاریم ترمینال تا ملت راحت به سفر برن جای تعجبه
ماشا الله علی دایی با این هیکلش زورش به این ها نرسید همه زن ومرد باید شوکر برقی داسته باشن من که چند سال پیس داشتم فقط واسه دفاع از خودم
دزد هم آدم است خرج ومخارج داره براش کارکارکارکار مهیا کنید تادزدی نکنه
اخه همدستند
ادم گرسنه دیگه این چیزا حالیش نیست باید برای خانواده غذا ببره به هر قیمت
منتظر باشین از این هم بدتر خواهد شد
۱۶۵۰ گل گفتی
الان باید داعش میومد ولی مانذاشتیم،این جماعت وقتی پای نیازباشه به هم رحم نمیکنندچون شغل وکارخوب ودرآمدناعادلانه تقسیم میشه امنیت اقتصادی مهم تره،ترس ازتزلزل جایگاه وترس ازاینکه سرنوشت ایران مثل عراق بشه باعث شده فقط به فکرمحکم کردن جایگاه خودشون باشن که خبرن ندارن ازنیروی عظیم مردم که چه میکند